به گزارش ایرنا، جو بایدن رئیس جمهور آمریکا بعد از ظهر چهارشنبه به وقت محلی (آمریکا) از کاخ سفید اعلام کرد: بعدازظهر بسیار خوبی است زیرا در نهایت می توانم آتش بس را اعلام کنم و توافق آزادی اسرا میان اسرائیل و حماس منعقد شده است.
او افزود: پس از "بیش از ۱۵ ماه وحشت برای اسیران، خانوادههایشان و مردم اسرائیل و بیش از ۱۵ ماه رنج برای مردم بیگناه غزه، درگیریها در غزه متوقف خواهد شد. و بهزودی اسیران به خانههایشان و در کنار خانوادههایشان بازخواهند گشت."
سخنان بایدن در کاخ سفید، که با حضور کامالا هریس معاون رئیسجمهور و آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه ایالات متحده انجام شد، در حالی صورت گرفت که نخست وزیر قطر نیز دستیابی به توافق آتش بس را اعلام کرد.
رئیسجمهور آمریکا که به زودی به کار خود پایان خواهد داد، گفت: «دیپلماسی سختگیرانه و جدی آمریکایی» منجر به این توافق شد.
بایدن با اشاره به این که در ماه مه سال گذشته "نکات دقیق" این طرح را ارائه کرد، مدعی شد: «دلیل این توافق نه تنها فشار شدید بر حماس و تغییر معادلات منطقهای پس از آتشبس در لبنان و تضعیف ایران است، بلکه نتیجه دیپلماسی سختگیرانه و جدی آمریکاست».
رئیس جمهور دموکرات آمریکا گفت: "دیپلماسی من هرگز در تلاش برای دستیابی به توافق متوقف نشد."
مراحل سه گانه توافق آتش بس غزه به روایت بایدن
بایدن درحالی که از کاخ سفید سخن می گفت، افزود: مرحله اول این توافق شش هفته به طول خواهد انجامید و شامل «آتش بس کامل، عقب نشینی نیروهای اسرائیلی از تمام مناطق پرجمعیت غزه و آزادی تعدادی از اسیران در اختیار حماس از جمله زنان، افراد مسن و مجروح است.» اسرائیل در ازای آن صدها اسیر فلسطینی را آزاد خواهد کرد.
او افزود: در مرحله اول، فلسطینیها «همچنین میتوانند به محلههای خود در تمام مناطق غزه بازگردند» و کمکهای بشردوستانه به غزه ارائه خواهد شد.
رئیس جمهور آمریکا ادامه داد: طی شش هفته آینده، اسرائیل درباره ترتیبات لازم برای رسیدن به مرحله دوم آتش بس که پایان دائمی جنگ است، مذاکره خواهد کرد. «اجازه دهید دوباره بگویم: پایان دائمی جنگ.»
بایدن اضافه کرد: برای انتقال از مرحله یک به مرحله دوم مسائل مختلفی برای مذاکره وجود دارد، اما این طرح میگوید که اگر مذاکرات بیش از شش هفته طول بکشد، تا زمانی که مذاکرات ادامه دارد، آتشبس برقرار خواهد بود.
بایدن گفت که مذاکره کنندگان به دنبال «پایان دائمی جنگ» در مرحله دوم توافق آتش بس خواهند بود.
رئیس جمهور آمریکا همچنین تایید کرد که "آمریکایی ها نیز بخشی از آزادی گروگان ها در مرحله اول خواهند بود." بر اساس این توافق، حماس و گروههای متحدش قرار است ۳۳ گروگانی را که در حملات ۷ اکتبر ۲۰۲۳ از اسرائیل ربوده شده بودند، آزاد کنند. در مقابل، اسرائیل صدها اسیر فلسطینی را آزاد میکند و به گفته بایدن، «فلسطینیها نیز میتوانند به محلههای خود در تمام مناطق غزه بازگردند و موج کمکهای بشردوستانه به غزه آغاز خواهد شد».
بایدن گفت: در مرحله احتمالی سوم توافق، «هر گونه بقایای گروگانهایی که کشته شدهاند به خانوادههایشان بازگردانده میشود و یک طرح بازسازی بزرگ برای غزه آغاز خواهد شد».
پیش از این، آنتونی بلینکن وزیر خارجه دولت بایدن در گفتگو با سی ان ان گفت: در مرحله اول توافق، اسرائیل و حماس درگیری را متوقف خواهند کرد، اسرای اسرائیلی و اسرای فلسطینی آزاد خواهند شد و کمکهای بشردوستانه به غزه افزایش خواهد یافت.
بلینکن گفت: "همه اینها در یک دوره شش هفته ای اتفاق می افتد." اما همچنین در طول شش هفته، ما باید بر سر تفاهمها مذاکره کنیم تا به یک آتشبس دائمی برسیم، به طوری که اسرائیل تمام نیروهای خود را از غزه بیرون بکشد، حماس در قدرت نباشد و حکومت، امنیت و ترتیبات بازسازی وجود داشته باشد. "
مقامات ارشد آمریکایی گفتند که جزئیات آتشبس نهایی هنوز "حل نشده است."
محمد بن عبدالرحمان آل ثانی نخست وزیر و وزیر امور خارجه قطر چهارشنبه شب به وقت محلی (دوحه قطر) از موفقیت تلاش ها برای توقف آتش بس در غزه خبر داد و اعلام کرد:طرف های فلسطینی و اسرائیلی با توافق آتش بس در نوار غزه موافقت کردند.
این مقام ارشد دولت قطر در یک نشست خبری درباره توافق آتش بس غزه افزود: قطر، مصر و ایالات متحده آمریکا از اعلام دستیابی به توافق درباره غزه خرسند هستند. از شرکایمان، مصر و ایالات متحده به خاطر تلاشهایشان که به پیشبرد مذاکرات کمک کردند تشکر میکنم.
نخست وزیر قطر افزود: با موافقت طرف های مذاکره کننده، کار برای تکمیل ابعاد اجرایی این توافق امشب ادامه دارد. اجرای توافق از روز یکشنبه ۱۹ ژانویه آغاز می شود و بر اساس توافق، حماس ۳۳ اسیر را در ازای آزادی اسرای فلسطینی آزاد خواهد کرد.
وزیر امور خارجه قطر با بیان اینکه جزئیات مراحل دوم و سوم پس از اتمام مرحله اول توافق مشخص می شود، گفت: قطر، مصر و ایالات متحده برای تضمین اجرای توافق آتش بس تلاش خواهند کرد.« کار با اسرائیل و حماس برای اجرای توافق ادامه دارد». برای دستیابی به توافق آتش بس از دولت کنونی و آینده آمریکا همکاری فزاینده ای دریافت کردیم. توافق، صلح را به ارمغان می آورد و مسئولیت اکنون بر عهده دو طرف توافق است.
وی با بیان اینکه تیم هایی از قطر، مصر و آمریکا بر اجرای توافق آتش بس نظارت خواهند کرد، افزود: سازوکارهایی برای پیگیری اجرای توافق آتش بس و پیگیری هرگونه نقض احتمالی وجود خواهد داشت.
وزیر امور خارجه قطر گفت: مرحله اول این توافق به مدت ۴۲ روز ادامه دارد و شامل آتش بس، عقب نشینی نیروهای اسرائیلی به مرزهای نوار غزه و تبادل اسرا، تبادل اجساد متوفی، بازگشت آوارگان به محل سکونت و تسهیل در خروج بیماران و مجروحان برای درمان بر اساس سازوکاری مشخص است.
***
متن کامل توافقنامه آتشبس در غزه و تبادل اسرا
یک خبرگزاری فلسطینی متن کامل توافقنامه آتش بس میان حماس و اسرائیل را منتشر کرد.
خبرگزاری فلسطینی «معا» درباره این توافقنامه نوشت: این توافق که با میانجیگری قطر، آمریکا و مصر انجام شد و از روز یکشنبه ۱۹ ژانویه(۳۰ دی) اجرا خواهد شد، بیشتر به مکانیسم مرحله اول که ۴۲ روز به طول میانجامد و طی آن ۳۳ اسیر صهیونیست (اعم از زنده و یا جسد) تحویل داده میشوند، مربوط میشود.
«اصول کلی موافقتنامه بین طرفهای اسرائیلی و فلسطینی در غزه در مورد تبادل اسرا و برقراری آتش بس پایدار» به این شرح است:
رهبران و فعالان افراطی اسرائیل به آتش بس و توافق تبادل اسرا بین این رژیم و جنبش فلسطینی مقاومت اسلامی (حماس) واکنش نشان دادند و گفتند که «بنیامین نتانیاهو» توافق شکست را در برار حماس امضا کرد.
همه اسرای اسرائیلی، اعم از زنده و مرده که توسط مقاومت اسیر شده اند، آزاد میشوند و در مقابل رژیم اسرائیل با آزادی تعداد اسیران فلسطینی که در مورد آنها توافق میشود، موافقت کرد.
مبادله در روز آتش بس، روزی که در توافقنامه به عنوان «روز اول» مشخص شده است آغاز خواهد شد.
رژیم اسرائیل و حماس همچنین بر آماگی آتش بسی که به چهار هدف، «آتش بس دائمی»، «خروج نیروهای اسرائیلی از نوار غزه»، «بازسازی غزه»، «بازگشایی گذرگاهها و تسهیل حرکت اشخاص و حمل و نقل کالا منجر میشود، توافق کردند.
مفاد توافق طبق سه مرحله به شرح زیر است:
مرحله اول (۴۲ روز):
توقف موقت عملیات نظامی دو طرف و عقب نشینی ارتش اسرائیل به سمت شرق از «مناطق پرجمعیت در امتداد مرز در تمام مناطق نوار غزه از جمله وادی غزه (محور نتساریم).
توقف موقت تردد هوایی (نظامی و نظارتی) در نوار غزه به مدت ۱۰ ساعت در روز و ۱۲ ساعت در روزهایی که در آنها مبادله اسرا انجام میشود.
جنبش جهاد اسلامی فلسطین با انتشار بیانیهای ضمن استقبال از توافق آتش بس، اعلام کرد برای خدمت به مردم غزه و همگامی با چالشهای مرحله بعدی از هیچ تلاشی دریغ نخواهیم کرد.
بازگشت آوارگان به محل زندگی خود و خروج از وادی غزه.
و در روز هفتم (پس از آزادی هفت نفر از اسیران صهیونیست)، نیروهای رژیم اشغالگر اسرائیل به طور کامل از جاده ساحلی الرشید به سمت شرق تا جاده صلاح الدین عقب نشینی میکنند.
اسرائیل متعهد شد که پایگاهها و تاسیسات نظامی خود را در این منطقه به طور کامل از بین ببرد و بدین ترتیب بازگشت آوارگان به محل سکونت (بدون حمل سلاح) آغاز خواهد شد. آزادی رفت و آمد مردم در تمامی مناطق نوار غزه بدون محدودیت و ورود کمکهای بشردوستانه از روز اول بدون محدودیت خواهد بود.
در روز بیست و دوم، نیروهای اسرائیلی از مرکز نوار غزه (به ویژه محور نتساریم در شرق جاده صلاح الدین تا منطقه واقع در امتداد مرز) عقب نشینی خواهند کرد و پایگاهها و تاسیسات نظامی به طور کامل برچیده میشوند.
از روز اول، کمکهای بشردوستانه مجاز خواهد بود (۶۰۰ کامیون در روز از جمله ۵۰ کامیون سوخت که ۳۰۰ دستگاه آن مربوط به شمال نوار غزه است). این شامل سوخت مورد نیاز برای راه اندازی نیروگاه تولید برق و تجهیزات تجاری و عمرانی مورد نیاز برای آوار برداری و بازسازی و راه اندازی بیمارستان میشود.
تبادل اسرا:
حماس ۳۳ اسیر اسرائیلی را آزاد خواهد کرد (زنان غیر نظامی و سرباز)، کودکان (زیر ۱۹ سال و نه سرباز)، بزرگسالان (بیش از ۵۰ سال)، غیرنظامیان بیمار و زخمی.
در مقابل، رژیم صهیونیستی تعدادی از اسرای فلسطینی را آزاد خواهد کرد. با در نظر گرفتن لیستهای ارائه شده توسط حماس بر اساس اولویت دستگیری آنها، رژیم اسرائیل به ازای هر زن یا کودک آزاد شده توسط حماس، ۳۰ زن و کودک فلسطینی را آزاد خواهد کرد.
همچنین بر اساس فهرستی که حماس بر اساس اولویت دستگیری آنها ارائه کرده است، به ازای آزادی هر صهیونیست سالخورده و مریض از سوی حماس، اسرائیل ۳۰ زندانی بزرگسال و بیمار (که تا ۱۵ سال از اسارت آنها باقی مانده است) را آزاد میکند.
به ازای هر نظامی زن آزاد شده، اسرائیل ۵۰ زندانی فلسطینی را آزاد میکند (۳۰ زندانی در حال گذراندن حبس ابد و ۲۰ نفر دیگر در حال گذراندن مجازاتهای تا ۱۵ سال زندان).
این موضوع مشمول فهرستهایی است که حماس ارائه میکند، به جز فهرست مورد توافق. تعداد اسرای فلسطینی (حداقل ۱۰۰ نفر) که در مرحله دوم مورد بحث قرار خواهد گرفت. تعدادی از آنها آزاد شده و به خارج یا غزه تبعید خواهند شد.
مکانیسم تبادل اسرا بین دو طرف در مرحله اول:
حماس در روز اول سه غیرنظامی اسرائیلی و در روز هفتم چهار غیرنظامی دیگر را آزاد خواهد کرد. پس از آن، حماس هر هفت روز سه اسیر اسرائیلی را آزاد خواهد کرد که از زنان شروع میشود.
تصمیم گرفته شد که تمامی اسرای زنده اسرائیلی پیش از اجساد آزاد شوند و حماس در هفته ششم در ازای آزادی تعداد توافق شده اسرای فلسطینی در زندانهای رژیم اسرائیل، تمامی اسرای باقی مانده در این مرحله را آزاد خواهد کرد. این آزادی همزمان و بر اساس لیستهای ارائه شده از سوی حماس انجام میشود.
تا روز هفتم، حماس اطلاعاتی درباره تعداد اسرای اسرائیلی که در این مرحله آزاد خواهند شد، ارائه خواهد کرد.
اسرائیل در هفته ششم (پس از آزادی «هشام السید» و «افرا منگیستو» که به مجموع ۳۳ اسیر اسرائیلی میپیوندند)، ۴۷ زندانی را که مجدداً دستگیر شدهاند، از قرارداد شالیط (نام اسیر اسرائیلی است) آزاد میکند.
اگر تعداد اسرای زنده اسرائیلی که قرار است در این مرحله آزاد شوند به ۳۳ نفر نرسد، با بازگرداندن اجساد آن دستهها، این تعداد تکمیل میشود و در مقابل، رژیم اسرائیل در هفته ششم تمام زنان و کودکان (زیر ۱۹ سال و غیرجنگجو) که پس از ۷ اکتبر در نوار غزه دستگیر شده بودند را آزاد میکند.
اسرائیل متعهد شد که فلسطینیان آزاد شده را به همین اتهامات مجدداً بازداشت نکند و مبادرت به بازگرداندن اسرای آزاد شده فلسطینی برای گذراندن باقیمانده دوران محکومیت نخواهد کرد.
همچنین توافق شد که فلسطینیان آزاد شده ملزم به امضای هیچ سندی به عنوان شرط آزادی نباشند.
دو طرف توافق کردند که گشایش مبادله اسرای فوق به عنوان مبنایی برای گشایش تبادل در مرحله دوم معامله در نظر گرفته نشود.
حداکثر تا روز شانزدهم، مذاکرات غیرمستقیم بین دو طرف برای توافق بر سر شرایط اجرای مرحله دوم به ویژه موارد مربوط به گشایش تبادل اسرا آغاز خواهد شد.
مذاکرات تا پایان هفته پنجم این مرحله تکمیل و توافق خواهد شد.
سازمان ملل متحد، آژانسهای آن و سایر سازمانها به ارائه خدمات بشردوستانه در تمام مناطق نوار غزه ادامه خواهند داد.
بازسازی زیرساختها (برق، آب، فاضلاب، ارتباطات و جادهها) در سراسر نوار غزه و آوردن مقدار توافق شده تجهیزات لازم برای دفاع مدنی (نهادهای امداد رسان) آغاز شود.
تسهیل ورود تدارکات و ملزومات برای اسکان آوارگانی که در جنگ خانههای خود را از دست داده اند. حداقل ۶۰ هزار کاروان و ۲۰۰ هزار چادر وارد خواهد شد.
پس از آزادی تمامی نظامیان زن اسرائیلی، تعدادی از مجروحان حماس تعیین میشوند تا برای مداوا به گذرگاه رفح بروند. علاوه بر این، تعداد مسافران، بیماران و مجروحان از طریق گذرگاه رفح افزایش مییابد و محدودیتهای سفر برداشته میشود و تردد کالا و تجارت از سر گرفته میشود.
اتخاذ تدابیر و برنامههای لازم برای بازسازی همه جانبه منازل، تاسیسات غیرنظامی و زیرساختهای غیرنظامی تخریب شده در طول جنگ و حمایت از قربانیان تحت نظارت تعدادی از کشورها و سازمانها از جمله مصر، قطر و سازمان ملل متحد آغاز میشود.
تمامی اقدامات در این مرحله یعنی آتش بس نظامی تا زمانی که مذاکرات بر سر شرایط اجرای آن ادامه داشته باشد، در مرحله دوم نیز ادامه خواهد داشت.
در این توافقنامه تصریح شده است که قطر، آمریکا و مصر تمام تلاش خود را برای اطمینان از ادامه مذاکرات غیرمستقیم تا زمانی که دو طرف بتوانند در مورد شرایط اجرای مرحله دوم به توافق برسند، به کار خواهند بست.
مرحله دوم (۴۲ روز):
آتش بس دائمی (توقف عملیات نظامی و کارهای تجاوزکارانه به شکل منظم) اعلام و قبل از تبادل اسرا آغاز خواهد شد.
در این توافق آمده است: ما در اینجا درباره همه اسرای اسرائیلی زنده باقی مانده صحبت میکنیم، در ازای آزادی تعدادی از اسرای فلسطینی در اسرائیل. در این مرحله خروج کامل ارتش اسرائیل از نوار غزه انجام خواهد شد.
مرحله سوم (۴۲ روز):
مبادله کلیه اجساد بین دو طرف پس از تعیین محل و شناسایی آنها.
اجرای طرح بازسازی ۳ تا ۵ساله نوار غزه شامل مسکن، تاسیسات شهری، زیرساختهای غیرنظامی و حمایت از قربانیان تحت نظارت کشورها و سازمانها از جمله مصر، قطر و سازمان ملل متحد آغاز میشود.
بازگشایی گذرگاههای مرزی و تسهیل تردد افراد و کالاها.
***
ترامپ دستیابی به آتش بس غزه را به پیروزی خود در انتخابات آمریکا مرتبط دانست
دونالد ترامپ روز چهارشنبه توافق آتش بس میان سرائیل و حماس را کاملا به خود اختصاص داد و استدلال کرد که توافقی که انتظار می رود بصورت رسمی تایید شود، «فقط میتوانست در نتیجه پیروزی تاریخی ما در انتخابات نوامبر اتفاق بیفتد.»
دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا روز چهارشنبه به اخبار مربوط به این توافق واکنش نشان داد و نوشت: «ما یک توافق برای آزادی گروگان ها در خاورمیانه داریم. این توافق به زودی اعلام خواهد شد. متشکرم!»
رئیسجمهور منتخب آمریکا با مصادره این توافق به نفع خود و مرتبط دانستن آن با پیروزی اش در انتخابات ۵ نوامبر ۲۰۲۴ آمریکا در رسانه اجتماعی خود تروث سوشیال نوشت: «این توافق فقط میتوانست در نتیجه پیروزی تاریخی ما در انتخابات نوامبر اتفاق بیفتد، زیرا به کل جهان پیام داد که دولت من به دنبال صلح و مذاکره برای تضمین امنیت همه آمریکاییها و متحدان ما خواهد بود.من خوشحالم که گروگانهای آمریکایی و اسرائیلی آزاد خواهند شد تا به خانوادهها و عزیزانشان ملحق شوند.»
ترامپ گفت: «با انجام این توافق، تیم امنیت ملی من، از طریق تلاش های استیو ویتکاف، فرستاده ویژه در خاورمیانه، به همکاری نزدیک با اسرائیل و متحدانمان ادامه خواهد داد تا اطمینان حاصل شود که غزه دیگر هرگز به پناهگاه امن تروریست ها تبدیل نخواهد شد».
وی همچنین با اشاره به مجموعه توافقهایی که در دولت اول او بدست آمد و منجر به عادی سازی روابط برخی از کشورهای عربی با رژیم اسرائیل شد، گفت: «ما به ترویج صلح از طریق قدرت در سراسر منطقه ادامه میدهیم و بر شتاب این آتشبس برای گسترش بیشتر توافقنامه تاریخی ابراهیمی میافزاییم.»
دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب آمریکا تهدید کرده بود اگر تا زمان تحلیف او در ۲۰ ژانویه ۲۰۲۵ «گروگانهایی» که هنوز در غزه هستند، آزاد نشوند، «در خاورمیانه جهنم به پا خواهد شد.»
رئیس جمهور منتخب آمریکا در نشستی خبری پیش از آغاز مراسم تحلیف و دور دوم ریاست جمهوری خود در جمع خبرنگاران که از شبکه های تلویزیونی آمریکا بصورت زنده پخش می شد، مدعی شد: « این برای حماس و صراحتاً برای هیچکس خوب نخواهد بود. جهنم به پا خواهد شد. من دیگر نمی خواهم تکرار کنم.»
وزیر دفاع آمریکا: توافق آتش بس باید با جدیت اجرا شود
لوید آستین چهارشنبه شب در بیانیهای تصریح کرد، که این توافق میتواند روزنهای از امید را برای اسرائیلیها و فلسطینیها پس از ماهها خونریزی و درد و رنج ایجاد کند.
وزیر دفاع آمریکا همچنین اذعان داشت که برای همه کسانی که در جنگ کشته شده اند و خانواده های آنها، این توافق خیلی دیر انجام شده است.
اردوغان: امیدواریم توافق آتش بس غزه دری را به سوی صلح پایدار باز کند
رجب طیب اردوغان روز چهارشنبه در بیانیه ای در شبکه ایکس با اشاره به اینکه ترکیه از توافق آتش بس میان حماس و اسرائیل استقبال می کند، اظهار داشت: ترکیه در کنار غزه خواهد بود و تمام ابزارها را برای کمک به بهبودی غزه و بازگشت به شرایط عادی بسیج خواهد کرد.
وی خاطرنشان کرد: ما به مردم قهرمان و پسران و دختران دلاور غزه که شجاعانه از سرزمین و آزادی های خود در برابر حملات غیرقانونی و غیرانسانی اسرائیل دفاع می کنند، درود می فرستیم.
اردوغان افزود: ترکیه هرگز برادران و خواهران فلسطینی خود را در مبارزه با ظلم و ستمگران تنها نگذاشته است.
کامالا هریس: توافق آتش بس به عنوان پایه راهکار دو کشوری عمل خواهد کرد
کامالا هریس از خبر توافق آتشبس میان اسرائیل و حماس استقبال کرد و در بیانیهای نوشت که «از تلاش و دیپلماسی سخت مقامات آمریکایی که ما را به این لحظه مهم رساند، سپاسگزارم.»
وی افزود که او و بایدن هیچ اولویتی بالاتر از امنیت آمریکایی ها ندارند و مصمم هستند که همه گروگان های آمریکایی به عنوان بخشی از این توافق آزاد شوند.
هریس اذعان کرد که برای دستیابی به صلح در منطقه کار بیشتری باید انجام شود اما گفت: به اعتقاد من این توافق میتواند پایهای برای راهکار دو کشوری باشد که آینده صلحآمیزتری را برای اسرائیل و مردم فلسطین ایجاد کند.
دبیرکل سازمان ملل از توافق آتش بس غزه استقبال کرد
آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل روز چهارشنبه به وقت محلی پس از اعلام توافق آتش بس غزه در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: «سازمان ملل آماده حمایت از اجرای این توافق و افزایش کمکهای بشردوستانه پایدار به فلسطینیهای بیشماری است که همچنان در رنج و سختی هستند.»
دبیرکل سازمان ملل متحد تاکید کرد: آتش بس غزه باید موانع کمک رسانی را برطرف کند.
گوترش با استقبال از این توافق که شامل تبادل اسرای دو طرف است، گفت: «ضروری» است که آتشبس جدید در غزه موانع را برای ارسال کمکها برطرف کند.
دبیرکل سازمان ملل تاکید کرد: «ضروری است که این آتشبس موانع امنیتی و سیاسی قابل توجه را برای ارسال کمکها در سراسر غزه برطرف کند تا بتوانیم از افزایش عمده کمک های بشردوستانه نجاتبخش فوری حمایت کنیم».
اتحادیه اروپا خواستار اجرای کامل توافق آتشبس و کمک به مردم غزه شد
کایا کالاس شامگاه چهارشنبه با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «از توافق آتشبس و آزادی اسرا استقبال میکنم. این یک تحول مثبت و اساسی برای پایان خشونتها است.»
وی با تأکید بر لزوم اجرای این توافق گفت: «اکنون زمان آن است که این توافق برای تمام گروگانها و خانوادههایشان، مردم غزه و همه مردم منطقه عملی شود.»
انگلیس: آتشبس در غزه، گامی دیرهنگام برای پایان دادن به بحران انسانی است
کییر استارمر شامگاه چهارشنبه با صدور بیانیهای که یک نسخه آن در تارنمای دولت انگلیس منتشر شد گفت: «پس از ماهها خونریزی و از دسترفتن بیشمار جانهای بیگناه، این همان خبری است که مردم اسرائیل و فلسطین مدتها در انتظار آن بودند.»
وی با اشاره به اینکه در نتیجه این توافق اسرای اسرائیلی و فلسطینی آزاد خواهند شد افزود: «این آتشبس باید راه را برای افزایش کمکهای بشردوستانه باز کند. پس از آن، باید بر یافتن راهحلی دائمی و مبتنی بر راهحل دو دولتی تمرکز کنیم که امنیت اسرائیل (فلسطین اشغالی) و حاکمیت فلسطین را تضمین کند.»
استارمر سپس ادعا کرد: «انگلیس و متحدانش همچنان در خط مقدم تلاشها برای پایاندادن به چرخه خشونت و تأمین صلح پایدار در خاورمیانه خواهند بود.»
بیانیه جنبش جهاد اسلامی فلسطین پس از توافق آتش بس در غزه
جنبش جهاد اسلامی فلسطین با انتشار بیانیهای ضمن استقبال از توافق آتش بس، اعلام کرد برای خدمت به مردم غزه و همگامی با چالشهای مرحله بعدی از هیچ تلاشی دریغ نخواهیم کرد.
جنبش جهاد اسلامی فلسطین در بیانیهای افزود: فلسطینیها برای توقف تجاوزات رژیم اسرائیل توافق شرافتمندانهای را به دشمن صهیونیستی تحمیل کردند و ما برای خدمت به مردم غزه و همگامی با چالشهای مرحله بعدی از هیچ تلاشی دریغ نخواهیم کرد و گروههای فلسطینی برای اطمینان از اجرای کامل مفاد توافقنامه هوشیار خواهند بود.
این جنبش مقاومت فلسطینی اضافه کرد: مردم فلسطین و گروههای آن پس از یک جنگ نسل کشی که ۱۶ ماه ادامه یافت، موفق شدند توافقی شرافتمندانه برای توقف تجاوزات رژیم اسرائیل که شامل خروج از نوار غزه و تبادل اسرا میشود، تحمیل کنند.
جنبش جهاد اسلامی فلسطین در این بیانیه افزود: امروز مردم فلسطین و مقاومت آنها به پاس مقاومت اسطورهای و رزمندگان دلیر و شجاع خود، توافقی شرافتمندانه برای توقف تجاوز، خروج و تبادل شرافتمندانه اسیران [ به دشمن صهیونیستی ] تحمیل کردند.
این جنبش به همه فلسطینیها درود فرستاد و از نقش گروههای فلسطینی که در طول دوره گذشته از مردم حمایت کردند، تقدیر کرد.
حماس: توافق آتشبس نتیجه مقاومت مردم فلسطین و رزمندگان قهرمان مقاومت در غزه است
جنبش فلسطینی مقاومت اسلامی (حماس) اعلام کرد توافق آتشبس نتیجه مقاومت افسانهای مردم فلسطین و رزمندگان قهرمان مقاومت در نوار غزه طی بیش از ۱۵ ماه گذشته است.
حماس با صدور بیانیه ای افزود: توافق آتشبس و توقف جنگ در غزه، دستاوردی برای مردم فلسطین، مقاومت، امت اسلامی و آزادیخواهان جهان و نقطهی عطفی در مسیر مبارزه با دشمن برای تحقق اهداف ملت در مسیر رسیدن به آزادی و بازگشت به وطن است.
حماس افزود: این توافق از مسئولیت این جنبش در قبال مردم صبور و مقاوم غزه برای توقف تهاجم و جنگ دشمن صهیونیستی علیه این ملت و پایان دادن به سیل خونریزیها، کشتارها و جنگ نسلکشی که علیه آنها اعمال میشود، نشأت میگیرد.
حماس در این بیانیه از همه مواضع شرافتمندانه رسمی و مردمی در عرصه عربی، اسلامی و بینالمللی که با غزه ابراز همبستگی و از مردم فلسطین حمایت کردند و در برملا کردن دشمن اشغالگر صهیونیستی و جنایات آن و توقف جنگ نقش داشتند، قدردانی و تشکر کرد.
این جنبش همچنین از قطر و مصر که به عنوان میانجی تلاشهای زیادی برای دستیابی به این توافق انجام دادند بصورت ویژه قدردانی کرد.
عربستان: توافق آتش بس باید کاملاً به جنگ وحشیانه اسرائیل به غزه خاتمه بخشد
وزارت خارجه عربستان با استقبال از توافق آتش بس در نوار غزه، اعلام کرد که ریاض از تلاشهای قطر، مصر و ایالات متحده در این خصوص قدردان است.
وزارت خارجه عربستان بر لزوم پایبندی به توافق و توقف تجاوزات اسرائیل به غزه، عقب نشینی نیروهای اشغالگر اسرائیلی به صورت کامل از نوار غزه و سایر اراضی فلسطین و اراضی عربی و بازگشت آوارگان به مناطقشان تاکید کرد.
وزارت خارجه عربستان بر اهمیت مبنا قرار دادن این توافق برای رسیدگی به پایه و اساس درگیری از طریق اعطای حقوق مردم فلسطین و در رأس آن تشکیل کشور مستقل فلسطین در مرزهای ۱۹۶۷ با پایتختی قدس شرقی تاکید کرد.
عربستان عنوان داشت که این توافق باید به صورت دائم به جنگ وحشیانه اسرائیل که بیش از ۴۵ هزار شهید و بیش از ۱۰۰ هزار زخمی قربانی آن شدهاند، پایان دهد.
- 17
- 6