به گزارش ایسنا، شامگاه یکشنبه و پس از نشر گزارشهایی از سوی رسانههای آمریکایی درباره از بین رفتن مذاکرات «غیرمستقیم» بین مسکو و کییف برای آتشبس در پی حمله اوکراین به کورسک، یک مقام روسی با رد این گزارش، گفت که چنین مذاکراتی صورت نگرفته است.
روز گذشته (شنبه)، نشریه آمریکایی «واشنگتن پست» در گزارشی به نقل از دیپلماتهای آگاه نوشت که اوکراین و روسیه قرار بود در ماه جاری میلادی هیئتهایی را به دوحه اعزام کنند تا درباره توافقی مبنی بر توقف حملات به تاسیسات و زیرساختهای مربوط به انرژی و برق مذاکرهای داشته باشند، اما با حمله اوکراینیها به کورسک، مذاکرات از مسیر خود خارج شده است.
دیپلماتها و مقامات مذکور بیان کردند این مذاکرات غیرمستقیم محرمانه که قرار بوده با میانجیگری قطر انجام شود، به دلیل حملات غیرمنتظره اوکراین به «کورسک» روسیه از مسیر خود خارج شد.
این مقامات بدون افشای نام خود به روزنامه واشنگتن پست گفتند: «برخی افراد حاضر در این مذاکرات امید داشتند که این دور از مذاکرات بتواند به توافقی جامع جهت توقف جنگ منجر شود.»
یک دیپلمات آگاه به جریان مذاکرات گفت: «مقامات روسیه پس از حمله اوکراین به کورسک، جلسات خود را با مقامات قطری به تعویق انداختند و هیئت روسی این اقدام را تشدید تنش توصیف کرد. کییف همچنین هیچ هشداری را درباره حملات فرا مرزیاش به قطر عنوان نکرد.»
در همین راستا، دفتر «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین در پاسخ به سوالاتی از سوی روزنامه واشنگتن پست در بیانیهای اعلام کرد: «نشست دوحه به دلیل وضعیت در خاورمیانه به تعویق افتاده اما در قالب ویدئو کنفرانس در تاریخ ۲۲ اوت (یکم شهریور) برگزار خواهد شد.»
تا امروز، کرملین از اظهارنظر درباره این مسئله خودداری کرده بود. اما، اکنون، خبرگزاری «رویترز» در گزارشی نوشت که «ماریا زاخارووا»، سخنگوی وزارت خارجه روسیه در اظهاراتی بیان کرده است که «هیچکس (اوکراین و روسیه) مذاکراتی را قطع نکرده زیرا چیزی برای قطع کردن وجود نداشت.»
وی افزود: «هیچ مذاکره مستقیم یا غیرمستقیمی بین روسیه و رژیم کییف در مورد ایمنی تأسیسات زیرساختی حیاتی غیرنظامی وجود نداشته است.»
تاکنون، اوکراین به درخواست رویترز برای اظهارنظر پاسخ نداده است.
سخنگوی وزارت خارجه روسیه در ادامه، اظهارات «ولادیمیر پوتین»، رئیس جمهور این کشور در ۱۲ اوت (۲۲ مرداد) را نقل قول کرد.
رئیس جمهور روسیه در اظهارات آن تاریخ خود گفته بود که تا زمانی که اوکراین به هدف قرار دادن غیرنظامیان ادامه دهد، مذاکرات صلحی میان دو کشور نمیتواند برگزار گردد.
پوتین عنوان کرده بود: ظاهرا دشمن در تلاش است تا مواضع خود در گفتوگوهای آتی را بهبود ببخشد اما چه مذاکرهای میتوانیم با کسانی داشته باشیم که به حمله به غیرنظامیان و اهداف غیرنظامی پرداخته یا باعث تهدید تاسیسات هستهای میشوند. ما چه گفتوگویی میتوانیم با آنها داشته باشیم؟
در همین راستا، زاخارووا گفت: «با افرادی که چنین چیزهایی را به راه می اندازند، نمی توان درباره صلح صحبت کرد.»
در هفتههای اخیر، وضعیت جنگ اوکراین تشدید یافته و ارتش این کشور دست به حملاتی رعدآسا در منطقه «کورسک» روسیه زده است؛ حملاتی که ارتش اوکراین را که از پیش با کمبود نیرو و مهمات دستوپنجه نرم میکند در وضعیت خطرناکتری قرار داده زیرا روسیه وعده اقدام متقابل را داده است و نیروهای مسلح این کشور هم طی چند روز اخیر پیشرویهایی در میدان نبرد داشتهاند.
***
تخریب دومین پل روسیه توسط اوکراین/ آتش زدن انبارهای نفت روسیه در حمله پهپادی اوکراین
اوکراین دومین پل را در منطقه کورسک روسیه تخریب کرد.
هدف از این اقدام جلوگیری از تلاش های ارتش روسیه برای بازپس گیری مناطق اشغالی خود از اوکراین است.
همزمان دولت روسیه ۵ منطقه مسکونی در مرز اوکراین را از بیم حملات اوکراین تخلیه کرد.
همچنین روسیه از سیطره بر یک روستای جدید اوکراین خبر داد. این روستا در نزدیکی جاده اصلی شرق اوکراین قرار دارد.
اوکراین: تخریب دومین پل در منطقه کورسک روسیه
نیروی هوایی اوکراین اعلام کرد دومین پل بر رودخانه سیم در خاک روسیه را تخریب کرده است. این پل در نزدیکی منطقه ای از روسیه است که ارتش اوکراین به تازگی آن را تصرف کرد. اوکراین از هفته قبل، با حمله به عمق خاک روسیه در منطقه مرزی "کورسک"، برای اولین بار توانست محدوده ای به مساحت ۱۱۰۰ کیلومتر مربع شامل یک شهر (سودا) و ۸۲ روستا را تصرف کرد.
این برای اولین باری است که بعد از جنگ جهانی دوم، خاک روسیه به اشغال یک کشور خارجی در می آید. همچنین برای اولین بار است که خاک یک کشور دارای بمب اتمی، اشغال می شود.
فرمانده نیروی هوایی اوکراین "میکولا اولیشوک" گفت یک پل دیگر تخریب شد. نیروی هوایی همچنان از طریق ضربات هوایی دقیق، دشمن را از توانایی های لجستیک خود محروم می کند. او همچنین یک فیلم از این حمله تخریب پل، منتشر کرد.
این فیلم نشان دهنده ایجاد یک حفره بزرگ در پل است. با این حال پل همچنان برپاست. پل قبلی البته به طور کامل تخریب شد.
این دو پل در مسیر انتقال نیرو و تجهیزات ارتش روسیه به سمت مناطق تحت اشغال اوکراین قرار دارند.
با این اقدام، کار ارتش روسیه در تلاش برای بازپس گیری شهر سودا و دیگر مناطق از اوکراین سخت خواهد شد.
به نوشته سایت الجزیره، ناظر نظامی "جان ماتفییف" گفت وضعیت نیروهای روسیه در این منطقه به سمت دشواری بیشتری حرکت می کند. او احتمال قرار گرفتن این نیروها در تله را رد نکرد.
وی افزود: اگر نظامیان روس عقب نشینی نکنند محاصره می شوند. اگر عقب نشینی کنند منطقه بزرگی را بدون حمایت نظامی رها می کنند.
روسیه قبل از این تخریب پل اول (پل گلوشکوفر) را تایید کرد. براساس گزارش های رسانه ای، با تخریب پل اول، بیش از ۳۰ روستا جدا افتاده اند. البته ساکنان این روستاها به مناطق امن منتقل شده اند.
وزارت خارجه روسیه گفت پل با استفاده از تسلیحات ارائه شده از سوی ناتو تخریب شد.
نیروهای ارتش اوکراین در روز ۶ اگوست گذشته / ۱۶ مرداد حمله بی سابقه ای را علیه منطقه مرزی کورسک روسیه آغاز کرد.
حمله پهپادی اوکراین به روسیه
اوکراین صبح یکشنبه به انبارهای نفت روسیه ( منطقه روستوف در جنوب روسیه) حمله پهپادی انجام داد.
این حمله منجر به آتش سوزی بزرگ شد.
فیلم های منتشر شده در شبکه های اجتماعی نشان می دهد دود سیاه و گسترده ای در منطقه محل حمله به آسمان برخواسته است.
رئیس منطقه روستوف روسیه (واسیلی گولوییف) در کانال تلگرامی خود نوشت " در جنوب شرقی منطقه روستوف ، دفاع هوایی با حمله پهپادی مقابله کردند". در اثر سقوط بقایا در منطقه ذخایر نفتی، گازوئیل آتش گرفت.
وی سپس گفت که عملیات خاموش کردن آتش به دلیل حمله پهپادی دوم ، متوقف شد. او تاکید کرد این حمله هیچ زخمی نداشت و تیم های آتش نشانی دوباره کار خود را برای خاموش کردن آتش از سر گرفتند.
ارتش اوکراین هم تایید کرد به انبارهای نفت و محصولات نفتی در منطقه روستوف حمله کرده است.
روسیه روز یکشنبه اعلام کرد در حمله به شرق اوکراین یک روستا را اشغال کرد. این روستا در نزدیکی جاده اصلی در شرق اوکراین است و روسیه تلاش می کند به این جاده برسد و آن را اشغال کند.
وزارت دفاع روسیه گفت که نیروهایش توانستند روستای "سفيريدونوفكا " را در جمهوری دونيتسک" آزاد کنند.
روسیه ۴ منطقه شرق اوکراین را به عنوان جمهوری های خودمختار و بخشی از سرزمین خود می داند.
از زمان آغاز جنگ روسیه علیه اوکراین در اسفند ۱۴۰۰ تاکنون روسیه ۴ منطقه اوکراین را اشغال و آنها را به خاک خود اضافه کرد.
ارتش روسیه در روزهای اخیر از پیشروی در شرق اوکراین خبر داده است.
اداره نظامی در پایتخت اوکراین (کی یف) هم اعلام کرد روسیه امروز یکشنبه علیه کی یف حمله موشکی بالستیک انجام داد و همه موشک ها نابود شدند.
فرمانده نیروی هوایی اوکراین گفت این نیرو ۸ هواپیمای بدون سرنشین هجومی (پهپاد) و ۵ موشک از ۸ موشک شلیک شده در شب را نابود کرد.
اوکراین - بلاروس
رئیس جمهوری بلاروس (الکساندر لوکاشنکو) امروز یکشنبه گفت اوکراین بیش از ۱۲۰ هزار نظامی در مرزهای خود با این کشور مستقر کرده است و بلاروس هم در واکنش یک سوم نیروهای مسلح خود را به طور مرز دو کشور منتقل کرده است.
لوکاشنکو درگفتگو با تلویزیون رسمی روسیه این موضوع را اعلام کرد.
او به تعداد نیروهای نظامی کشورش که در مرز اوکراین مستقر کرده اشاره نکرد اما آمارهای خارجی می گویند ارتش بلاروس ۴۸ هزار نظامی و نیروهای مرزبانی هم حدود ۱۲ هزار نفر هستند.
رئیس جمهوری بلاروس هشدار داد مرزهای اوکراین و بلاروس بیش از هر زمان دیگری مین گذاری شده است. نیروهای اوکراینی اگر بخواهند از مرز عبور کنند خسارت های بزرگی دریافت خواهند کرد.
بلاروس تنها کشور حامی حمله نظامی روسیه علیه اوکراین است. بخشی از حمله نظامی روسیه علیه اوکراین نیز در اوایل این جنگ، از طریق خاک بلاروس انجام شد. شماری از نظامیان روسیه از خاک بلاروس به خاک اوکراین حمله کردند.
بلاروس نزدیک ترین روابط را با روسیه دارد تا جایی که روسیه بخشی از جنگنده های مجهز به بمب های اتمی را در خاک بلاروس مستقر کرده است.
- 18
- 4