سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۹:۰۵ - ۲۸ دي ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۱۰۲۶۱۲
امنیتی و دفاعی

واکنش‌ها به اقدام پارلمان اروپا در قراردادن نام «سپاه» در فهرست سازمانهای تروریستی

سپاه پاسداران گروه تروریستی,تحریم های جدید
پارلمان اروپا دقایقی پیش با اکثریت آرا رای مثبت به «لایحه» قرار دادن «سپاه پاسداران انقلاب اسلامی» در فهرست سازمان‌های تروریستی داد.

پارلمان اروپا روز چهارشنبه به قطعنامه‌ای رای داد که در آن از اتحادیه اروپا و کشورهای عضو آن می‌خواهد سپاه پاسداران را در فهرست تروریستی اتحادیه قرار دهند.

چارلی وایمرز، نماینده سوئدی تبار پارلمان اروپا، در توئیتی ابراز امیدواری کرد که گام بعدی اعضای این اتحادیه درخواست برای لغو مذاکرات برجام باشد.

تصمیم برای قرار دادن سپاه در فهرست تروریستی را کمیسیون اروپا باید بگیرد. انتظار می‌رود بریتانیا نیز در هفته‌های آینده سپاه را به فهرست تروریستی اضافه کند.

پیشتر در روز سه‌شنبه اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا، گفته بود که از قرار دادن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست سازمان‌های تروریستی حمایت می‌کند.

او در سخنانی در حاشیه مجمع جهانی داووس، واکنش جمهوری اسلامی به اعتراضات داخل ایران را «وحشیانه و وحشتناک» توصیف کرد و گفت که قرار دادن سپاه در فهرست تروریستی پاسخی به «پایمال شدن» حقوق اساسی بشر در ایران است.

سفیر سابق ایران در نروژ: قرار گرفتن احتمالی سپاه در لیست گروه‌های تروریستی، بیشتر جنبه سیاسی دارد

عبدالرضا فرجی راد در گفتگو با خبرگزاری دانشجو: اقدام پارلمان اتحادیه اروپا مبنی بر قرار دادن سپاه پاسداران در لیست گروه‌های تروریستی، بیشتر جنبه سیاسی دارد و تبعات خاصی به دنبال نخواهد داشت؛ باید ببینیم که آیا دولت‌های اروپایی نیز همانند پارلمان، این موضوع را در دستور کار قرار خواهند داد یا خیر. دستگاه دیپلماسی ایران باید نسبت به این موضوع فعالانه‌تر عمل کند تا دولت‌های اروپایی همانند پارلمان اتحادیه اروپا، این اقدام تکرار نکنند.

درحال حاضر هیچ دالان روشنی در روابط ایران و اروپا وجود ندارد که البته دو طرف از این موضوع ضرر خواهند کرد؛ از طرفی توقف مذاکرات هسته‌ای نیز بیشتر به این موضوع دامن زده است و ما با سرعت بیشتری شاهد تیرگی روابط بین ایران و اروپا هستیم.

امیرعبداللهیان و بورل گفت وگو کردند/ اعتراض ایران به رفتار نسنجیده پارلمان اروپا 

در پی صدور بیش نویس قطعنامه مداخله جویانه و نامتعارف پارلمان اروپا علیه جمهوری اسلامی ایران ، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان و جوزف بورل، نماینده عالی سیاست خارجی اتحادیه اروپا به صورت تلفنی گفت و گو و تبادل نظر کردند.

به گزارش ایرنا ،در این گفتگوی تلفنی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ضمن انتقاد شدید نسبت به رویکرد احساسی پارلمان اروپا، آن را رفتارنسنحیده و نادرست دانست.

امیرعبداللهیان افزود: متاسفانه ما امروز شاهد صدور پیش نویس یک قطعنامه احساسی، تند و غیر حرفه ای از سوی پارلمان اروپا بودیم که در تعارض با عقلانیت سیاسی و مدنیت است.

وزیر امور خارجه کشورمان تاکید کرد: ما بارها گفته ایم که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یک نهاد رسمی و حاکمیتی است که نقش مهم و حیاتی در تامین امنیت ملی ایران و امنیت منطقه ، به خصوص در مبارزه با تروریسم داشته و دارد.

امیرعبداللهیان افزود: اقدام پارلمان اروپا در اتهام تروریستی خواندن این نهاد امنیت آفرین ، به نوعی شلیک به پای خود اروپاست.

وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به واکنش قانونی و قوی مجلس شورای اسلامی ایران، به پارلمان اروپایی هشدار داد که به تبعات منفی این رفتار احساسی خود بر اروپا بیندیشند و بر مسیر دیپلماسی ، تعامل سازنده و عقلانیت تمرکز کنند .

رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان در ادامه خاطر نشان کرد: ضرورت دارد در دنیای دیپلماسی به امنیت متقابل احترام گذاشت و به جای پیروی از زبان تهدید و اقدامات غیر دوستانه، افزایش اعتماد متقابل در دستور کار قرار گیرد. در هر صورت پاسخ و واکنش، متقابل خواهد بود.

نماینده عالی سیاست خارجی اتحادیه اروپا در این گفتگوی تلفنی ضمن ابراز خرسندی از دیپلماسی در حال انجام در موضوع توافق هسته‌ای، گفت: من به تلاش های خود برای نیل به توافق ادامه می دهم.

بورل افزود: من از شنیدن اخبار همکاری آژانس بین المللی انرژی اتمی و ایران و خوشبینی ها در این مسیر خرسند هستم.

بورل با اشاره به وضعیت اوکراین گفت: در پی گفتگوهای اخیرمان در اردن ، به اوکراین گفتم که برگزاری نشست مشترک فنی دو کشور مهم است .

بورل افزود: من هم موافقم که در پیش نویس پارلمان اروپا احساسات و نگرانی غالب است.

جوزب بورل در ادامه افزود: اگرچه پارلمان اروپا یک نهاد کاملا مستقل است اما این قطعنامه فاقد ظرفیت اجرایی است و صرفا بازتاب دهنده نگرانی های اروپا است.

طرفین در این تماس ، آخرین وضعیت توافق برای لغو تحریم ها ، تحولات اوکراین و رایزنی های آژانس بین المللی انرژی اتمی و ایران را نیز مورد توجه قرار دادند.

ادامه دارد...

  • 10
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش