به گزارش گجت نیوز، اوکراین حتی در مراحلی امیدوار بود که بتواند بهطور کامل نیروهای روسی را از خاک خود بیرون کند. هرچند آمریکا در حمایتهای خود کمی تردید بهخرج دادند و حالا روسیه دست برتر را دارد.
پیروزی روسیه در این جنگ میتواند تهدید بزرگی برای ناتو ایجاد کند. بههمینخاطر برخی مقامات اروپایی تاکید کردهاند که بههیچوجه اجازه نخواهد داد روسیه در این نبرد به پیروزی رسد. جدیدترین اقدام حمایتی کشورهای ناتو نیز ارسال جنگنده اف ۱۶ است که سبب شده پوتین با تهدید به آن واکنش نشان دهد.
«ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه روز چهارشنبه و طی سخنرانی در جریان بازدید از یک پایگاه هوایی «تورژوک» در استان «تِوِر» در غرب این کشور خطاب به کشورهای دنبالهروی آمریکا در شرق اروپا گفت که دلیلی برای نگرانی آنها وجود ندارد. او ادامه داد صحبتها درباره حمله بالقوه روسیه به لهستان، جمهوری چک یا کشورهای حوزه بالتیک تنها در راستای پروپاگاندای دولتها با هدف ترساندن شهروندان و «بیرون کشیدن هزینههای بیشتر از جیب مردم برای آنکه فشار این کار را به دوش آنها بیندازند» مطرح میشوند.
پوتین با اشاره به این که ناتو همچنان به گسترش یافتن به سمت مرزهای روسیه و نه به هیچ سمت دیگری ادامه می دهد، بیان داشت آنچه که روسیه انجام میدهد صرفا «محافظت از مردم در سرزمینهای تاریخی ماست.»
رئیسجمهور روسیه در ادامه این سخنرانی هشدار داد چنانچه جنگندههای اف-۱۶ ساخت آمریکا به اوکراین راه پیدا کنند، روسیه آنها را هم مثل دیگر تجهیزات غربی اعطا شده به ارتش اوکراین منهدم خواهد کرد.
رئیسجمهور روسیه در ادامه سخنرانی خود خاطر نشان کرد: «اگر آنها جنگندههای اف-۱۶ را تحویل دهند، فکر کنم بهتر از هر کس دیگری میدانید که این کار تغییری در وضعیت در میدان نبرد نخواهد داد و ما این جنگندهها را هم همچون تانکها، خودروهای زرهی و تجهیزات دیگر و سامانههای راکت انداز منهدم خواهیم کرد.»
پوتین همچنین ادامه داد در صورتی که جنگندههای اف-۱۶ توسط خلبانهای اوکراینی و از مبدا کشورهای ثالث به پرواز در بیایند هم از سوی روسیه به عنوان اهداف مشروع برای حمله در نظر گرفته خواهند شد.
او تاکید کرد: «البته اگر آنها از مبدا پایگاههای هوایی در کشورهای ثالث مورد استفاده قرار بگیرند، هر جایی که باشند تبدیل به هدف مشروع برای حملات ما خواهند شد.»
پیشتر ژنرال Jens Stoltenberg، دبیرکل ناتو اعلام کرده بود که جنگنده های اف ۱۶ فقط برای اهداف دفاعی نخواهند بود و میتوانند نیروهای تهدید کننده ارتش پوتین را در هر نقطهای هدف قرار دهند. ورود F-16 از آنجایی اهمیت دارد که نیروی هوایی اوکراین عمدتا متشکل از جنگندههای قدیمی دوران شوروی است. بدینترتیب ورود جنگنده های آمریکایی میتواند دقت و کیفیت حملات هوایی کییف را افزایش دهد.
اگرچه نیروی هوایی روسیه نتوانسته تاکنون برتری کامل هوایی را در بهدست آورد، اما فشار بسیار زیادی به نیروهای اوکرایی وارد کرده است. روسیه ترکیب جنگنده میگ ۳۱ و موشک دوربرد R-37M را دارد که توانستهاند موفقیت چشمگیری را کسب کنند. این جنگنده روسی از اکتبر ۲۰۲۲ به بزرگترین تهدید برای نیروی هوایی اوکراین تبدیل شده است و توانسته چندین جنگنده را نیز سرنگون کند.
جنگنده MiG-31BM میتواند همزمان ۲۴ هدف را شناسایی کرده و به ۶ عدد از آنها حمله کند. از زمان ورود این پرنده روسی به آسمان نیز خلبانهای اوکراینی مجبور شدهاند در بسیاری از مواقع ماموریتهای خود را نیمهکاره رها کرده و فرار کنند.
جنگندههای میگ ۳۱ میتوانند از فاصله ۱۸۰ کیلومتری دشمن را هدف قرار دهند. این در حالی است که بهترین موشک هوابههوا ارتش اوکراین تنها ۱۰۰ کیلومتر برد دارد.
هرچند بهزودی جنگنده های اف ۱۶ با موشکهای AIM-120 AMRAAM وارد آسمان اوکراین خواهند شد تا پاسخی برای تهدید نیروی هوایی ارتش پوتین باشند. اما سوال مهم این است که آیا جنگنده های آمریکایی میتوانند صحنه نبرد را کامل تغییر دهند؟ قطعا خیر. جنگنده های اهدایی نمونههای قدیمی Block 20 MLU F-16 هستند و دیگر برای سایر کشورهای اروپایی کارایی ندارند.
اگر قرار باشد تهدید میگهای ۳۱ ارتش پوتین کاملا از بین برود، باید اف ۱۶ رادار، اویونیک و سیستمهای دفاعی جدیدی را دریافت کند. در شرایط فعلی جنگنده اف ۱۶ از نظر برد در جایگاه پایینتری نسبت به میگ ۳۱ قرار میگیرد. هرچند نسبت به جنگندههای فعلی ارتش اوکراین تواناییهای بیشتری دارد و میتواند وضعیت را بهبود ببخشد.
در واقع از این پس نیروی هوایی اوکراین قادر خواهد بود در مناطق تحتاشغال روسیه عملیات انجام دهد. آنها همچنین میتوانند فضای پروازی میگ ۳۱ را در اطراف مرز دو کشور محدود کنند. همین تغییرات احتمالی نیز سبب شده که پوتین نیروهای ناتو و کشورهای میزبان جنگنده اف ۱۶ را تهدید کند.
- 15
- 6