به گزارش فارس، وزیر خارجه انگلیس دیوید کامرون امروز یکشنبه در پیامی در ایکس از گفتوگوی تلفنی با همتای ایرانی خود حسین امیرعبداللهیان خبر داد.
وی در ادامه حمایت از تلآویو مدعی شد «حملات در دریای سرخ جان بیگناهان و اقتصاد جهان را تهدید میکند» و افزود «به صراحت اعلام کردم ایران با توجه به حمایت طولانی از حوثیها (انصارالله یمن) در جلوگیری از این حملات مسؤولیت برعهده دارد».
کامرون اخیراً هم در مصاحبه با روزنامه تلگراف ایران را به انجام «فعالیتهای مخرب» در بریتانیا و منطقه غرب آسیا متهم کرده بود؛ ادعایی که واکنش سخنگوی دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران ناصر کنعانی را در پی داشت. کنعانی گفت: اتهامات و ادعاهای غیرقابل قبول وزیر خارجه انگلیس، مشابه ادعاهای آمریکا بیپایه و اساس و تکراری و نخنما و مردود و در چارچوب حمایت دولت انگلیس از رژیم غاصب صهیونیستی است.
وی افزود: انگلیس در مورد تحولات جاری در غزه کشور دارای مسؤولیت حقوقی و بینالمللی است. انگلیس در جایگاه متهم قرار دارد و نباید در جایگاه مدعی در ارتباط با دیگر کشورها و طرفها از جمله جمهوری اسلامی ایران قرار بگیرد.
پیش از این نیز نماینده انگلیس در نشست شورای امنیت ادعا کرده بود ایران از طریق «فعالیتهای بیثبات کننده و حمایت از گروههای نیابتی از جمله حماس، حزبالله و جهاد اسلامی» تهدیدی علیه منطقه بهشمار میرود.
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ضمن رد ادعاهای مقامات انگلیس درباره ارتباط ایران با حملات انجامشده در دریای سرخ، اعلام کرد گروههای مقاومت از جمهوری اسلامی ایران دستور نمیگیرند.
در هفتههای اخیر و به موازات شدت گرفتن حملات اسرائیل در غزه، ارتش یمن عرصه را بر کشتیهای اسرائیلی یا کشتیهایی که مقصدشان اراضی اشغالی است و قصد عبور از تنگه بابالمندب در دریای سرخ را دارند، تنگ کرده است.
حملات ارتش یمن در دریای سرخ از روز ۱۹ نوامبر آغاز شد و جنبش انصارالله اعلام کرده تا زمان توقف حملات اسرائیل در غزه تداوم خواهد داشت. نیروهای دریایی آمریکا، انگلیس و فرانسه هر کدام مدعی شدهاند که پهپادها یا موشکهای شلیکشده از یمن را ساقط کردهاند.
سخنگوی نیروهای مسلح یمن یحیی سریع جمعه ۲۹ دسامبر (هشتم دی) به آمریکا و کشورهای شرکتکننده در ائتلاف دریایی علیه صنعاء هشدار داد عواقب تشدید تنشها برعهده واشنگتن است.
ائتلاف دریایی آمریکا برای حمایت از جنایات ارتش اسرائیل در غزه که از ابتدای شکلگیری با عدم پیوستن چند کشور عربی و غربی عملاً شکست خورده، موجب تغییر موضع صنعاء نشده و رهب انصارالله تاکید میکند «ما همیشه آرزوی جنگ مستقیم با اسرائیل و آمریکا را داریم».
نهم دی یک شبکه مصری با انتشار تصویری ماهوارهای از بندر ایلات در جنوب فلسطین اشغالی خبر داد که برای اولین بار در این بندر هیچ کشتیای برای تخلیه بار وجود ندارد.
عضو دفتر سیاسی جنبش انصارالله محمد البخیتی درباره ماهیت مبارزه صنعاء علیه ائتلاف تلآویو و واشنگتن تصریح کرده «همانطور که یمن در نبرد اخلاقی علیه ائتلاف آمریکایی پیروز شد، چنانچه مورد حمله قرار گیرد، در هر نبرد نظامی دیگر هم پیروز خواهد شد».
درگیری مستقیم بین آمریکا و انصارالله یمن آغاز شد/ حمله آمریکا به ۳ قایق یمنی در دریای سرخ
ارتش آمریکا اعلام کرد در ماموریت گشت زنی خود در دریای سرخ، ۳ قایق یمنی را که در حال حمله به یک کشتی کانتینری بودند را غرق کرده است.
این نخستین حمله مستقیم نیروی دریایی آمریکا به نیروهای یمنی در دریای سرخ است که می تواند با پاسخ متقابل یمنی ها، تنش در این آبراه دریایی را افزایش دهد.
آمریکا مدعی است برای مقابله با تهدید فعالیت های انصارالله یمن علیه "کشتیرانی تجاری بین المللی" ائتلافی متشکل از ۲۰ کشور را تشکیل داده است.
انصارالله یمن نیز می گوید تنها به کشتی های اسراییلی و یا کشتی های عازم بنادر اسراییل ابتدا برای تغییر مسیر هشدار داده و در صورت بی توجهی آنها را مورد هدف قرار می دهد و با دیگر کشتی های عبوری از خلیج عدن، تنگه باب المندب و دریای سرخ کاری ندارد.
اما فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا در منطقه (سنتکام) روز یکشنبه (امروز) اعلام کرد بالگردهای دو ناو جنگی آمریکا - یو اس اس آیزنهاور و یو اس اس گراویلی - صبح روز یکشنبه در حالی که به تماس کمک اضطراری SOS کشتی شرکت "مرسک" با پرچم سنگاپور، پاسخ می دادند، به سمت "قایق های کوچک حوثی های یمن" شلیک کردند.
طبق ادعای سنتکام، بالگردهای آمریکایی ۳ قایق یمنی مهاجم را غرق کردند و تعدادی از خدمه آنها نیز کشته شدند و قایق چهارم توانست بگریزد.
انصارالله یمن روز جمعه گذشته هشدار داده در صورتی که مورد حمله نیروهای آمریکایی قرار گیرد، به طور مستقیم ناوگان آمریکا را در منطقه هدف قرار خواهد داد.
سنتکام در بیانیه ای که از طریق حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی "ایکس" (توییتر سابق) منتشر کرده، مدعی شده: پس از آن که قایق های حوثی ها که به فاصله ۲۰ متری کشتی کانتینری مرسک هانگژو نزدیک شدند و همچنین سعی کردند سوار کشتی شوند، مورد شلیک مستقیم بالگردهای آمریکایی قرار گرفتند.
در بیانیه سنتکام آمده که با پاسخ بالگردهای آمریکایی،" قایق های حوثی" نیز به سمت آنها شلیک کردند و آنها را وادار به شلیک متقابل کردند.
طبق اعلام رسانه های جریان اصلی در غرب، این دومین حمله ادعایی نیروهای یمنی به کشتی های شرکت "مرسک هانگژو" در کمتر از ۲۴ ساعت بوده است.
اواخر شنبه شب، مرکز سنتکام اعلام کرد که دو موشک بالستیک شلیک شده توسط یمنی ها را در پاسخ به حمله موشکی جداگانه به مرسک هانگژو سرنگون کرده است.
در پی این حملات، شرکت کشتیرانی مرسک که هفته گذشته از آغاز دوباره عبور کشتی های خود از منطقه دریای سرخ خبر داده بود، از تعلیق ۴۸ ساعته عبور کشتی های تجاری خود از دریای سرخ خبر داده است.
انصارالله یمن بر خلاف ادعاهای آمریکا و رسانه های جریان اصلی در غرب، روزانه شاهد عبور صدها کشتی کانتینری و تجاری به مقاصد مختلف از دریای سرخ است و تنها اعلام کرده مادامی که رژیم تل آویو غزه را در محاصره همه جانبه نگه داشته و مانع ورود آب ، غذا ، دارو و سوخت به نوار غزه می شود، به کشتی های اسراییلی و یا عازم به اسراییل اجازه عبور از دریای سرخ را نخواهد داد و این حملات تا زمان رفع محاصره از نوار غزه ادامه خواهد یافت.
- 11
- 6