پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳
۱۴:۳۱ - ۲۶ بهمن ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۱۱۲۴۰۴
امنیتی و دفاعی

اهداف پهپادی کره شمالی چیست؟ / «کیم جونگ اون»: کشور قوی، ارتش قوی می‌خواهد

کیم جونگ اون,رهبر کره شمالی
کره شمالی احتمالاً این پهپاد را از طریق شرکت‌های اصلی در چین تهیه کرده است.

آخرین تجاوز پیونگ یانگ به خاک کره‌جنوبی یادآور چالش مقابله با پهپاد کوچک است. با این حال، صرف‌نظر از اثربخشی آنها، کره شمالی تقریباً به‌طور قطع اهداف بزرگ‌تری برای نیروی پهپادی در حال تکامل و تا حد زیادی دیده‌نشده خود دارد.

به گزارش روزنامه هم میهن از موسسه Rand Corporation ، در ۲۶ دسامبر سال ۲۰۲۲، ظاهراً برای اولین بار در پنج سال گذشته، پهپادهای کره‌شمالی به حریم هوایی کره جنوبی پرواز کردند.

چهار پهپاد از نوع ناشناخته برای انجام پرواز در اطراف جزیره گانگوا مورد استفاده قرار گرفت که پنجمین آن بر فراز شمال سئول مشاهده شد. به‌رغم یک عملیات پنج‌ساعته با شرکت هواپیماهای جنگی و هلیکوپترهای تهاجمی که یکی از آنها ۱۰۰ گلوله شلیک کرد، ارتش کره جنوبی نتوانست هیچ‌یک از پهپادها را نابود کند و احتمالاً همه سالم به خانه بازگشتند.

وزارت دفاع کره جنوبی به مشکلات در ردیابی پهپادهای کوچک توسط رادار اذعان کرد، اما گفت که قادر به شناسایی پهپادهای بزرگتر خواهد بود. پدافند هوایی کره‌جنوبی برای مقابله با اهدافی که آهسته و در ارتفاع کم پرواز می‌کنند، پیکره‌بندی نشده است. این تهاجم مجدداً فشار را برای بهبود قابلیت‌های ضدپهپاد کره‌جنوبی افزایش داد، اما اکثر سخت‌افزارهای متناسب با پهپادهای کوچک معمولاً برد بسیار محدودی دارند.

اگرچه انواع پهپادهایی که درگیر این عملیات بودند، شناسایی نشده است اما دو طرح از پهپادهایی که بین سال‌های ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۷ مورد استفاده قرار گرفته‌اند، پیکره‌بندی مشابهی با پهپادهای اخیر داشته‌اند. گزارش سال ۲۰۱۶ سازمان ملل این طرح‌ها را با دو مدل پهپاد تجاری موجود در چین، Trancomm SKY-09 و UV10 طراحی‌شده توسط چین، مطابقت داده است. برد تخمینی آنها زیر ۳۰۰ کیلومتر است؛ به این معنی که این مدل‌ها خارج از تحریم تسلیحاتی سازمان ملل که در آن زمان بر کره‌شمالی اعمال شده بود، قرار می‌گیرند.

کره شمالی احتمالاً این پهپاد را از طریق شرکت‌های اصلی در چین تهیه کرده است. بازیابی یک پهپاد در سال ۲۰۱۷ با تصاویر ذخیره‌شده از سامانه دفاع هوایی و موشکی زمینی ایالات‌متحده در شهرستان سئونگجو حاکی از آن است که حداقل تلاش شده است تا این پهپاد یک سفر رفت و برگشت به طول ۵۰۰ کیلومتر انجام دهد.

هر دو نوع دارای خلبان خودکار و سیستم موقعیت‌یابی جهانی (GPS) بودند، درحالی‌که UV10 شبیه UV10 را می‌توان از یک واحد کنترل زمینی نیز به پرواز درآورد. به نظر می‌رسد که این دو مدل پهپاد مسیرهای پروازی از پیش برنامه‌ریزی‌شده را دنبال کرده‌اند و هرگونه اقدام متقابل مبتنی بر پارازیت بالا از ایستگاه زمینی بر روی آنها بی‌اثر است.

استفاده از محصولات تجاری برای نفوذ به یکی از تحت نظارت‌ترین و محافظت‌شده‌ترین مرزهای جهان، ماهیت ذاتی استفاده دوگانه از فناوری‌ها را برجسته می‌کند. حتی ممکن است کار به‌طور فزاینده‌ای به پهپادهای «اسباب‌بازی» کشیده شود که توسط بازیگران دولتی و غیردولتی به‌عنوان یک قابلیت کم‌هزینه اما ارزشمند در جنگ‌های یمن و اوکراین به کار گرفته شده است. درحالی‌که پهپادها می‌توانند تصاویر شناسایی نسبتا بی‌ارزشی را در اختیار کره شمالی قرار دهند، اما تصاویر را نمی‌توان از پهپاد به زمین منتقل کرد. پیونگ یانگ این را به‌عنوان یک محدودیت تشخیص داده و مدت‌هاست به دنبال خرید پلتفرم‌های توانمندتر و توسعه توانایی‌های خود بوده است.

در اواسط دهه گذشته، برخی موجودی پهپاد‌های کره‌شمالی را بیش از ۳۰۰ عدد اعلام کرده‌اند. این پهپادها نه‌تنها برای شناسایی مورد استفاده قرار می‌گرفتند بلکه در برخی موارد ظاهراً قادر به حمل سلاح نیز بودند. با این حال، درحالی‌که کره شمالی اغلب مایل است توانایی‌های نظامی خود را در سایر زمینه‌ها به نمایش بگذارد، مجموعه پهپادهای وارداتی و تولید داخلی این کشور تا حد زیادی پنهان باقی مانده است.

جاه‌طلبی کره‌شمالی برای بهبود قابلیت‌های پهپاد شناسایی خود در گزارش کنگره حزب کارگران در ژانویه ۲۰۲۱ مورد اشاره قرار گرفت که فهرست برنامه‌های گسترده‌ای از پیشرفت‌های نظامی را که باید به آن دست یافت، مشخص کرد.

این فهرست شامل توانایی انجام شناسایی هوایی بسیار دورتر در کره جنوبی و همچنین شناسایی ماهواره‌ای بود. اگرچه این کشور از آن زمان تاکنون در مورد اهداف پهپادی‌اش سکوت کرده است، اما به دنبال برجسته کردن سایر زمینه‌های پیشرفت، از جمله پرتاب‌های زیر مداری یک ماهواره شناسایی توسعه‌ای ادعایی در فوریه، مارس و نوامبر سال گذشته بوده است.

رهبر کره‌شمالی: کشور قوی، ارتش قوی می‌خواهد

رهبر کره شمالی در نشستی با کنشگران حامی ارتش این کشور خواستار تقویت قدرت دفاعی کشورش شد. 

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری یونهاپ، «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی این اظهارات را در جمع فعالان حامی ارتش این کشور مطرح کرد.

کیم جونگ اون,رهبر کره شمالی

کیم جونگ اون این افراد را میهن‌پرستانی دانست که «می‌دانند ایجاد یک ملت قدرتمند بدون قدرت دفاع ملی بالا، امکان‌پذیر نیست و حمایت از ارتش واضح‌ترین نمونه وطن‌پرستی است».

ناظران بر این باورند که این رفتار با کنش‌گران حامی ارتش با هدف جلب حمایت مردمی برای برنامه‌های توسعه نظامی است، آن هم در حالی که مشکلات اقتصادی ناشی از تحریم‌های جهانی و همه‌گیری کرونا، اقتصاد این کشور را دچار مشکل کرده است.

واحد موشکی جدید

در همین حال تصاویری که اخیراً از رژه کره شمالی منتشر شده نشان می‌دهند که پیونگ‌یانگ احتمالاً یک واحد نظامی جدید با محوریت موشک‌های بالستیک قاره‌پیما تاسیس کرده است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، کره شمالی هفته گذشته در یک رژه نظامی چندین موشک بالستیک قاره‌پیما را به نمایش گذاشت که به نظر می‌رسد به هر کجای کره زمین که بخواهند، می‌رسند. تحلیلگران همچنین نسخه اولیه یک موشک بالستیک قاره‌پیمای سوخت جامد را در میان موشک‌های به نمایش گذاشته شده، شناسایی گردند.

رویترز امروز (چهارشنبه) دریافت که در ویدیویی که رسانه‌های کره شمالی در ۹ فوریه از این رژه منتشر کردند، یک پرچم تازه بر روی پرتاب‌کننده موشک‌های قاره پیمای جدید دیده می‌شود. این بدین معناست که احتمالاً یک واحد تخصصی جدید برای کار با این موشک‌ها در ارتش کره شمالی تاسیس شده است.

بسیاری از واحدهای تخصصی در کره شمالی پرچم مخصوص خود را دارند و «چو هان بوم» عضو ارشد یک اندیشکده در سئول گفت: این پرچم عملاً تایید می‌کند که یک واحد موشک بالستیک قاره‌پیما تشکیل شده و ممکن است خبر از آزمایش موشکی با سوخت جامد در آینده داشته باشد.

  • 18
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش