به گزارش عصرایران، جی دی ونس، نامزد جمهوری خواه معاون ریاست جمهوری که پیشتر بارها مواضعی جنگ طلبانه داشته و حتی خواهان بمباران محکم ایران شده بود، در تغییر لحنی آشکار اعلام کرد که منافع ایالات متحده و اسرائیل همیشه همپوشانی ندارند و این موضع را به مخالفت خود با جنگ با ایران گره زد.
او در مصاحبه ای "پادکستی" در پاسخ به سوالی درباره سیاست دولت ترامپ در قبال یک جنگ بزرگ منطقه ای در خاورمیانه گفت: اسرائیل حق دارد از خود دفاع کند...اما منافع آمریکا گاهی متمایز خواهد بود."
او گفت: منافع ما با اسرائیل گاه مشترک و گاه متمایز خواهد بود و ما بسیار مایلیم که با ایران وارد جنگ نشویم. چنین جنگی هزینه های زیادی خواهد داشت و برای کشور ما بسیار گران تمام خواهد شد."
ونس در این مصاحبه حتی به صراحت تاکید نکرد که از جنگ اسرائیل با ایران حمایت می کند، همزمان تاکید او بر مخالفت خود با جنگ احتمالی با ایران بلافاصله پس از این استدلال که منافع ایالات متحده و اسرائیل همیشه همپوشانی ندارند، نشان داد که از نظر او دولت تل آویو از چنین جنگی حمایت می کند و دولت ترامپ باید از چنین ایده ای پرهیز کند.
اظهارات ونس بازتابی از مواضع جناح انزواطلب مخالف جنگ های پزهزینه و پایان ناپذیر آمریکا در درون حزب جمهوری خواه آمریکاست.
همچنین به نظر میرسد که این موضع ونس در تضاد کامل با مواضعی است که توسط برخی از اعضای جنگطلب جمهوریخواه مطرح شده و از اسرائیل خواستهاند تا به طور گسترده علیه ایران، از جمله با هدف قرار دادن تاسیسات هستهایاش، حمله کند.
حتی ترامپ هفته گذشته در اظهار نظری عجیب از ایده مطرح شده درباره حمله اسرائیل به تاسیسات هسته ای ایران دفاع کرده و گفته بود در تماس تلفنی به نتانیاهو گفته به هر نقطه ای از ایران که می خواهد، حمله کند.
ونس در مصاحبه خود ادامه داد: "من نمیخواهم ایران به سلاح هستهای دست یابد، و فکر میکنم ما باید از همه نفوذی که داریم استفاده کنیم تا آنها را تشویق کنیم که سلاح هستهای نداشته باشند... اما ما فقط باید در مورد آن هوشمند باشیم."
ونس با اشاره به میانجیگری دولت ترامپ برای توافق آبراهام (ابراهیم) در سال ۲۰۲۰ توضیح داد: "اینجاست که دیپلماسی هوشمند واقعا اهمیت دارد."
او توافقهای عادیسازی روابط را که اسرائیل با امارات متحده عربی، بحرین و مراکش امضا کرد، ائتلاف کشورهایی توصیف کرد که "به نوعی از یکدیگر متنفرند" اما تصمیم به همکاری گرفتند زیرا دشمن مشترکی به نام ایران دارند.
وی در این باره افزود: "به جای اینکه ایالات متحده جنگی را با ایران آغاز کند، اجازه دهد اسرائیل و کشورهای عربی خلیج فارس وزنه تعادلی را در برابر ایران ایجاد کنند."
او گفت:" آمریکا مجبور نیست دائما در تمام مناطق جهان نقش پلیس را بازی کند. ما باید مردم مناطق مختلف را توانمند کنیم تا مناطق خودشان را اداره کنند. در این صورت یک: ما مقدار زیادی پول پس انداز می کنیم. دو: ما می توانیم تمرکز خود را برای کارهای مهم تر حفظ میکنیم."
- 12
- 5