دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۸:۲۴ - ۰۳ آبان ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۸۰۲۱۹
امنیتی و دفاعی

وزیر خارجه عربستان: خواستار آتش بس فوری هستیم/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در سوریه

گفتگوی بایدن با بن سلمان درباره غزه/ اسرائیل ۹ نیروی حزب الله را هدف قرار داد

جو بایدن,گفتگوی بایدن با بن سلمان درباره غزه
کاخ سفید از گفت‌وگوی رئیس‌جمهوری آمریکا و ولیعهد عربستان سعودی در رابطه با تحولات در غزه خبر داد.

به گزارش ایسنا، کاخ سفید روز سه‌شنبه با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد: رئیس‌جمهوری جو بایدن امروز با بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی در رابطه با شرایط خاورمیانه گفت‌وگو کرد. رئیس‌جمهوری تاکید داشت که آمریکا به طور کامل از شرکایش در برابر تهدیدات تروریستی حمایت می‌کند. رئیس‌جمهوری در رابطه با تلاش‌های نظامی و دیپلماتیک جاری جهت جلوگیری از گسترش درگیری میان اسرائیل و حماس توسط بازیکنان دولتی و غیردولتی به گفت‌وگو پرداخت.

در ادامه بیانیه آمده است: سران دو کشور بر سر تداوم تلاش‌های جامع جهت حفظ ثبات در سرتاسر منطقه و جلوگیری از گسترش این درگیری توافق کردند. آن‌ها از ارسال کمک‌های بشردوستانه از مصر به غزه استقبال کرده و تاکید کردند که کمک‌های بیشتری برای دسترسی مداوم غیرنظامیان به آب، غذا و کمک‌های پزشکی نیاز است.

کاخ سفید در بیانیه نوشت: بایدن از کمک ۱۰۰ میلیون دلاری شورای همکاری خلیج در حمایت از تلاش‌های بشردوستانه استقبال و عنوان کرد که آمریکا نیز در پاسخ بودجه‌ای ۱۰۰ میلیون دلاری را به حمایت از این تلاش‌ها اختصاص می‌دهد. سران دو کشور از تلاش‌های کنونی در راستای آزادی اشخاصی که حماس به اسارت گرفته استقبال کرده و خواستار آزادی فوری تمامی اسرا شدند.

در انتهای بیانیه آمده است: آن‌ها همچنین بر اهمیت همکاری در راستای حصول صلح پایدار میان اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌ها پس از پایان بحران تاکید کردند. آن‌ها توافق کردند که هماهنگی نزدیک و مستقیمی با یکدیگر داشته باشند.

وزیر خارجه عربستان: خواستار آتش بس فوری هستیم/ کمک ها به غزه بسیار اندک است

 فیصل بن فرحان وزیر خارجه عربستان سعودی که برای شرکت در نشست شورای امنیت سازمان ملل در سطح وزرای خارجه به آمریکا سفر کرده است، در جمع خبرنگاران در مقر سازمان ملل افزود: ما خواستار آتش بس فوری، پایان محاصره غزه و آغاز یک روند واقعی صلح هستیم.

وی تصریح کرد: آتش بس یک وظیفه بشردوستانه و یک ضرورت فوری است و ما در غزه با وضعیت فاجعه باری مواجه هستیم. باید آتش بس، ورود کمک های بشردوستانه و پایان محاصره غزه برقرار شود.

وزیر خارجه عربستان تصریح کرد: کمک هایی که وارد غزه شد بسیار اندک است و باید برای رفع محاصره نوار تلاش کرد.

وزیر خارجه عربستان همچنین سه شنبه شب در نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره تحولات خاورمیانه و فلسطین  هشدار داد که نوار غزه در آستانه وقوع فاجعه‌ای است که منطقه را با عواقب وخیمی مواجه می‌سازد.

وی خطاب به اعضای شورای امنیت سازمان ملل گفت: مردم فلسطین زیر سایه محاصره، بمباران و سکوت جامعه بین‌المللی درد و رنج می‌کشند و شورای امنیت از صدور قطعنامه‌ای برای توقف جنگ در غزه عاجز مانده است.

وزیر خارجه عربستان سعودی تاکید کرد که دستیابی به صلح پایدار با راه‌حل دو کشوری امکان‌پذیر است.

***

سالیوان: حماس معادلات منطقه‌ای آمریکا را به‌هم زد

«جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا در یادداشتی برای مجله «فارن افرز» اظهار کرد که حملات روسیه به گرجستان و اوکراین در ۲۰۰۸ و ۲۰۱۴ و همچنین تقویت ناگهانی قوای نظامی چین، موجب شد تا آمریکا سیاست دفاعی خود را تغییر دهد؛ سیاستی که تا قبل از آن احتمال وقوع مناقشه‌ای مسلحانه با ابرقدرت‌ها را «دور از ذهن» می‌پنداشت. با این وجود، این مقام آمریکایی اذعان کرد که واشنگتن برای تطبیق اولویت‌های دفاعی خود با چالش‌های روز جهان و مقابله با آن‌ها به اندازه کافی تلاش نکرد.

مشاور امنیت ملی آمریکا همچنین گفت که هدف «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا از خارج‌کردن نیروهای نظامی کشورش از افغانستان و پایان بخشیدن به طولانی‌ترین مناقشه نظامی تاریخ کشورش، تطبیق سیاست‌های دفاعی واشنگتن با واقعیت‌های مذکور بود، از جمله آمادگی برای مواجهه با قدرت‌های بزرگ‌تر مانند روسیه و چین.

سالیوان نوشت: «این تصمیم برای مردم افغانستان و نیروهای نظامی آمریکا که در آنجا حضور داشتند دشوار بود، اما باید این اتفاق می‌افتاد تا ارتش ایالات متحده برای چالش‌های آتی آماده باشد. یکی از این چالش‌ها که زودتر از حد انتظار اتفاق افتاد، حمله روسیه به اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ بود. اگر ما در زمان آغاز جنگ اوکراین هنوز درگیر افغانستان بودیم، بی‌شک روسیه ما را همان جا سرگرم می‌کرد تا نتوانیم به کمک اوکراین برویم.»

مشاور امنیت ملی آمریکا ضمن تأکید بر ضرورت «عملیات‌های از راه دوری مانند کشتن «ایمن الظواهری» سرکرده شبکه تروریستی القاعده، به‌صورت تلویحی اعلام کرد که حضور ۲۰ساله نظامیان کشورش در افغانستان ضرورتی نداشته و واشنگتن حالا از کرده خود پشیمان است.

او گفت: ما از جنگ‌های طولانی و بی‌پایانی که نیروهای آمریکا را زمین‌گیر کرده و هیچ کمکی به کاهش تهدیدات علیه ایالات متحده نمی‌کنند، اجتناب خواهیم کرد.

وی همچنین اذعان کرد که عملیات طوفان الاقصی که در هفتم اکتبر آغاز شد، رشته‌های واشنگتن در خاورمیانه را پنبه کرد. به گفته سالیوان، حمله نیروهای مقاومت فلسطین به مواضع رژیم صهیونیستی در غلاف غزه به‌کلی تصویری که آمریکا برای این منطقه متصور بود را «در هاله‌ای از ابهام» قرار داد؛ تصویری که عادی‌سازی روابط میان رژیم صهیونیستی و کشورهای عربی یکی از اجزای اصلی آن بود.

پیش‌تر نیز «چاس فریمن» سفیر سابق ایالات متحده در عربستان سعودی گفت که با عملیات حماس، آرزوی بایدن برای عادی‌سازی روابط میان تل‌آویو و ریاض در آینده نزدیک غیرقابل‌دستیابی شده است.

***

اسرائیل ۹ نیروی حزب الله را هدف قرار داد

حزب‌الله لبنان اعلام کرد که در درگیری‌های روز گذشته این گروه با ارتش اسرائیل در مرز لبنان، ۹ تن از نیروهایش شهید شدند. بدین ترتیب شمار شهدای حزب‌الله از ابتدای درگیری‌های جاری با رژیم غاصب صهیونیستی به ۳۹ نفر رسیده است.

***

شهادت اعضای این خانواده ایرانی‌تبار در غزه

همه اعضای یک خانواده ایرانی‌تبار در غزه به شهادت رسیدند.

هبهانی‌های غزه ایرانی تبار و از بهبهان خوزستان هستند که در گذشته به کویت و دیگر کشورها و مناطق عربی از جمله غزه مهاجرت کردند.

جو بایدن,گفتگوی بایدن با بن سلمان درباره غزه

***

حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در سوریه

منابع خبری بامداد چهارشنبه از حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شمال شرق سوریه خبر دادند.

 پایگاه نظامیان آمریکایی در اطراف روستای خراب الجیر واقع در حومه حسکه هدف حملات موشکی قرار گرفته است.

کانال تلگرامی صابرین نیوز گزارش داد، پس از حمله موشکی ستونی از دود از داخل این پایگاه نظامی به آسمان برخواسته است.

جزئیات بیشتری تا کنون در این باره گزارش نشده است.

پیش از این نیز بارها پایگاه‌های نظامی آمریکا در عراق و سوریه هدف حملات راکتی و پهپادی نیروهای مقاومت اسلامی قرار گرفته بود.

  • 13
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش