دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۰۱ - ۲۴ دي ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۱۰۲۱۷۳
امنیتی و دفاعی

تسلیحات پیشرفته در راه اوکراین | آمریکا: ایران در حال بررسی فروش صدها موشک بالستیک به روسیه است

نقش ایران در جنگ اوکراین,تسلیحات نظامی ایران در روسیه
مقامات غربی به‌طور فزاینده‌ای از این بیم دارند که اوکراین تنها یک پنجره باریک برای آماده‌سازی خود برای دفع حمله پیش‌بینی‌شده روسیه در بهار دارد و به همین دلیل، به سرعت در حال حرکت هستند تا سلاح‌های پیچیده‌ای را به اوکراینی‌ها بدهند که قبلا از ارسال آنها از ترس تحریک مسکو خودداری کرده بودند.

به گزارش دنیای اقتصاد، «لارا جیکز» و «استیون ارلنگر» در گزارش ۱۲ژانویه در نیویورک‌تایمز نوشتند، طی چند هفته گذشته، موانع یکی پس از دیگری از بین رفته‌اند و این مساله با توافق ایالات متحده در اواخر دسامبر برای ارسال یک سیستم دفاع هوایی پاتریوت آغاز شد. به دنبال آن، هفته گذشته آلمان تعهدی مبنی بر تهیه یک توپخانه موشک پاتریوت داد و در طی چند ساعت، فرانسه، آلمان و ایالات متحده هرکدام قول دادند برای اولین‌بار خودروهای زرهی جنگی را به میدان‌های نبرد اوکراین بفرستند. اکنون به نظر می‌رسد که تانک‌های مدرن غربی به فهرست رو به گسترش تسلیحات قدرتمندی که برای اوکراین ارسال می‌شوند، اضافه شوند؛ زیرا ایالات متحده و متحدانش ریسک بیشتری را برای دفاع از اوکراین می‌پذیرند؛ به‌ویژه که ارتش این کشور پیشرفت‌های غیرمنتظره‌ای داشته و در برابر حملات کم رمق مقاومت کرده است.

درحالی‌که اوکراین از زمان شروع جنگ درخواست تانک های پیشرفته را داشت، فشار برای تحقق این درخواست‌ها در این هفته سرعت بیشتری گرفت؛ زیرا دولت های بریتانیا و لهستان علنا خواستار تغییر موضع ائتلاف غرب شدند. بریتانیایی‌ها اعلام کردند که در آستانه موافقت با ارسال تعداد کمی تانک هستند و دولت لهستان هم گفت که با خوشحالی برخی از تانک‌های خود را که ساخت آلمان هستند ارسال خواهد کرد (اگرچه برلین باید اجازه این کار را بدهد). اوکراین امیدوار است که افزایش فشار، اولاف شولتز، صدراعظم آلمان را متقاعد کند تا مجوز صادرات تانک‌های ساخت آلمان به اوکراین را در زرادخانه سایر متحدان ناتو صادر کند. این تانک‌ها که لئوپارد۲ نامیده می‌شوند، از مورد علاقه‌ترین تانک‌های مد نظر کی‌یف هستند و کارشناسان می‌گویند که در تعداد قابل توجهی، توانایی اوکراین برای عقب راندن نیروهای روسی را به‌طور قابل‌توجهی افزایش می‌دهند.

ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین روز پنج‌شنبه به تلویزیون دولتی لهستان (TVP Info) گفت: «همیشه کسی باید الگو قرار گیرد.» سخنگوی وزارت دفاع آلمان گفت که هیچ تصمیمی از سوی دولت شولتز (سوسیال دموکرات) گرفته نشده است. اما شرکای ائتلافی او (یعنی «سبزها» و «دموکرات‌های آزاد») از ارسال تانک‌ها حمایت می‌کنند و روز پنج‌شنبه، یکی از وزیران ارشد فشارها را افزایش داد. «رابرت هابک»، وزیر اقتصاد و معاون صدراعظم آلمان از حزب سبزها در برلین گفت: «بین تصمیم‌گیری برای خود و جلوگیری از تصمیم‌گیری دیگران تفاوت وجود دارد.»

در اوکراین، مقامات می‌گویند که خودروهای زرهی نقش کلیدی در نبردها برای کنترل شهرها و مناطق مورد مناقشه در استان‌های شرقی هم مرز با روسیه خواهند داشت. ژنرال والری زالوژنی، ارشدترین فرمانده نظامی اوکراین گفته است که برای ایجاد تغییر به ۳۰۰تانک غربی و حدود ۶۰۰خودروی جنگی زرهی غربی نیاز دارد. احساس فوریت برای ارسال تسلیحات قدرتمندتر تا حدی منعکس‌کننده بن‌بست تلخ در میدان نبرد در شرق اوکراین است؛ جایی که روس‌ها برای ماه‌ها تلاش کرده‌اند تا شهر باخموت و مناطق اطراف آن را تصرف کنند که تلفات زیادی متحمل شدند؛ اما پیشرفت کمی به‌دست آوردند. در هفته گذشته، نبردها به‌ویژه در شهر مجاور سولدار خشونت‌بار بوده است، واحد به واحد و خانه به خانه، با ادعاهای متناقض درباره کنترل شهر.

 «ایوان نچپورنکو» هم در گزارش دیگری در ۱۲ژانویه در نیویورک‌تایمز نوشت، ژنرال «والری وی.گراسیموف» که به‌عنوان رئیس جدید برنامه‌های جنگی مسکو در اوکراین منصوب شده، عالی‌ترین افسر نظامی روسیه است. او اغلب به‌عنوان رئیس واقعی ارتش روسیه توصیف شده است. ژنرال گراسیموف جایگزین ژنرال سرگئی سوروویکین می‌شود که تنها سه ماه در این سمت بود و پیش از این ریاست نیروهای روسیه در سوریه را بر عهده داشت. برخی تحلیلگران می‌گویند که این اقدام نشان می‌دهد که کرملین به دنبال آسان‌تر کردن فرآیند تصمیم‌گیری با توجه به تلاش‌های جنگی است.

کرملین رهبری می‌خواهد که آماده اجرای تصمیمات مستقیم از بالا باشد. وزارت دفاع روسیه در بیانیه روز چهارشنبه خود که انتصاب ژنرال گراسیموف را اعلام کرد، به یک کارزار دوباره اشاره کرد و این تصمیم را با «افزایش مقیاس» تلاش جنگی روسیه در اوکراین گره زد. در این بیانیه همچنین به لزوم «سازماندهی تعامل نزدیک‌تر» بین تشکیلات مختلف نیروها و افزایش «اثربخشی مدیریت نیروها» اشاره شده است. این انتصاب همچنین به‌عنوان تلاشی برای کنترل «یوگنی پریگوژین» تلقی می‌شود که مزدوران گروهش «واگنر» علنا از ژنرال گراسیموف انتقاد کرده‌اند. احتمال دارد ژنرال گراسیموف در مقابل سرگئی شویگو قرار گیرد که به‌عنوان وزیر دفاع مسوول ارتش روسیه است؛ اما هرگز خود در ارتش خدمت نکرده و اما گراسیموف یکی از سربازان قدیمی ارتش است.

سفیر آمریکا: ایران در حال بررسی فروش صدها موشک بالستیک به روسیه است

سفیر و نماینده ایالات متحده در سازمان ملل جمعه ۲۳ دی ماه در نشست شورای امنیت درباره جنگ روسیه علیه اوکراین نسبت به تداوم همکاری تسلیحاتی جمهوری اسلامی ایران با مسکو هشدار داد.

نقش ایران در جنگ اوکراین,تسلیحات نظامی ایران در روسیه

لیندا توماس گرینفیلد تاکید کرد که کشورش اخیراً نیز به این شورا هشدار داد که ایران و کره شمالی قصد دارند مواد ممنوعه به روسیه منتقل کنند.

سفیر آمریکا گفت: « ایران از ماه اوت (مرداد ماه) با نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد صدها پهپاد به روسیه ارسال کرده است. روسیه از این پهپادهای ایرانی برای ضربه زدن به زیرساخت‌های انرژی اوکراین استفاده می‌کند و میلیون‌ها غیرنظامی اوکراینی در این سرمای زمستان از دسترسی به برق، گرما و خدمات حیاتی محروم شده‌اند.»

او اضافه کرد: «مردم اوکراین امروز در نتیجه حمایت ایران ( از روسیه) رنج می‌برند و می‌میرند.»

لیندا توماس گرینفیلد همجنین گفت: «ما معتقدیم که ایران اکنون در حال بررسی فروش صدها موشک بالستیک به روسیه و همچنین نقض قطعنامه‌های شورای امنیت است. از ایران می‌خواهیم تجدید نظر کرده و چنین اقداماتی را انجام ندهد.»

سفیر آمریکا در ادامه از جامعه بین المللی خواسته است در راستای حمایت از صلح جهانی از ایران بخواهند که حمایت نظامی از روسیه را متوقف کند.

  • 12
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش