به گزارش ایرنا، این روزنامه آمریکایی شنبه نوشت: ارتش اوکراین برای ادامه مقابله با دشمن و صرفهجویی در مهمات مجبور شده است در انتخاب اهداف، سختگیری بیشتری به خرج دهد.
واشنگتن پست افزود: اوکراین روزانه ۷۷۰۰ گلوله توپ شلیک میکند اما روسیه سه برابر این گلوله توپ پرتاب میکند.
این روزنامه نوشت که توپخانه اوکراین مربوط به دوران شوروی است و بخش قابل توجهی از زرادخانه این کشور را تشکیل میدهد اما از مدتها پیش با کمبود مهمات روبرو است.
این در حالی است که اوکراین باید از توپ های ارسالی غرب استفاده کند اما از امکانات و تجهیزات لازم برای پرتاب برخوردار نیست .
واشنگتن پست پیشبینی کرد که با توجه به سرعت استفاده اوکراین از تسلیحات، انبار مهمات این کشور بزودی تمام میشود و کشورهای غربی برای تولید کافی مهمات دچار چالش هستند.
از سوی دیگر، کشورهایی که تسلیحات مطابق با استانداردهای دوران شوروی دارند به دلیل روابط با مسکو در مورد ارائه این سلاحها به اوکراین دچار تردید هستند.
واشنگتن پست نوشت: تعدادی از کشورها عضو سابق پیمان ورشو ظرفیت تولید توپ دارند اما نه با سرعت و در تعدادی که اوکراین در میدان جنگ به آنها نیاز دارد.
این روزنامه نوشت که نیروهای اوکراینی برای تولید مهمات ارزان و کوچک از چاپگرهای سه بعدی استفاده میکنند.
این تسلیحات در پهپادها قابل استفاده هستند و یک بار در زمان تولید آنها انفجاری رخ داد که موجب مرگ ۲ نفر شد.
بازگشت ۳۱ کودک اوکراینی از روسیه به کشور خود
رئیس یک سازمان امداد و نجات در اوکراین روز شنبه ۱۹ فروردین اعلام کرد که این سازمان توانسته است ۳۱ کودک اوکراینی را که در طول جنگ به روسیه برده شده بودند، به کشورشان بازگرداند.
میکولا کولبا طی یک نشست خبری در کییف گفت که انتظار میرود این کودکان تا شامگاه شنبه به کییف برسند. تصاویر منتشرشده در رسانهها نیز حکایت از بازگشت این کودکان به کشور خود دارد. آقای کولبا مدیرعامل «سازمان نجات اوکراین» و کمیسر دفتر رئیس جمهوری در رابطه با حقوق کودکان است.
بازگرداندن کودکان اوکراینی به کشور خود یکی از دغدغههای دولت کییف از آغاز تهاجم نظامی روسیه تاکنون بوده است.
دادگاه کیفری بینالمللی ماه گذشته با صدور حکم بازداشت ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، و ماریا آلکسییونا لووا-بلوا، کمیسر حقوق کودکان در دفتر رئیسجمهوری روسیه، به اتهام ربایش کودکان اوکراینی، فشارها در این زمینه را افزایش داد.
کمیته بینالمللی صلیب سرخ هفته گذشته اعلام کرد که برای بازگرداندن این کودکان با ماریا آلکسییونا لووا-بلوا در تماس بوده است. این نخستین رایزنی در سطح بالا برای بازگرداندن کودکان اوکراینی به کشورشان محسوب میشود که به طور رسمی تایید شده است.
خبرگزاری آسوشیتدپرس چندی پیش در گزارشی تحقیقاتی نقش ماریا آلکسییونا لووا-بلوا در ربایش کودکان اوکراینی را افشا کرد و نوشت که این مدت تلاشهایی صورت گرفته تا کودکان اوکراینی را برای فرزندخواندگی به خانوادههای روسی بدهند.
خانم لووا-بلوا روز چهارشنبه در نشست غیررسمی شورای امنیت سازمان ملل گفت که این کودکان صرفا به خاطر امنیتشان به روسیه برده شدهاند و بحث ربودن آنها در میان نیست. این ادعا را اما جامعه بینالمللی رد کرده است.
شمار دقیق کودکان اوکراینی که به روسیه برده شدهاند مشخص نیست و آمارهایی که طرفین جنگ تاکنون ارائه دادهاند، تفاوت چشمگیری با یکدیگر دارد.
سرگی کیسلیتسیا، سفیر اوکراین در سازمان ملل، روز چهارشنبه در توییتی گفت که روسها بیش از ۱۹ هزار و ۵۰۰ کودک اوکراینی را به زور از خانوادههایشان گرفتهاند و آنها را به روسیه بردهاند.
- 12
- 4