چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۰۸:۱۰ - ۲۰ دي ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۱۰۱۲۸۰
امنیتی و دفاعی

کاخ سفید: موافق برقراری آتش‌بس در غزه نیستیم

در نشست سازمان ملل برای بررسی وتوی قطعنامه برقراری آتش بس در غزه چه گذشت؟

سازمان ملل,نشست سازمان ملل برای بررسی وتوی قطعنامه برقراری آتش بس در غزه
نخستین نشست مجمع عمومی سازمان ملل در سال جدید میلادی ۲۰۲۴ به بررسی وتوی قطعنامه برقراری آتش بس در غزه از سوی آمریکا در شورای امنیت اختصاص یافت تا بار دیگر اعضای سازمان ملل برغم حمایت همه جانبه واشنگتن از رژیم اسرائیل، با توجه به وضعیت فاجعه بار غزه، یکصدا خواستار آتش بس فوری شوند.

به گزارش ایرنا از سازمان ملل، مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز سه شنبه به وقت محلی ( ۱۹ دی ماه ۱۴۰۲ برابر ۹ ژانویه ۲۰۲۴ ) در دو نوبت صبح و عصر به منظور بررسی استفاده آمریکا از حق وتو برای ممانعت تصویب اصلاحیه پیشنهادی روسیه به قطعنامه ۲۷۲۰ شورای امنیت برگزار شد.

اصلاحیه مذکور در نشست ۲۲ دسامبر ۲۰۲۳ شورای امنیت مطرح شد و خواستار درخواست توقف پایدار درگیری ها در غزه بود، که با مخالفت و وتوی آمریکا به عنوان عضو دائم شورای امنیت ناکام ماند.

بی عملی شورای امنیت سازمان ملل و ناتوانی در برقراری آتش بس در نوار غزه که تنها بدلیل حمایت بی دریغ آمریکا از جنایات اسرائیل صورت می پذیرد، مورد انتقاد عمده هیات های حاضر در نشست مجمع عمومی قرار گرفت.

«ریاض منصور» سفیر و نماینده تشکیلات خودگردان فلسطین در سازمان ملل با بالا گرفتن پلاکارد آتش بس در غزه، بار دیگر با توصیف شرایط دردناک مردم غزه در نشست مجمع عمومی سازمان ملل تاکید کرد: حمایت از آتش بس فوری در غزه، تنها موضع اخلاقی، مشروع و مسئولانه است.

درحالیکه که سازمان ملل هشدار داده است که بمباران مرکز غزه توسط اسرائیل به شدت مانع توزیع کمک های بشردوستانه بسیار مورد نیاز می شود، " رابرت وود" نماینده آمریکا در سازمان ملل در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد، وتوی قطعنامه ای که خواستار آتش بس در غزه بود، از سوی واشنگتن را توجیه کرد.

ماه گذشته (دسامبر ۲۰۲۳ ) ، ایالات متحده آمریکا قطعنامه ای در مورد غزه که خواستار آتش بس فوری بشردوستانه بود را وتو کرد. هر بار که از حق وتو در شورای امنیت استفاده می شود، جلسه مجمع عمومی باید برگزار شود تا در مورد آن توضیح داده شود.

رابرت وود معاون سفیر و نماینده آمریکا در سازمان ملل در توضیحات خود حماس را مسئول آغاز جنگ دانست و با تکرار ادعاهای واشنگتن افزود: «ما حسابرسی بسیار کمی از آغازگر این درگیری یعنی حماس، می‌شنویم. حماس باید از پنهان شدن در پشت غیرنظامیان دست بردارد، سلاح‌هایش را زمین بگذارد و تسلیم شود اگر رهبران حماس این کار را می‌کردند، جنگ تمام می‌شد.»

وی افزود: سفیر فلسطین به صراحت اعلام کرد که اکنون همه باید یک پوستر آتش بس در دست داشته باشند و در مجمع عمومی نیز پوستری را به نمایش گذاشت. این در حالی است که در سازمان ملل حمایت قاطع از موضع فلسطین وجود داشته و آمریکا اغلب تنها کشوری بوده که از اسرائیل حمایت کرده است.

آنچه اعضای سازمان ملل درباره وتوی قطعنامه آتش بس در غزه از سوی آمریکا گفتند

نماینده آمریکا، با ندیده گرفتن موضع یکپارچه بین المللی در خصوص ضرورت برقراری آتش بس در نوار غزه، پیشنهاد ارائه شده توسط روسیه را اقدامی در جهت مخالفت با دیپلماسی یکجانبه آمریکا برای حل بحران دانست.

نماینده شیلی در سازمان ملل نیز در این نشست مجمع عمومی سازمان ملل بر پیامدهای بشردوستانه عظیم در شرایطی که حقوق انسانی و قوانین جنگ نادیده گرفته می شود، تاکید کرد و خواستار بررسی سوء استفاده ها در جنگ غزه شد.

معاون نمایندگی چین در سازمان ملل از "خواسته جهانی" جامعه بین المللی برای آتش بس بشردوستانه و ناامیدی جهانی از وتوی دیگر آمریکا گفت و تاکید کرد که عدم برقراری آتش بس تنها منجر به رنج بیشتر خواهد شد.

معاون نمایندگی چین در سازمان ملل هم از "مجازات دسته جمعی" در غزه و هم از چشم انداز یک درگیری منطقه ای گسترده تر ابراز تاسف کرد و گفت کنار گذاشتن راه کاردو کشوری یک گزینه عملی نیست.

سفیر و نماینده ایرلند در سازمان ملل نیز مخالفت قاطع خود را با هرگونه استفاده از حق وتو اعلام کرد و گفت که اکنون ۱۰۰ درصد فلسطینی های غزه با ناامنی غذایی روبرو هستند.

ایرلند حق دفاع از خود را به رسمیت شناخت اما اذعان کرد که اقدامات اسرائیل در غزه از هر پاسخ مشروعی فراتر رفته است.

سفیر و نماینده سوئیس در سازمان ملل هم خاطرنشان کرد که وجود حق وتو توانایی شورای امنیت را برای اقدام در زمان بحران، محدود می کند. این کشور تاکید کرد"توقف پایدار خصومت ها" در غزه کاملا مورد نیاز است و تهدید نشات گرفته از وتو بر مذاکرات تاثیر می گذارد.

نماینده روسیه نیز در این نشست مجمع عمومی سازمان ملل، مذاکرات شورای امنیت را قبل از وتوی آمریکا یادآور شد و واشنگتن را به تلاش‌های «پنهانی» و «زشت» برای جلوگیری از درخواست واضح برای «توقف خصومت‌ها» متهم کرد.

نماینده روسیه تاکید کرد: نباید از خشونت اسرائیل "حمایت" کرد.

آنچه اعضای سازمان ملل درباره وتوی قطعنامه آتش بس در غزه از سوی آمریکا گفتند

این دیپلمات کشور روسیه به "نتیجه غم انگیز" شورایی که اختلاف در آن اجازه داد تا خشونت در غزه ادامه یابد، اشاره کرد و گفت به رغم قطعنامه شورای امنیت در مورد وضعیت انسانی در غزه، "امیدی برای تغییر این وضعیت وجود ندارد."

نماینده روسیه به ضرورت احیای «وحدت سرزمین فلسطین» اشاره کرد تا فلسطین «از روی زمین محو نشود.»

سفیر و نماینده ترکیه نیز تاکید کرد به دلیل شکست شورای امنیت «ما امروز اینجا هستیم» زیرا به درخواست‌های گسترده برای آتش‌بس «توجه نشده است». ترکیه درخواست اسرائیل مبنی بر «اسکان مجدد» فلسطینیان را رد کرد.

ترکیه از بی‌عملی شورای امنیت با وجود اینکه میلیون‌ها نفر در سراسر جهان به خیابان‌ها آمده‌اند و خواستار اقدام فوری برای آتش‌بس شده‌اند، انتقاد و بر نیاز به اصلاحات شورای امنیت تاکید کرد.

اما امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل با انتقاد از حمایت بی شائبه آمریکا از جنایات اسرائیل گفت: به رغم درخواست‌های مکرر جامعه بین‌المللی از شورای امنیت برای انجام تعهداتش و توقف خونریزی در غزه، این سازمان بار دیگر تنها به دلیل مخالفت ایالات متحده با برقراری آتش بس، از اجرای وظایف خود بازمانده است.

ایروانی با اشاره به سوءاستفاده آمریکا از وتو و مخالفت با آتش بس در نوار غزه افزود: «ممانعت ایالات متحده از اجرای وظایف شورای امنیت وفق منشور ملل متحد، عمیقا در تضاد با درخواست های جهانی برای پایان دادن به خونریزی است، طبیعت ذاتی بشر برای حفظ جان انسان ها را به چالش می کشد، و اصول اساسی حقوق بین الملل، از جمله حقوق بشردوستانه و حقوق بشر را نقض می کند.»

آنچه اعضای سازمان ملل درباره وتوی قطعنامه آتش بس در غزه از سوی آمریکا گفتند

وی با اشاره به انتصاب خانم سرگید کاگ، به عنوان هماهنگ کننده ارشد بشردوستانه و بازسازی غزه گفت: «ما امیدواریم که مکانیسم نظارتی تازه تأسیس، وظایف خود را به نحو احسن و بدون معانعت و یا دخالت رژیم اسرائیل انجام دهد. در عین حال جمهوری اسلامی ایران معتقد است که تنها راه عملی برای ادامه، جلوگیری و توقف تجاوز جنایتکارانه و نسل کشی علیه غیرنظامیان بی گناه غزه، برقراری آتش بس پایدار و بادوام، اطمینان از دسترسی به کمک های بشردوستانه و توقف جنگ و جلوگیری از آوارگی اجباری مردم در نوار غزه است.»

ارشدترین دیپلمات جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل با اشاره به رنج روزافزون مردم غزه اظهار کرد: دولت ایالات متحده با یک انتخاب حیاتی روبرو است: می تواند به مسیر فعلی سیاست های غلط خود ادامه دهد و یا می تواند از حمایت بی قید و شرط از اسرائیل اجتناب کند. بدون چنین حمایتی، اسرائیل در ادامه اقدامات خشونت‌آمیز و نسل‌کشی خود علیه مردم فلسطین با مشکلاتی جدی مواجه خواهد بود.

سفیر و نماینده بلژیک در سازمان ملل نیز خواستار اجرای کامل قطعنامه ۲۰۱۲ و ۲۰۲۰ شورای امنیتو خواستار محکومیت آشکار اقدامات حماس شد. بلژیک اعلام کرد که خواستار مستندات کامل از تمام موارد نقض حقوق بشر در ارتباط با این درگیری است.

سفیر و نماینده الجزایر در سازمان ملل نیز جابجایی اجباری فلسطینیان را رد کرد و یادآور شد که مردم غزه عمدتا "جایی برای رفتن ندارند." رفع «نیازهای عظیم» مردم غزه مستلزم آتش بس فوری و دائمی است.

اما سفیر و نماینده استرالیا حق اسرائیل بر دفاع از خود را مورد تاکید قرار داد و مدعی شد "شیوه ای که اسرائیل از این حق دفاع می کند مهم است."

سفیر استرالیا در عین حال، از گسترش این درگیری در منطقه ای ابراز نگرانی کرد.

سفیر و پاکستان در سازمان ملل نیز اعلام کرد که "نسل کشی واقعی" در غزه در جریان است. او تاکید کرد پاکستان به دنبال تضمین "حق زندگی" و "حق کرامت" برای فلسطینیانی است که هیچکدام را ندارند.

پاکستان از نظر دادگاه جنایی لاهه در مورد نسل کشی فلسطینیان استقبال کرد.

نماینده کره شمالی در سازمان ملل نیز در این نشست به تعهدات حقوق بین‌الملل برای تضمین آتش‌بس فوری اشاره کرد و با زیر سوال بردن استانداردهای دو گانه آمریکا گفت: ایالات متحده آمریکا «معیارهای خود» را در غزه تحمیل می کند.

نماینده انگلیس در سازمان ملل نیز با استناد به "مسئولیت سنگین" مرتبط با استفاده از حق وتو اعلام کرد حداقل ۵۰۰ کامیون باید روزانه وارد غزه شود و نقاط ورودی بیشتری در تمام ساعات باز نگه داشته می شوند.

سفیر و نماینده مالزی در سازمان ملل نیز اعلام کرد که چند فرد بیگناه دیگر در غزه باید کشته شوند تا شورای امنیت اقدام کند و شرایط "وخیم" طولانی مدت در غزه، اکنون زندگی را در این منطقه کاملا غیرقابل ممکن کرده است.

سفیر مالزی اعلام کرد که کشورش نگران است که هرگونه اقدام شورای امنیت سازمان ملل در این مرحله ممکن است، دیر باشد. او هشدار داد که هر عضوی از شورای امنیت که درخواست آتش بس را رد کند، دستانش به خون آلوده است.

نماینده برزیل در سازمان ملل نیز به هنجارهای روشن حقوق بین‌الملل و حقوق بشر اشاره و تاکید کرد که نباید این هنجارها نقض شوند و برزیل هم خواستار آتش‌بس فوری و هم آزادی همه گروگان‌ها است.

اما سفیر و نماینده آفریقای جنوبی در مجمع عمومی سازمان ملل گفت که کشورش شریک غم کسانی است که از "جنگ بی وقفه" رنج می برند.

او به "ترتیبات پیچیده" قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل برای برقراری آتش بس در غزه اشاره و تاکید کرد: سازمان ملل متحد برای "ایستادن و تماشای تداوم جنگ ها" تاسیس نشده است.

نماینده آفریقای جنوبی در سازمان ملل تصریح کرد که وضعیت کنونی غزه آخرین فصل از تاریخ طولانی خشونت و تحقیر است که بقایای دوران استعمار می باشد و گزارش های حقوق بشری بصورت روشن و مستند، شرایط را "وحشتناک" توصیف می کنند.

نماینده آفریقای جنوبی تاکید کرد: اگر حقوق بین‌الملل بخواهد اعتبار خود را حفظ کند، باید «به طور یکسان» اعمال شود.

اما «گیلعاد اردان» نماینده رژیم اسرائیل در سازمان ملل که از حمایت کشورها از مردم غزه و فلسطین عصبانی است، بار دیگر با توهین به سازمان ملل، این نهاد بین المللی را تشبیه به "مرد مستی" کرد که به دنبال واقعیت در مکانی اشتباه است.

این دیپلمات اسرائیلی با تکرار ادعاهای ضد ایرانی مدعی شد: درخواست آتش‌بس در غزه به معنای چراغ سبز به تمام تروریست‌ها در جهان برای ارتکاب جنایت‌های بیشتر است.»

او با انتقاد از اقدام آفریقای جنوبی در شکایت از رژیم اسرائیل در دیوان بین‌المللی دادگستری گفت: شکایتی که آفریقای جنوبی مطرح کرده از اساس واقعیت نداشته و کسانی به دنبال کشتار دوباره یهودیان هستند.

کاخ سفید: موافق برقراری آتش‌بس در غزه نیستیم

جان کربی هماهنگ‌کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید سه‌شنبه شب گفت: ایالات متحده در حال حاضر برقراری آتش‌بس در غزه را تأیید نمی‌کند.

کربی در گفت وگو با این شبکه قطری علت مخالفت کشورش با برقراری آتش‌بس در غزه را اعلام کرد و مدعی شد: مخالف این آتش‌بس هستیم، چرا که به سود حماس است.

وی ادامه داد: همچنان برای رسیدن به آتش‌بس اضافی و افزایش ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه حمایت می‌کنیم.

کربی بار دیگر با حمایت از اسرائیل، مدعی شد: نشانه‌ای از این مشاهده نمی‌کنیم که اسرائیل در عملیات خود عامدانه روزنامه‌نگاران را هدف قرار می‌دهد.

  • 13
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش