سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۰۸:۲۲ - ۰۳ آذر ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۹۰۲۴۲
امنیتی و دفاعی

اقتصاد اروپا؛ بزرگ‌ترین بازنده جنگ اوکراین

عقب‌نشینی ۵۵ درصدی روس‌ها / اوکراین به دنبال بازپس گیری منطقه راهبردی«کین‌برن»

شکست روسیه در جنگ با اوکراین,عقب نشینی روسها در جنگ اوکراین
با گذشت بیش از دو هفته که نیروهای روسی مجبور به عقب‌‌نشینی از شهر خرسون شدند، نیروهای ویژه اوکراین اکنون در حال نبرد با روس‌‌ها در جزایر و باتلاق‌‌های جنوب غربی هستند و سعی می‌کنند آنها را از یک شبه‌‌جزیره استراتژیک حیاتی در دهانه رودخانه دنیپرو بیرون برانند. اینجا جایی است که به دریای سیاه می‌‌رسد.

به نوشته روزنامه نیویورک‌‌تایمز، مقامات اوکراینی روز سه‌‌شنبه گفتند که درگیری‌‌ها روی رودخانه کین‌‌برن در ساحل شرقی رودخانه دنیپرو متمرکز است. برای گردشگرانی که از این زمین‌‌ها دیدن کرده‌‌اند، اینجا مکانی با زیبایی طبیعی کمیاب است، اما همچنین می‌تواند برای مرحله بعدی جنگ این کشور علیه مسکو بسیار مهم باشد.

روسیه کنترل شبه‌‌جزیره را در ماه ژوئن در یکی از آخرین پیشروی‌‌های قابل توجه خود در جنوب به دست گرفت، اما حالا با یک ضد‌حمله مداوم از سوی اوکراینی‌‌ها مجبور به دفاع شده است. دو هفته پیش، کرملین دستور عقب‌نشینی از شهر خرسون در کرانه غربی رود دنیپرو را صادر کرد، اما کارشناسان نظامی گفتند که برای حفظ کنترل کین‌‌برن به‌شدت مبارزه خواهند کرد.

کنترل شبه‌‌جزیره به روسیه اجازه می‌دهد تا نیروی خود را به عمق دریای سیاه برساند، از مسیرهای بندرهای میکولایف و خرسون محافظت کند و از نیروهای خود در کریمه که روسیه در سال ۲۰۱۴ آن را ضمیمه کرد، محافظت کند. اگر اوکراین قرار شود کین‌‌برن را تصاحب کند، خطوط تدارکاتی کلیدی روسیه را که از شمال کریمه خارج می‌شوند، در برد آسان سامانه‌های تسلیحاتی اوکراین قرار می‌دهد.

یک گروه تحقیقاتی نظامی می‌گویند: علاوه بر این، نیروهای روسی در این منطقه می‌توانند موشک‌‌هایی را به شهر بندری اودسا، در حدود ۴۰ مایلی غرب و همچنین شهر میکولایف، که فاصله مشابهی با شمال شرقی دارد، پرتاب کنند.

به همین ترتیب، کارشناسان نظامی می‌گویند که اگر اوکراین بتواند این ناحیه را تصرف کند، می‌تواند نیروهای روسیه را که هنوز مواضع دفاعی خود را در شرق دنیپرو مستقر می‌کند، دور بزند.

روری فینین، دانشیار مطالعات اوکراینی در دانشگاه کمبریج و نویسنده کتاب «درباره تاریخ کریمه» می‌گوید: «این قطعه خاص از قلمرو شنی بسیار مهم است، زیرا دری به منطقه جنوبی و دنیپرو و دروازه‌‌ای به سمت دریای سیاه است.» ویتالی کیم، رئیس اداره نظامی در منطقه میکولایف، روز سه‌‌شنبه در اپلیکیشن پیام‌‌رسان تلگرام گفت که نیروهای اوکراینی در حال پیشرفت در کین‌‌برن هستند. نیروهای اوکراینی در نزدیکی شهر اوچاکیو کنترل آتش را به دست گرفته‌‌اند.

ناظران درباره پیشروی‌‌های اخیر نیروهای اوکراین می‌گویند: «در جنگل‌‌ها، در مزارع و در نبردهای شدید شهری، ارتش اوکراین از انتظارات فراتر بوده و روسیه را مجبور به عقب‌‌نشینی‌‌های متعدد طی ۹ ماه خونین جنگ کرده است.»

با این حال، با وجود موفقیت و حتی با کشته شدن ده‌ها هزار سرباز از هر طرف، اوکراین تنها در نیمه راه است: ارتش این کشور اکنون حدود ۵۵ درصد از سرزمین‌‌هایی را که روسیه پس از حمله در فوریه تصرف کرده بود، پس گرفته است. اوکراین در امتداد بیشتر خط مقدم ۶۰۰مایلی در حال حمله است. روسیه در جنوب و شمال شرق در حالت تدافعی قرار دارد و البته همچنان به سمت یکی از شهرهای شرقی به نام باخموت حمله می‌کند. موفقیت اوکراین، جنگ را به یک مقطع حساس کشانده است.

از آنجا که اوکراین در حالت تهاجمی است، می‌تواند مرحله بعدی نبرد را شکل دهد و تعیین کند که آیا از این مزیت خود استفاده خواهد کرد و سرزمین‌‌های تصرف‌‌شده بیشتری را پس خواهد گرفت یا اینکه سعی می‌کند در زمستان این نواحی پس گرفته را کنترل کند. این در حالی است که در صورت ادامه، اوکراین با موانع قابل توجهی روبه‌رو می‌شود: در حالی که سربازان روسی بیشتری را به فضای تنگ‌‌تری سوق می‌دهند، این بدان معناست که نبردهای پیش‌‌رو در قلمروهایی با دفاع متراکم‌‌تر و در زمین‌‌های چالش‌‌برانگیزتر خواهد بود.

پسکوف: بدون تردید عملیات نظامی روسیه در اوکراین به پیروزی می‌رسد
 «دمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین گفت که تردیدی وجود ندارد که عملیات نظامی روسیه در اوکراین به موفقیت منجر خواهد شد.

به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری تاس، پسکوف چهارشنبه شب در پاسخ به خبرنگاران گفت: در مورد آینده و موفقیت عملیات ویژه هیچ تردیدی وجود ندارد.

پسکوف همچنین درباره سفر ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه به ارمنستان و شرکت در نشست «سازمان پیمان امنیت جمعی» در ایروان گفت که رئیس جمهوری این فرصت را داشت که همتایان را از تحولات مربوط به عملیات نظامی ویژه در اوکراین مطلع کند.

  • 16
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۱۱
غیر قابل انتشار: ۱۰
جدیدترین
قدیمی ترین
هزار درصد اوکراین پیروز این جنگ هست
هاااااااااااااااااا جانم فدای اوکراین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش