به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، روز شنبه، جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا اطلاعیه ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه مبنی بر استقرار اولین سلاح هستهای تاکتیکی روسیه در بلاروس را «کاملاً غیرمسؤولانه» خواند.
بایدن روز دوشنبه در جمع گروهی از حامیان مالی در کالیفرنیا گفت: «زمانی که حدود دو سال پیش اینجا بودم و گفتم که نگران خشک شدن رودخانه کلرادو هستم، همه به من طوری نگاه کردند که گویی دیوانهام. زمانی هم که گفتم نگران استفاده پوتین از تسلیحات هستهای تاکتیکی هستم، آنها به من همانطور نگاه کردند؛ اما این تهدید واقعی است.»
هفته گذشته الکساندر لوکاشنکو، رئیسجمهوری بلاروس گفت که کشورش تحویل سلاحهای هستهای تاکتیکی روسیه را آغاز کرده که برخی از آنها سه برابر قویتر از بمبهای اتمی هستند که ایالات متحده در سال ۱۹۴۵ بر روی هیروشیما و ناگازاکی رها کرد.
این استقرار تسلیحاتی، اولین اقدام روسیه در خصوص ارسال چنین کلاهکهایی به خارج از روسیه از زمان سقوط اتحاد جماهیر شوروی است؛ سلاحهای هستهای با برد کوتاهتر و کمقدرت که میتوانند در میدان جنگ مورد استفاده قرار گیرند.
ایالات متحده گفته است که قصد ندارد موضع خود در قبال سلاحهای هستهای راهبردی را در واکنش به استقرار این سلاحها تغییر دهد و هیچ نشانهای مبنی بر آماده شدن روسیه برای استفاده از یک سلاح هستهای ندیده است.
در ماه مه، روسیه انتقاد بایدن از برنامهاش برای استقرار سلاحهای هستهای تاکتیکی در بلاروس را رد کرد و گفت که ایالات متحده برای چندین دهه چنین سلاحهای هستهای را در اروپا مستقر کرده است. استقرار چنین تسلیحاتی از سمت روسیه، توسط ایالات متحده و متحدانش و همچنین چین که مکررا نسبت به استفاده از تسلیحات هستهای در جنگ اوکراین هشدار داده است، از نزدیک رصد میشود.
شولتس: غرب باید آماده درگیری بلندمدت در اوکراین باشد
صدراعظم آلمان گفت، غرب باید سیاست خود را با احتمال اینکه درگیری اوکراین برای یک دوره طولانی مدت ادامه خواهد داشت، وفق دهد.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری تاس، اولاف شولتس، صدراعظم آلمان طی یک کنفرانس خبری با ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو بیان کرد: ما باید خودمان را برای این موضوع آماده کنیم که جنگ روسیه-اوکراین ممکن است برای مدت طولانی ادامه داشته باشد.
او خطاب به استولتنبرگ گفت: این مساله همان چیزی است که ما برای آن آماده میشویم و همان چیزی است که سیاست خود را طبق آن وفق میدهیم.
شولتس خاطرنشان کرد: تا زمانی که این جنگ ادامه داشته باشد، آلمان حامی وفادار و قاطع اوکراین باقی خواهد ماند. با این حال، مشخص است که ناتو به طرفی در این درگیری تبدیل نخواهد شد.
هفته گذشته آلمان از استراتژی جدید امنیت ملی خود رونمایی کرد که در آن روسیه به عنوان "بزرگترین تهدید" برای صلح و امنیت در منطقه یورو آتلانتیک معرفی شده است.
در این سند آمده است: «نه آلمان و نه ناتو به دنبال خصومت یا رویارویی با روسیه نیستند. با این حال، در این اتحاد، ما همیشه آماده و قادر به حفاظت از حاکمیت و آزادی خود و متحدانمان هستیم. تا زمانی که تسلیحات هستهای وجود دارد، ناتو و امنیت اروپا به بازدارندگی هستهای معتبر نیاز دارند. آلمان به کمک به مالکیت مشترک تسلیحات هستهای ادامه خواهد داد و به طور مداوم هواپیماهای لازم را برای این امر فراهم خواهد کرد. دولت فدرال آلمان طرفدار کاهش خطرات و تضمین قابلیت پیش بینی، از جمله حفظ کانالهای ارتباطی قابل اعتماد سیاسی و نظامی در روابط ناتو و روسیه است. اگر شرایطی برای این امر وجود داشته باشد، ما پذیرای اقدامات شفاف متقابل هستیم.»
همچنین دبیرکل ناتو در "روز صنعت" که توسط فدراسیون صنایع آلمان برگزار شد، عنوان داشت: ما به صنعت دفاعی مقاومتری نیازی داریم. تسلیحات و مهمات ما در انبارها خالی شده است و ما باید جای آنها را پر کنیم. البته این اقدام را نه فقط در آلمان بلکه در سرتاسر کشورهای عضو ناتو باید انجام دهیم.
- 18
- 5