به گزارش ایسنا، سرانجام، قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد که خواستار «افزایش ارسال کمکها به غزه به منظور کاهش خطر قحطی» بود، تصویب شد.
شورای امنیت سازمان ملل شامگاه جمعه به قطعنامهای که خواستار افزایش فوری ارسال کمکهای انسان دوستانه به غزه است، رأی مثبت داد.
۱۳ عضو شورای امنیت به این قطعنامه رأی مثبت و روسیه و آمریکا به آن رأی ممتنع دادند.
پیشنویس اولیه قطعنامه پیشنهادی امارات درباره «آتشبش بشردوستانه در غزه» قرار بود در طول هفته گذشته به رأی گذاشته شود اما با تهدید آمریکا به وتو، به تعویق افتاد و این تصویب در واقع نسخه تعدیلشده آن است.
نسخه اولیه پیشنویس قطعنامه پیشنهادی امارات خواستار پایان دادن سریع به درگیریها در غزه بود که در این نسخه، حذف شده است.
«واسیلی نبنزیا» نماینده روسیه در سازمان ملل در جلسه امشب پیشنهاد اضافهشدن متممی با عنوان «تعلیق خصومتها» در غزه را ارئه کرد که توسط آمریکا وتو شد.
آمریکا: این قطعنامه به حماس کمک نمیکند
نماینده آمریکا در شورای امنیت گفت: این قطعنامه از هیچ طرحی که به حماس کمک کند در قدرت باقی بماند، حمایت نمی کند.
او افزود: نمیفهمم چرا برخی از اعضای شورای امنیت از محکوم کردن حماس در این قطعنامه خودداری کردند. به موجب این قطعنامه یک نماینده سازمان ملل، برای نظارت بر گسترش کمک رسانی تعیین می شود.
وی در پایان گفت: بحران انسانی در غزه باید در اولویت کار شورای امنیت باقی بماند. تصویب این قطعنامه کار آسانی نبود، ما تمام تلاش خود را برای حل بحران انجام دادیم.
واکنش نماینده اسرائیل در سازمان ملل به قطعنامه شورای امنیت
گیلاد اردان نماینده رژیم صهیونیستی در سازمان ملل ضمن رد قطعنامه شورای امنیت ادعا کرد که تمرکز سازمان ملل بر مکانیسمهای کمک به غزه غیرضروری است و با واقعیت فاصله دارد.
وی مدعی شد: «اسرائیل در حال حاضر اجازه ارسال کمک به غزه در مقیاس مورد نیاز را میدهد و سازمان ملل باید بر بحران انسانی گروگانها تمرکز میکرد.»
اردان همچنین از حمایت آمریکا در جریان مذاکرات بر سر این قطعنامه تشکر کرد که به گفته وی توانایی اسرائیل برای ادامه بازرسی کمکهای ارسالی به غزه را حفظ کرد.
دبیرکل سازمان ملل: عملیات نظامی اسرائیل مانع توزیع کمک ها در غزه است
آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل در آخرین نشست مطبوعاتی خود با خبرنگاران در مقر سازمان ملل در نیویورک گفت که قضاوت درباره اثربخشی عملیات کمکهای بشردوستانه در غزه بر اساس تعداد کامیونهایی که وارد غزه میشوند، اشتباه است.
او گفت: «مشکل واقعی روش های نظامی اسرائیل است که موانع بزرگی را برای توزیع کمکهای بشردوستانه در داخل غزه ایجاد میکند. راه حل واقعی برای آنچه در نوار غزه اتفاق می افتد، توقف فوری جنگ به دلایل انسانی است.»
دبیرکل سازمان ملل ادامه داد: عملیات امداد رسانی موثر در غزه نیازمند امنیت نیروهای سازمان ملل است که بتوانند در محیطی ایمن کار کنند، ظرفیت لجستیکی وجود داشته باشد و فعالیت های تجاری از سرگرفته شوند. این چهار عنصر وجود ندارند.
گوترش همچنین از اسرائیل خواست موانع بر سر راه توزیع کمک ها را برطرف کند. هفتهها است که هیچ گونه حمایتی از غیرنظامیان در غزه ندیدهایم.
وی بار دیگر حملات ۷ اکتبر حماس به اسرائیل را محکوم کرد، اما تاکید کرد که "این نقض قوانین بین المللی بشردوستانه هرگز نمی تواند مجازات دسته جمعی مردم فلسطین را توجیه کند و اسرائیل را از انجام تعهداتش بر اساس قوانین بین المللی رها نمی کند."
گوترش گفت که امیدوار است قطعنامهای که به تازگی در شورای امنیت به تصویب رسیده است، بحران انسانی در غزه را بهبود بخشد، اما «کارهای بسیار بیشتری باید انجام شود».
دبیرکل سازمان ملل ادامه داد، از اینکه مقامات اسرائیلی راه حل تشکیل دو کشور را زیر سوال می برند، بسیار ناراحت است.
انگلیس: مردم غزه به غذا، دارو و سرپناه نیاز فوری دارند
دیوید کامرون در بیانیهای که جمعه شب منتشر شد، گفت: این خبر خوبی است که سازمان ملل متحد از قطعنامه درباره ارسال کمک های بشردوستانه بیشتر به غزه حمایت کرد.
وی با بیان اینکه «مردم سراسر غزه به غذا، دارو و سرپناه نیاز فوری دارند» ادعا کرد: ما به طور مداوم خواستار کمکرسانیهای بیشتر بوده و از اسرائیل خواستهایم که گذرگاههای مرزی بیشتری را باز کند.
وزیر امور خارجه انگلیس ادامه داد: «قطعنامه سازمان ملل متحد علاوه بر نیاز به دسترسی بشردوستانه، آزادی فوری و بدون قید و شرط اسرا را درخواست میکند. مهمتر از همه، این قطعنامه خواستار اقداماتی در جهت آتش بس پایدار است.» کامرون سپس ادعا کرد: «آتش بس پایدار باید به این معنا باشد که حماس دیگر در غزه نیست و قادر به تهدید اسرائیل با حملات موشکی و سایر اشکال تروریسم نباشد.»
وی ادامه داد که قطعنامه شورای امنیت همچنین بر رعایت قوانین بین المللی بشردوستانه، کاهش تلفات غیرنظامیان و راهحل دو دولتی تاکید دارد. وزیر امور خارجه انگلیس با بیان اینکه، دستیابی به توافق در سازمان ملل فرآیند دشواری بود افزود: اکنون وحدت بیشتری در مورد آنچه که باید برای کاهش بحران انسانی اتفاق بیفتد و شروع به کار برای تحقق آتش بس پایدار، وجود دارد.
- 18
- 6