یکشنبه ۲۴ فروردین ۱۴۰۴
۱۱:۰۱ - ۱۹ فروردین ۱۴۰۴ کد خبر: ۱۴۰۴۰۱۱۰۹۹
دولت

مسئولان برای سفرهای تفریحی باید از رئیس‌جمهور یا معاون‌ اول او کسب اجازه شود

سخنگوی دولت: مذاکره خردمندانه را با آمریکا پیش رو خواهیم داشت/ جزئیات در جریان مذاکرات مشخص می‌شود

فاطمه مهاجرانی,سخنگوی دولت
سخنگوی دولت گفت: باور به مذاکره داریم؛ چنانچه با زبان تکریم صحبت شود، مذاکره می کنیم. مذاکره غیرمستقیم و در عمان است. توجه به منافع ملی مورد توجه ماست و سایر جزئیات باید در جریان مذاکرات مشخص شود.

به گزارش ایسنا، فاطمه مهاجرانی در اولین  نشست خبری خود در سال ۱۴۰۴، اظهار کرد: به دستور رئیس جمهور وزیر صمت برای پیگیری حادثه اخیر ریزش معدن در دامغان، مسئولیت گرفته اند.

پویش «نه به تصادف» موجب کاهش تلفات جاده‌ای شد

وی ادامه داد: پویش نه به تصادف موجب کاهش تلفات جاده ای شد. طبق وزارت بهداشت، ۸.۵ درصد کاهش جان باختگان حوادث رانندگی داشته‌ایم.

فعالیت هسته‌ای کشور صلح آمیز است

سخنگوی دولت با تبریک روز ملی فناوری هسته‌ای، گفت: فعالیت هسته ای کشور صلح آمیز بوده و در زمینه های کشاورزی، داروی و سایر زمینه ها این فعالیت ها در حال توسعه است.

مهاجرانی خاطرنشان کرد: به هفت دهک از هموطنان کالابرگ داده شد. حذف الزام آورده نقدی در کالابرگ حذف شد که موجب رضایتمندی مردم شد که باید از دولت قبل هم برای این کار تشکر کرد.

استانداران به اهمیت وحدت و انسجام ملی توجه دارند

سخنگوی دولت درباره بیاینه ضدجنگ فعالان سیاسی و فرهنگی و بیانیه دیگری درباره نوروز، گفت: دولت از همه ایرانیان داخل و خارج کشور، تشکر می کند که دغدغه ایران دارند. زبان یکی از موضوعات اصلی در وحدت ملی ما زبان ما فارسی است و دغدغه آنها هم زبان فارسی است و از آنها تشکر می کنم. هرجا لازم باشد به استانداران در این زمینه تذکر داده خواهد شد اما استانداران به اهمیت وحدت و انسجام ملی توجه دارند.

وی درباره برنامه دولت برای کاهش تلفات حوادث رانندگی، اظهار کرد: امسال شاهد افزایش سفرهای نورروز و کاهش تلفات حوادث بودیم. نظارت دقیق تر راهور به کاهش این آمار کمک کرد. راهبرد کوتاه مدت پویش نه به تصادف بود. دولت برای افزایش کیفیت خودروها و کاهش نقاط حادثه خیز در جاده ها برنامه دارد. ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر، خدمات نوروزی ارائه کردند که باید از همه آنها تشکر کرد. توجه به افزایش ظرفیت ناوگان حمل و نقل عمومی هم در دستور کار دولت است.

مهاجرانی درباره اقدامات دولت برای حل تنش آبی اخیر بین استان های کشور، تصریح کرد: آب جزو موضوعات ملی است که همه درباره آن دغدغه داریم. آب مثل نفت موضوع ملی است و اگر یک استان منابع نفتی داشته باشد، نمی توان گفت نفت متعلق به آن استان است. شورای عالی آب در حال تشکیل است راهکارهایی را دولت دنبال می کند مثل استفاده آب های نامتعارف یا آب شیرین کن؛ همه دستگاه ها پیگیر هستند که اگر مورد مشکوکی در تنش آبی بین دو استان وجود دارد، پیگیری کنند.

وی در خصوص آغاز مذاکرات ایران و آمریکا در عمان، گفت: اصولا باور به مذاکره داریم. چنانچه با زبان تکریم صحبت شود، مذاکره می کنیم. مذاکره غیرمستقیم و در عمان است. توجه به منافع ملی مورد توجه ما است سایر جزئیات باید در جریان مذاکرات مشخص شود. هنوز مذاکره ای شکل نگرفته است و جزئیاتی وجود ندارد. ما در مذاکره پیش رو، توجه به منافع ملی و مردم و مذاکره خردمندانه را پیش رو خواهیم داشت.

مهاجرانی درباره ارسال پیامک های مربوط به حجاب به مردم در ایام نوروز، اظهار کرد: دولت مقابل مردم نمی ایستد.

وی در خصوص افزایش قیمت ارز، بیان کرد: همه ارزهای خارجی با بروز رفتارهای هیجانی در بازار، افزایش قیمت خواهند داشت و قیمت آنها  صرفا متکی به بازار داخلی نیست و موضوعات خارجی هم بر آنها تاثیر می گذارد. اکنون تنش های بازار غیررسمی تا حدودی تخلیه شده است. نرخ ارز در بازار رسمی  ۶۶ تا ۶۸ هزار تومان است.

دولت با کیفیت سفر مشکلی ندارد، با عدم صداقت مشکل دارد

وی در خصوص سفر شخصی و خارجی مسئولان دولتی، گفت: دولت بر مدار عدالت و صداقت می گردد. طبق رویه در دولت، هر کارمند دولت که قصد سفر خارجی دارد باید از قبل آن را اعلام کند. وزرا و اعضای هیات دولت از این مساله مستثنا نیستند. برای سفرهای تفریحی باید اطلاع رسانی شود. همچنین از معاون اول یا رئیس جمهور باید کسب اجازه شود. دولت با کیفیت سفر مشکلی ندارد بلکه با عدم صداقت و عدم رعایت رویه مشکل دارد.

سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: سفرهای مقامات دولتی یا کاری هستند که در چارچوب مشخص است و مقصد و هدف و بودجه سفر مشخص است. در خصوص سفرهای تفریحی مسئولان، به دلیل حجم کاری به جز ایام نوروز ایام دیگری برای آنها  باقی نمی ماند. همه کارکنان دولت باید پیش از سفر مقصد و مدت ایام  سفر را اعلام کنند. در شرایطی که مسائل معیشتی مردم بسیار مهم است، مسئولان باید در نظر بگیرند کشور در چه شرایطی است و باید مراعات بیشتری شود.

عذرخواهی رسمی می کنیم و از عذرخواهی باکی نداریم

سخنگوی دولت درباره تکذیب سفر معاون پارلمانی دولت از سوی دولت و برخی رسانه ها، گفت: تکذیبیه اشتباه بود مگر اینکه آنها نمی دانستند که باز هم نباید تکذیبیه محکمی داده می شد. همانطور که خبرگزاری ایرنا عذرخواهی کرد، ما هم عذرخواهی رسمی می کنیم و از عذرخواهی باکی نداریم. تکذیبیه کار اشتباهی بوده است.

دولت در حال بررسی گزینه ها برای وزارت اقتصاد است

مهاجرانی درباره انتشار اسامی برخی افراد برای وزارت اقتصاد، بیان کرد: دولت در حال بررسی گزینه های موجود بوده و گمانه زنی ها تایید نمی شود.

وزیر خارجه روند مذاکرات را اجرا و دنبال می کند

سخنگوی دولت درباره احتمال مذاکره  مستقیم بیان کرد: فرایند مذاکره باید آغاز شود تا مسیر آن مشخص شود. الان مذاکره را غیرمستقیم دنبال می کنیم. وزیر خارجه روند مذاکرات را اجرا و دنبال می کند. ما از حقوق حقه مان دفاع می کنیم و به منافع ملی پایبند هستیم.

وی در پاسخ به این پرسش که پس از تبادل نامه با امریکا، مذاکره ای درباره شکل مذاکره شده است، گفت: خیر.

سخنگوی دولت درباره برنامه دولت برای حفظ و ارتقای سرمایه اجتماعی خود، گفت: وقتی که ۳۰۰ نفر و ۸۰۰ نفر از فعالان سیاسی، اجتماعی فرهنگی بیانیه می دهند، نشان از سرمایه اجتماعی است و دولت وظیفه دارد با شفافیت، صداقت، مبارزه با فساد، گسترش عدالت و توجه به گروه های مرجع به ارتقای سرمایه اجتماعی و وحدت و انسجام ملی کمک کند.

مهاجرانی در پاسخ به این پرسش که چه میزان بدهی از دولت سیزدهم به دولت چهاردهم به ارث رسیده است، اظهار کرد: تاکید رئیس جمهور این است که نگاه ما به آینده است نه گذشته. به گذشته در حدی توجه می کنیم که از آینده غافل نشویم. سعی می کنیم راننده خوبی برای خودروی کشور باشیم. حجمی از بدهی گندمکاران، پرستاران، بازنشستگان پرداخت شده است و اجازه بدهید به این پرسش در همین حد پاسخ بدهم.

دولت برنامه‌ای برای افزایش روزهای کاری ندارد

مهاجرانی در پاسخ به این پرسش که آیا دولت برنامه ای برای افزایش روزهای کاری دارد؟ گفت: موضوع تعطیلات رسمی باید با بهره‌وری سازمانی و بخش‌های دولتی و خصوصی متناسب باشد. برخلاف تصور رایج، ایران از جمله کشورهایی با بیشترین تعطیلات نیست و به طور میانگین حدود ۹۰ روز تعطیلی دارد، در حالی که بسیاری از کشورها بیش از ۱۰۰ روز تعطیلی رسمی دارند. نکته حائز اهمیت، تاثیر تعطیلات بر بهره‌وری و رشد اقتصادی است. افزایش صرف تعطیلات لزوماً به معنای کاهش بهره‌وری نیست، بلکه این دو موضوع باید با یکدیگر سنجیده شوند. همچنین، افزایش ساعات کار نیز لزوماً منجر به افزایش بهره‌وری نمی‌شود. در حال حاضر، دولت برنامه‌ای برای افزایش روزهای کاری ندارد، اما افزایش بهره‌وری در دستور کار جدی دولت قرار دارد.

پرداخت کالابرگ ادامه می یابد

وی در خصوص برنامه دولت برای کمک به معیشت مردم، گفت: دولت به افزایش ضریب حقوق کارگران توجه کرده و کف حقوق ۴۵ درصد افزایش یافت. کالاهای اساسی با نرخی که از قبل تعیین شده بود، وارد می شود. پرداخت کالابرگ ادامه می یابد زیرا موجب کنترل بازار شده و به معیشت مردم کمک می کند. کنترل تورم و نقدینگی از دیگر برنامه های دولت است.

دولت دنبال متنوع کردن سبد انرژی کشور است

سخنگوی دولت در زمینه برنامه دولت برای رفع ناترازی برق، خاطرنشان کرد: با توجه به قطعی برق و گاز صنایع در زمستان سال قبل، بسته حمایتی برای جبران بخشی از زیان صنایع اعلام شد. دولت دنبال متنوع کردن سبد انرژی کشور از جمله استفاده از انرژی های پاک است. استفاده از ظرفیت های نیروگاهی صنایع بزرگ در دستور کار است. صفحه های خورشیدی در سقف صنایع نصب شده است. تسهیل سرمایه گذاری و رفع موانع سرمایه گذاری در برق به افزایش تولید کمک می کند.

مهاجرانی درباره اولویت های دولت در سال ۱۴۰۴ برای کنترل تورم، تصریح کرد: دولت یک دسته سیاست های ایجابی دنبال خواهد کرد مثل بهبود محیط کسب و کار، رفع موانع سرمایه گذاری، اجرای سیاست های دریامحور، توسعه حمل و نقل ریلی و توسعه کریدورها. سیاست کالابرگ و بهبود بیمه ها هم دنبال می شود. بسته ای هم برای تثبیت وضعیت بازار در دستور کار دولت است و به زودی مصوب و ابلاغ خواهد شد.

وظیفه داریم دریاچه ارومیه را حفظ کنیم

وی در خصوص برنامه دولت برای حفظ تراز آب دریاچه ارومیه، خاطرنشان کرد: تغییرات اقلیمی بسیاری از دریاچه ها را تحت تاتیر قرار داده است. دریاچه ارومیه علاوه بر تغییرات اقلیمی، از گسترش فعالیت های کشاورزی و احداث چاه ها تاثیر پذیرفته است. وظیفه داریم این دریاچه را حفظ کنیم. از  سال ۹۳ تا ۱۴۰۳ بیش از ۱.۳ میلیارد دلار برای احیای این دریاچه هزینه شده است. استاندار آذربایجان غربی دبیر کارگروه ملی دریاچه ارومیه است.

  • 19
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش