به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه راشاتودی، جولیان اسمیت، فرستاده آمریکا به ائتلاف ناتو گفت، اوکراین فعلا شانس این که سریعا به این ائتلاف بپیوندد را ندارد اما وعده داد "دستاوردهایی" دیگر که او مشخص نکرد، نصیب کییف شود.
اسمیت در مصاحبه با پایگاه پلیتیکو که روز جمعه منتشر شد، گفت: "فکر میکنم متحدان عضو ناتو اکنون توافق دارند که وقتی اوکراینیها در یک جنگ تمام عیار درگیر هستند دعوت کردن به شکلی مناسب از کییف برای پیوستن به این ائتلاف بعید است."
این دیپلمات تاکید کرد، با این وجود این ائتلاف نظامی تحت رهبری آمریکا میخواهد این پیام را به کییف ارسال کند که نسبت به حمایت بلند مدت از آن مصمم است.
او ادعا کرد، این ائتلاف در آستانه برگزاری اجلاسش در ماه آینده میلادی در شهر ویلنیوس "مجموعهای از گزینهها" به غیر از عضویت کامل در ناتو را در قبال اوکراین در نظر دارد.
اخیرا آندرس فوگ راسموسن، دبیرکل سابق ائتلاف ناتو که اکنون مشاور ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین است ادعا کرد برخی اعضای این ائتلاف میتوانند برای ارسال سرباز به اوکراین داوطلب شوند. این مقام اضافه کرد، این سناریو در صورتی که بلوک ناتو در اجلاس ماه ژوئیه نتواند تضمینهای امنیتی به اندازه کافی قوی به کییف ارائه کند، امکانپذیر خواهد بود.
زلنسکی در یک سخنرانی در روز جمعه گذشته گفت کشورش "به دنبال جانشینی برای ائتلاف ناتو نیست."
رئیس جمهور اوکراین بر اساس گزارشها به شرکای غربی گفت، در اجلاس ویلنیوس تا زمانی که تضمینهای "ملموس" یا نقشه راهی به سمت کسب عضویت کامل در ائتلاف دریافت نکند شرکت نخواهد کرد.
پیش از این چندین کشور عضو ناتو بارها حمایت خود را از پذیرش اوکراین در این ائتلاف اعلام کردهاند اما اعضای بانفوذتری مانند آلمان نسبت به آن مردد بودهاند.
در اوایل ماه جاری میلادی، آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه آلمان، با تکرار موضعی که پیش از او اولاف شولتس، صدراعظم این کشور در ماه مه گرفته بود تصریح کرد، ناتو نمیتواند "در مورد پذیرش اعضای جدید در میانه یک جنگ مذاکره کند."
ناتو برای اولین بار در سال ۲۰۰۸ به صورت مبهم قول اعطای عضویت در این ائتلاف را به اوکراین داد. سپتامبر گذشته کییف به طور رسمی درخواست پیوستن به این ائتلاف را مطرح کرد.
روسیه گسترش ناتو به سمت شرق را تهدیدی برای امنیت خود دانشته و آن را یکی از دلایل آغاز عملیات نظامی خود در فوریه ۲۰۲۲ علیه اوکراین ذکر کرده است.
روسیه: اوکراین با موشکهای انگلیسی به پناهگاه سیلزدگان حمله کرد
روسیه امروز (شنبه) مدعی شد که نیروهای اوکراین با استفاده از موشکهای انگلیسی به پناهگاه موقتی که در پی تخریب سد کاخوفکا برای سیلزدگان پرپا شده بود، حمله کردند.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری راشاتودی، ولادیمیر سالدو، مقام منصوب روسیه در منطقه خرسون در اوکراین گفت که این حمله به پناهگاه سیلزدگان که در غرب رودخانه دنیپرو قرار داشت، حدود ساعت پنج صبح بهوقت محلی و با استفاده از موشکهای انگلیسی «سایه توفان (Storm Shadow)» انجام شد.
چهار منطقه «زاپوریژیا، دونتسک، لوهانسک و خرسون» که بخشی از خاک اوکراین محسوب میشوند، در اواخر سال ۲۰۲۲ با برگزاری همهپرسی توسط نیروهای روسیه، به خاک این کشور ضمیمه شدند. ولادیمیر سالدو فرمانداری است که روسیه برای خرسون تعیین کرده است.
به گفته این مقام روس، روستای «ژلنی» در نزدیکی دریای سیاه هم شب گذشته هدف حملات اوکراین قرار گرفت و هتلی که میزبان سیلزدگان بود تخریب شد. او تصاویری از تأسیسات تخریبشده منتشر کرد که در آن یک ویلا در آتش دیده میشود.
سالدو در بیانیه خود نوشت: این حملات هدفمند با استفاده از موشکهای انگلیسی انجام میشوند که به دولت کییف داده شده تا «صلح» را نصیب زیرساختهای غیرنظامی کند!
سالدو همچنین گفت که در حمله مجزایی در اوایل روز جمعه به یک کمپ تابستانی کودکان در همین منطقه، بقایای موشکهای انگلیسی سایه توفان به چشم میخورد.
در نخستین ساعات سهشنبه هفته گذشته، بخشی از نیروگاه برقآبی کاخوفکا در منطقه خرسون در پی انفجاری عظیم تخریب شد؛ واقعهای که چندین کشته داشت و هزاران تن در مناطق پاییندست سد را درگیر سیل کرد.
مسکو و کییف مسئولیت حمله به این سد را به گردن یکدیگر میاندازند؛ حملهای که تخلیه گسترده مناطق مسکونی در دو سوی رود دنیپرو را در پی داشت. کرملین میگوید که اوکراین عامدانه این سد را تخریب کرده تا آب شرب شبهجزیره کریمه را قطع کند؛ کییف اما مسکو را به تخریب این سد برای ایجاد اختلال در روند ضدحملات اوکراین متهم میکند.
کریمه شبهجزیرهای در جنوب اوکراین است که روسیه در سال ۲۰۱۴ آن را ضمیمه خاک خود کرد.
کره شمالی: اوکراین و واشنگتن با همدستی هم سد کاخوفکا را از بین بردند
کره شمالی از بین رفتن سد کاخوفکا در اوکراین را در نتیجه دسیسه و "همدستی" واشنگتن و کییف به منظور مسئول اعلام کردن روسیه از بابت یک فاجعه انسانی دانست.
به گزارش ایسنا، خبرگزاری دولت کره شمالی (کا.سی.ان.ای) در مقالهای عنوان کرد، آمریکا، اوکراین و دیگر کشورهای غربی "با فرومایگی" تمامی مسئولیت از بین رفتن سد کاخوفکا در اوکراین را در زمانی که دنیا نگران آسیبهای انسانی و مادی این حادثه است، به گردن روسیه میاندازند.
"او سونگ جین" یک تحلیلگر انستیتوی مطالعات بینالملل کره شمالی در مقالهای که در خبرگزاری کا.سی.ان.ای منتشر کرد، حادثه از بین رفتن سد کاخوفکا را تکرار دسیسه انفجار خط لولههای "نورد استریم" دانست.
در سپتامبر سال گذشته میلادی، انفجارهایی خط لولههای انتقال گاز طبیعی نورد استریم ۱ و نورد استریم ۲ در دریای بالتیک که بین روسیه و آلمان کشیده شدهاند را هدف گرفتند.
این تحلیلگر کره شمالی نوشت، انفجار سد کاخوفکا "چیزی بجز یک نمایش مضحک دیگر و تکرار دسیسه انفجار نورد استریم نیست و اوکراین و آمریکا با همدستی یکدیگر آن را اجرا کردند تا مسئولیت وقوع یک فاجعه انسانی را به روسیه نسبت داده و یک محیط نظامی و سیاسی مطلوب را برای به اصطلاح عملیات ضدحمله اوکراین ایجاد کنند."
این تحلیلگر همچنین اظهار کرد، اوکراین با توجه به این که این انفجار آسیب عظیمی در مناطق جدیدا ملحق شده به روسیه به وجود آورد، "انگیزه کاملی برای ارتکاب یک چنین جنایات شنیعی را با همدستی آمریکا داشته است."
سد کاخفوکا در جنوب اوکراین روی رودخانه دنیپرو در منطقهای که تحت کنترل نیروهای روسیه قرار دارد واقع شده است. این سد روز سه شنبه گذشته تخریب شده و در نتیجه آن سیلی عظیم به راه افتاد و مردم ساکن مناطق اطراف، مجبور به ترک خانههایشان شدند. اوکراین و روسیه متقابلا یکدیگر را عامل این فاجعه معرفی کردند.
- 19
- 1