چهارشنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۳
۰۸:۳۴ - ۳۰ تير ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۴۲۴۱۳
امنیتی و دفاعی

سنتکام: برای مقابله با تلاش ایران برای توقیف کشتی‌ها، گروه ضربت و تفنگدار دریایی به منطقه اعزام می‌کنیم

آمریکا: از حملات ایران به کشتی‌ ها در خلیج فارس کاسته نشده است

جان کربی,سخنگوی وزارت دفاع آمریکا
سخنگوی شورای عالی امنیت ملی کاخ سفید در گفت‌وگویی از ایران خواست تا به آنچه که "رفتارهای بی‌ثبات‌کننده" خوانده شد، پایان دهد.

به گزارش ایسنا، جان کربی روز پنج‌شنبه در گفت‌وگویی با صدای آمریکا در پاسخ به این سوال که با توجه به توقیف نفتکش حامل نفت ایران توسط آمریکا در ماه آوریل (فروردین-اردیبهشت) و وعده ایران برای تلافی کردن "آیا آمریکا آماده درگیری نظامی با ایران در خلیج فارس است؟" گفت: کسی نمی‌خواهد شاهد درگیری مسلحانه در منطقه خلیج (فارس) باشد.

وی در ادامه با طرح ادعای حمله ایران به کشتی‌ها در خلیج فارس مدعی شد: تقریبا از حملات ایران به کشتی‌ها کاسته نشده است. برخی از آن‌ها موفق بوده‌اند و برخی به دلیل دخالت ما ناکام مانده‌اند.

کربی ادامه داد: شما شاهد بودید که پنتاگون اخیرا اعلام کرد که نیروهای جدیدی را به منطقه حلیج (فارس) ارسال کرده تا توان بیشتری برای بازداری در برابر این نوع حملات داشته باشیم.

سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا در ادامه از ایران خواست تا به آنچه که "رفتارهای بی‌ثبات‌کننده" تهران خوانده شد، پایان دهد.

کربی در انتها گفت: ما در عین حال اطمینان حاصل خواهیم کرد که توانمندی‌های لازم را دراختیار داشته باشیم و شرکا و متحدان‌مان اطمینان داشته باشند که ایالات متحده توانایی لازم برای دفاع از خودمان و منافع‌مان را دارد.

سنتکام: برای مقابله با تلاش ایران برای توقیف کشتی‌ها، گروه ضربت و تفنگدار دریایی به منطقه اعزام می‌کنیم

ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده آمریکا پنجشنبه شب اعلام کرد که وزارت دفاع این کشور یک گروه ضربت دریایی را به همراه یگانی از تفنگداران دریایی آمریکا راهی خلیج فارس می‌کند.

بر اساس بیانیه این ستاد، در واکنش به تلاش اخیر ایران برای توقیف کشتی‌های تجاری در محدوده ماموریت این مرکز فرماندهی، لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا دستور داده است یک گروه عملیاتی خاکی آبی این کشور، به حضور نظامی این کشور در خلیج فارس افزوده شود.

گروه تهاجم خاکی آبی نیروی دریای آمریکا معمولا شامل سه کشتی تهاجم آبی‌خاکی، یگانی از ۲۲۰۰ تفنگدار دریایی، مجهز به تانک آبرام، مهندسان و خودروهای رزمی و ضدگلوله، هلیکوپتر تهاجمی تک موتو هریر و دیگر قابلیت‌های تهاجمی و دفاعی است.

مایکل کوریلا، فرمانده ستاد مرکز فرماندهی آمریکا گفته است این مرکز «به دفاع از آزادی تردد در منطقه فرماندهی خود که شامل یکی از مهم‌ترین آبراه‌های جهانی می‌شود متعهد است و تقویت حضور نیروهای دریایی آمریکا توانایی منحصر به فردی را در اختیار آن قرار می‌دهد تا در کنار کشورهای شریک آمریکا در منطقه از ایمنی تردد تجاری، برقراری قوانین بین‌المللی و بازداشتن ایران از فعالیت‌های بی‌ثبات کننده‌اش در خلیج فارس اطمینان حاصل کند.»

پیشتر وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون، در دوشنبه گذشته اعلام کرد که ایالات متحده قرار است چندین فروند هواپیمای جنگنده اف-۳۵ و ناوشکن «توماس هادنر» را - که پیش از این در دریای سرخ مستقر بوده به منطقه خلیج فارس و تنگه هرمز اعزام کند.

بیانیه آمریکا و اتحادیه عرب بدون نام بردن از ایران: هرگونه توقیف و حمله به کشتی‌های تجاری را محکوم می‌کنیم

آمریکا و اتحادیه عرب در پایان «گفتگوهای راهبردی» خود در بیانیه مشترکی این گفتگوها را «موفقیت‌آمیز» خوانده و بر همکاری فزاینده برای صلح، ثبات و رفاه اقتصادی تاکید کرده‌اند. در این بیانیه اشاره‌ای به ایران نشده است.

این گفتگوهای راهبردی در سفر احمد ابوالغیط، دیپلمات بلندپایه مصری و دبیرکل اتحادیه عرب به آمریکا انجام شد و آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، در واشنگتن میزبان او بود.

بلینکن روز چهارشنبه با اشاره به «چالش‌های فراوان» دو طرف، آغاز این گفتگوهای راهبردی را نشانه‌ای از امکان تعمیق و گسترش روابط آمریکا با جهان عرب خواند و همکاری با اتحادیه عرب را برای آمریکا «عمیقا ارزشمند» دانست.

 ابوالغیط هم گفت این گفتگوها آغازمذاکرات این چنین گسترده‌ای بین آمریکا و اتحادیه عرب است. او آمریکا را «قدرتی بزرگ در منطقه و همچنین بیرون از منطقه» توصیف کرد. دبیرکل اتحادیه عرب گفت خاورمیانه در حال گذر از دوران بسیار دشواری بوده و او به «دست استوار آمریکا» و دریافت کمک و حمایت بیشتر اطمینان دارد.

در بیانیه مشترکی که روز پنجشنبه منتشر شده، آمریکا و اتحادیه عرب به طیفی از مسائل، از جمله مبارزه با داعش و القاعده پرداخته‌اند.

آنها همچنین «تهدید، توقیف مسلحانه و حمله به کشتی‌های تجاری و مداخله در حقوق و آزادی‌های ناوبری در آبراه‌های راهبردی منطقه» را محکوم کرده‌اند و با حیاتی دانستن این آبراه‌ها برای اقتصاد جهانی، گفته‌اند «تلاش‌های جمعی» برای مقابله با چنین تهدیدهایی را تقویت خواهند کرد.

در متن بیانیه از ایران اسم برده نشده است، اما حمله به نفتکش‌ها و توقیف آنها اتهامی است که آمریکا و متحدانش علیه ایران شبه‌نظامیان متحد آن مطرح کرده‌اند.

آمریکا به دنبال تشکیل یک ائتلاف دریایی در منطقه بود اما به تازگی امارات متحده عربی می‌گوید از این ائتلاف خارج شده است. در مقابل، ایران می‌گوید پیشنهاد تشکیل ائتلاف دریایی با امارات و عربستان را پیگیری می‌کند.

بیانیه مشترک آمریکا و اتحادیه عرب می‌گوید مناقشه اسرائیل و فلسطین، منع اشاعه تسلیحات کشتار جمعی و امنیت زیرساخت‌های ارتباطی از جمله دیگر مسائل مورد بحث بوده است.

این بیانیه همچنین به اهمیت ظرفیت‌سازی برای مقابله با تغییر اقلیم پرداخته و ضمن اشاره به ضرورت مشارکت بیشتر زنان در تصمیم‌گیری و در اقتصاد، گفته است دو طرف در تلاشند تا در کنفرانس محیط‌زیستی سازمان ملل در دوبی صداهای متکثری از زنان را بازتاب دهند.

کاپ۲۸، نشست سالانه کشورهای عضو پیمان‌نامه سازمان ملل برای مسئله تغییرات اقلیمی در نوامبر و دسامبر ۲۰۲۳ به میزبانی دوبی در امارات برگزار خواهد شد.

گفتگوهای راهبردی آمریکا و اتحادیه عرب در پی سلسله تحولات دیپلماتیکی آغاز شده است که طی زمانی کوتاه آرایش سیاسی در خاورمیانه را تغییر داده است. با ازسرگیری رابطه تهران و ریاض، تنش میان ایران و کشورهای عرب نسبت به سال‌های قبل کاهش یافته و سوریه به اتحادیه عرب بازگشته است.

اتحادیه عرب در اغلب بیانیه‌های خود به موضوع حاکمیت سه جزیره ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک می‌پردازد و از موضع عضو خود، امارات متحده عربی، حمایت می‌کند.

در پیش‌نویس بیانیه آخرین اجلاس رهبران اتحادیه عرب در جده نیز به «حاکمیت کامل» امارات بر این سه جزیر اشاره شده بود اما این موضوع در متن نهایی اجلاس جایی نداشت.

این نشست صحنه اولین حضور بشار اسد، رئیس جمهور سوریه، در کنار دیگر رهبران عرب بود و محمد بن سلمان، ولیعهد پرنفوذ سعودی، به او خوشامد گفت.

  • 19
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش