به گزارش ایرنا به نقل از سی ان ان، سوناک سهشنبه تصریح کرد: این امر بیشترین شانس را به کییف میدهد تا از فرصتی که در پی عقب راندن نیروهای روسیه از برخی مناطق این کشور بوجود آمده بهترین استفاده را ببرد.
نخستوزیر انگلیس افزود: بر این اساس استراتژی جدید بریتانیا برای تسریع در حمایت از اوکراین، شامل تلاشهای دیپلماتیک بیشتر و برنامهریزی برای چگونگی بازسازی این کشور پس از پایان جنگ خواهد بود.
به گزارش ایرنا، سوناک در تماس تلفنی با زلنسکی ضمن مرور آخرین وضعیت جنگ، اعلام کرد که این کشور در ادامه حمایت از کییف علیه مسکو، تانکهای چلنجر ۲ به اوکراین ارسال خواهد کرد.
چلنجر ۲، تانک زره پوش و بسیار متحرکی است که برای استفاده در منطقه آتش مستقیم طراحی شده است. نقش اصلی این تانک نابود یا خنثی کردن تجهیزات زرهی دشمن است. همچنین توانایی درگیری با اهداف سخت و نرم از دیگر ویژگیهای این تانک است که میتواند در درگیریهای با شدت بالا، ضد شورش و حفظ صلح عمل کند.
اوکراین در اولین «موج ارسال»، ۱۲۰ تا ۱۴۰ فروند تانک دریافت خواهد کرد
میترو کولبا، وزیر خارجه اوکراین، روز سهشنبه ۱۱ بهمن گفت این کشور در اولین «موج ارسال»، بین ۱۲۰ تا ۱۴۰ فروند تانک دریافت خواهد کرد. کشورهای حامی اوکراین در هفتههای اخیر بر سر ارسال تانکهای سنگین و پیشرفته به این کشور برای مقابله با تهاجم روسیه توافق کردند.
کولبا در یک نشست خبری مجازی گفت: «ائتلاف تانک شامل ۱۲ کشور است. میتوانم بگویم که ارتش اوکراین در اولین موج کمک بین ۱۲۰ تا ۱۴۰ فروند تانک غربی دریافت خواهد کرد».
او افزود که این کمکها شامل تانکهای «لئوپارد ۲» آلمانی، تانکهای «چلنجر۲» بریتانیایی و تانکهای «آبرامزام ۱» آمریکایی است و اوکراین واقعا روی توافق برای دریافت تانکهای فرانسوی «لکئر» نیز حساب میکند.
کولبا تاریخ دریافت هیچیک از این تانکها را اعلام نکرد. باید در نظر داشت که آموزش پرسنل نظامی اوکراین برای استفاده از این تانکها نیز زمان میبرد.
او افزود که دولت اوکراین در پشت صحنه به تلاش خود برای جلب موافقت کشورهای دیگر به ارسال تانک در این مقطع حساس از جنگ ادامه می دهد.
وزیر خارجه اوکراین افزود:«ما در زمینه افزودن به کشورهای عضو ائتلاف تانک و افزودن بر تعداد تانک هایی که کشورهای عضو تاکنون تعهد داده اند به تلاش خود ادامه میدهیم.»
کارشناسان معتقدند که ارتش اوکراین در حال برنامه ریزی و آمادگی برای انجام ضد حملههای گسترده برای بازپس گیری مناطق اشغالی در شرق و جنوب این کشور است. از قرار معلوم آمریکا به کییف گفته است که تا ورود کمکهای تسلیحاتی جدید این ضد حملهها را به تعویق بیاندازد.
در عین حال اوکراین نگران است که ارتش روسیه در هفتهها و ماههای آینده تهاجم گستردهای را آغاز کند.
همزمان، ارتش اوکراین روز سه شنبه اعلام کرد که حملات ارتش روسیه به جادهای در نزدیکی شهر باخموت، واقع در ناحیه دونتسک را دفع کرده و از تصرف یکی از مسیرهای تدارکاتی خود جلوگیری کرده است.
سرهیل چرواتی، یک سخنگوی ارتش اوکراین در مصاحبه با تلویزیون دولتی این کشور گفت نیروهای روسیه نتوانستهاند جاده بین باخموت و چاسیو یار را قطع کنند. او افزود: «نیروهای روسیه نتوانسته اند این جاده را که از مسیرهای تدارکاتی ارتش اوکراین است قطع کنند. نیروهای اوکراینی مستقر در باخموت تمامی نیازهای خود را دریافت می کنند.»
او تاکید کرد که باخموت هنوز یکی از کانونهای اصلی حملات ارتش روسیه است.
صبح سهشنبه روسیه اعلام کرد که ارتش این کشور یک روستای کوچک در شمال باخموت را تصرف کرده است.
خبرگزاریهای بین المللی به دلیل عدم دسترسی به خط مقدم جبهه نمیتوانند ادعاهای هیچیک از طرفین را تایید کنند.
نبرد شدید بر سر تصرف باخموت و مناطق اطراف آن طی ماههای گذشته ادامه پیدا کرده است.
میخایلو پودولیاک، یکی از مشاوران ولودیمیر زلنسکی، رییس جمهوری اوکراین گفت این کشور به کمکهای تسلیحاتی بیشتری نیاز دارد چون حملات ارتش روسیه در جبهههای شرقی تشدید شده است.
او در توئیتی نوشت:«گلوله باران دائمی شهرهای نزدیک به خطوط مقدم جبهه، استقرار نیرو و استحه و مهمات بیشتر در این جبههها به هیچ وجه نشانه تمایل روسیه به صلح نیست. اینها همه نشانههای تشدید حملات روسیه هستند و در نتیجه اوکراین به تسلیحات بیشتری نیاز دارد.»
درهفته جاری و پس ازتوافق کشورهای غربی با ارسال تانکهای سنگین و پیشرفته مقامات اوکراین تسلیحات سنگین بیشتر از جمله جتهای جنگنده را درخواست کردهاند.
- 9
- 6