دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۶:۳۶ - ۲۱ اسفند ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۱۲۱۸۵۱
امنیتی و دفاعی

(تصاویر) M۶۰ AVLB؛ خودرو زرهی آمریکایی که به پل تبدیل می‌شود در راه اوکراین

خودرو زرهی آمریکایی,M۶۰ AVLB
هنوز به تعداد خودرو‌های زرهی AVLB که به اوکراین ارسال خواهد شد اشاره‌ای نشده است. این خودرو زرهی در اختیار نیرو‌های تفنگدار دریایی و نیروی زمینی ارتش ایالات متحده بوده و قرار است با نسخه‌ای که از تانک M۱ Abrams مشتق شده، جایگزین شوند.
استفاده از خودرو‌های زرهی AVLB بر پایه M۶۰ در دهه ۱۹۸۰ توسط نیرو‌های تفنگدار ویژه آغاز شد، اما طراحی پایه این خودرو بسیار قدیمی‌تر است. ارتش ایالات متحده اولین بار در اوایل دهه ۱۹۶۰ بود که از این طراحی استفاده کرد. اولین نمونه این خودرو زرهی که بر اساس تانک M۶۰ ساخته شده بود در سال ۱۹۵۷ وارد سرویس شد.

دوری دیگر از کمک‌های نظامی ایالات متحده به اوکراین، برای اولین بار شامل خودرو‌های زرهی موسوم به AVLB خواهد بود. این خودرو زرهی که از تانک M۶۰ Patton متعلق به دوران جنگ سرد مشتق شده، می‌تواند یک پل تا شدنی را برای کمک به نیرو‌های خودی باز کرده تا تانک‌ها و دیگر خودرو‌های زرهی سنگین از روی آب‌ها یا دیگر موانع مانند خندق‌ها عبور کنند.

به گزارش روزیاتو، اعلام این خبر که ارتش اوکراین به زودی این خودرو زرهی را نیز دریافت خواهد کرد نشان می‌دهد که کشور‌های غربی در حال آماده شدن برای ارسال تانک‌های مدرن و خودروهی زرهی سنگین به جبهه اوکراین هستند.

پنتاگون اعلام کرده است که در بسته کمک‌های نظامی جدید خود به اوکراین، خودرو‌های زرهی AVLB و راکت توپخانه ۲۲۷ میلیمتری، گلوله توپخانه ۱۵۵ و ۱۰۵ میلیمتری، مهمات توپ خودکار ۲۵ میلیمتری، مهمات‌های نابود کننده و دیگر آیتم‌ها را به کی یف خواهد داد. ارزش کلی این بسته ۴۰۰ میلیون است و کاملاً از انبار‌های خود ارتش ایالات متحده تامین خواهد شد.

خودرو زرهی آمریکایی,M۶۰ AVLB

استفاده از خودرو‌های زرهی AVLB بر پایه M۶۰ در دهه ۱۹۸۰ توسط نیرو‌های تفنگدار ویژه آغاز شد، اما طراحی پایه این خودرو بسیار قدیمی‌تر است. ارتش ایالات متحده اولین بار در اوایل دهه ۱۹۶۰ بود که از این طراحی استفاده کرد. اولین نمونه این خودرو زرهی که بر اساس تانک M۶۰ ساخته شده بود در سال ۱۹۵۷ وارد سرویس شد.

خودرو زرهی آمریکایی,M۶۰ AVLB
خودرو زرهی آمریکایی,M۶۰ AVLB

تفاوت اولیه بین M۶۰ AVLB با دو خدمه و تانک M۶۰، برداشته شدن برجک تانک و جایگزینی آن با یک مکانیزم هیدرولیک استقرار پل است. از دیگر تغییرات کمتر آشکارتر می‌تواند به ساختار درونی برای استقرار پل اشاره کرد. در قسمت جلوی بدنه، جایی که در تانک M۶۰ راننده می‌نشیند، در خودرو M۶۰ AVLB شاهد تعداد زیادی ساختار هیدرولیکی هستیم. به همین خاطر راننده این خودرو همراه با فرمانده، در جایگاه جدیدی در مرکز بدنه می‌نشیند، جایی که پیش‌تر جای رینگ برجک بود.

خودرو زرهی آمریکایی,M۶۰ AVLB
خودرو زرهی آمریکایی,M۶۰ AVLB

خود پل نیز به دو نیم تقسیم شده و وقتی خودرو در حال حرکت است تا می‌شود و سپس به کمک مکانیزم استقرار و باز کردن پل، مستقر می‌شود. طرح اولیه این پل حدود ۱۸.۳ متر طول داشته و عرض آن نیز ۳.۸ متر عرض دارد. در طی سال‌ها طرح‌های جدیدی ارائه شده که هر بار نرخ وزن آن افزایش یافته است.

اینکه این پل چه وزنی را می‌تواند تحمل کند به شیوه استقرار آن بستگی دارد، و هر چه سطح بیشتری از آن روی زمین قرار داشته باشد وزن بیشتری را نیز تحمل خواهد کرد. برای مثال، نسخه پلی که در M۶۰ AVLB به کار می‌رود می‌تواند وزن نسل کنونی تانک‌های M۱A۲ SEPv را تحمل کند، تانکی که حدود ۷۲ تن وزن دارد، اما این توانایی تنها در صورتی است که پل روی شکافی حداکثر به طول ۱۴.۶ متر قرار گیرد.

خودرو زرهی آمریکایی,M۶۰ AVLB

استقرار پل حدود ۲ تا ۵ دقیقه طول کشیده و بستن دوباره آن نیز حدود ۱۰ دقیقه وقت می‌گیرد. خودرو زرهی M۶۰ AVLB هیچ سلاحی ندارد، اما بدنه زرهی آن از خدمه در هنگام عملیات محافظت می‌کند. در مورد دیگر قابلیت‌های دفاعی، M۶۰ AVLB می‌تواند به لانچر‌هایی برای پرتاب نارنجک دودزا یا خلق صفحه‌های دودی وسیع‌تر با پمپاژ سوخت به سیستم اگزوز مجهز شود. تعداد اندکی از خودرو‌های زرهی M۶۰ AVLB می‌توانند برای اوکراینی‌ها بسیار مفید باشند، هم در پشتیبانی از عملیت‌های تهاجمی و هم باز کردن راه‌هایی برای واحد‌ها به منظور عقب نشینی‌های استراتژیک یا تغییر موقعیت در شرایط دفاعی.

لازم به ذکر است که M۶۰ AVLB برای استفاده روی رودخانه‌های بزرگ یا شکاف‌هایی به عرض بیش از ۱۸ متر را ندارد و تنها برای شکاف‌ها یا خندق‌ها و مجاری آبی کمتر از این عدد می‌توان آن‌ها را به کار گرفت.

  • 11
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش