![دونالد ترامپ دونالد ترامپ,رئیس جمهور آمریکا](https://media.sarpoosh.com/images/0311/03-11-c36-2054.jpg)
به گزارش تسنیم به نقل از خبرگزاری «تاس»، دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا شب گذشته، چهارشنبه، تاکید کرد که ایده پیوستن کییف به پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) غیرمنطقی است.
وی در جریان سخنرانی خود در مراسم سوگند "تولسی گیبارد" بهعنوان مدیر جدید اطلاعات ملی ایالات متحده در کاخ سفید، این مسئله را مطرح کرده و بدین ترتیب به اظهارات پیت هگست، رئیس پنتاگون واکنش نشان داد که گفته بود پیوستن اوکراین به ناتو بعید به نظر میرسد. رئیسجمهور آمریکا افزود: «این سخن کاملاً درست است. من فکر میکنم که مدتها قبل از [ولادیمیر] پوتین، آنها [مقامات روس] اعلام کرده بودند که تحت هیچ شرایطی اجازه این کار را نخواهند داد و این مسئله را تهدیدی مستقیم برای کشورشان میدانند.»
ترامپ همچنین با اشاره به اینکه در «آینده نزدیک» ممکن است امکان دستیابی به آتشبس در اوکراین فراهم شود، اعتراف کرد که بازگشت اوکراین به مرزهای پیش از سال ۲۰۱۴ عملاً غیرممکن است. وی همچنین در سخنرانی خود به سطح پایین اعتماد مردم اوکراین به ولودیمیر زلنسکی اشاره کرده و تاکید کرد که کییف باید دیر یا زود انتخابات ریاست جمهوری در کشور برگزار کند.
رئیسجمهور آمریکا در ادامه افزود که ایالات متحده قصد دارد به حمایت از اوکراین ادامه دهد، اما تنها در صورتی که تضمینی برای بازگشت تمامی هزینههای صرفشده وجود داشته باشد. وی توضیح داد که اسکات بسنت، وزیر خزانهداری آمریکا، بهزودی باید سندی را از کییف بیاورد که در آن بازگشت تمامی هزینههای صرف شده ایالات متحده برای اوکراین را تضمین شده باشد.
در این باره، ولودیمیر زلنسکی در مصاحبه اخیرش با روزنامه "گاردین" فاش کرد که خود او پیشنهاد همکاری اقتصادی در ازای کمکهای مالی به کییف را در سپتامبر سال ۲۰۲۴ به دونالد ترامپ ارائه کرده بود.
پیت هگست، رئیس پنتاگون روز چهارشنبه در نشست گروه تماس دفاعی اوکراین (UDCG) در بروکسل اعلام کرد که واشنگتن پیوستن کییف به ناتو را نتیجهای واقعبینانه برای روند صلح نمیداند. وی همچنین تأکید کرد که نیروهای نظامی آمریکا هرگز در خاک اوکراین حضور نخواهند داشت و افزود: «پیام ما روشن است: خونریزی باید متوقف شده و این درگیری باید هرچه زودتر پایان یابد.»
نارضایتی کییف از اظهارات وزیر دفاع آمریکا درباره عضویت اوکراین در ناتو
این در حالی است که روزنامه "فایننشال تایمز" به نقل از منابع خود گزارش داده است که مقامات کییف از اظهارات پیت هگست، وزیر دفاع آمریکا، درباره غیرواقعبینانه بودن عضویت اوکراین در پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) ابراز نارضایتی کردهاند. در این گزارش آمده است: «اظهارات وی در کییف با ناامیدی و نارضایتی مواجه شده است.»
علاوه بر این، مقامات اوکراینی به این روزنامه اعلام کردهاند که قصد دارند با کشورهای اروپایی برای دست یابی به توافقات امنیتی جایگزین مذاکره کنند.
وزیر دفاع آمریکا: واشنگتن در حال خیانت به اوکراین نیست
وزیر دفاع آمریکا در پاسخ به سوال یک خبرنگار مبنی بر اینکه طرح آمریکا یک خیانت به اوکراینیها که جان خود را فدا کرده اند، است، پاسخ داد: واشنگتن مطمئنا در حال خیانت به اوکراین نیست.
پیت هگست توضیح داد: همانطور که روز گذشته به متحدانمان گفتم، ما تعهد باورنکردنی در طول سالیان متمادی به اوکراین داشته ایم و هیچ کشوری همانطور که دونالد ترامپ گفته است، تعهدی قوی تر از واشنگتن به هدف اوکراین نداشته است. بیش از ۳۰۰ میلیارد دلار به اوکراین کمک شده است.
وی ادامه داد: بنابراین آمریکا برای تقویت جبهه اوکراین پس از حمله روسیه سرمایه گذاری کرده است. هیچ خیانتی وجود ندارد. تمام جهان و آمریکا متعهد و علاقه مند به صلح هستند، صلحی از طریق مذاکره و همانطور که رئیس جمهور آمریکا گفته است، توقف کشتار.
هگست در گفت وگو با خبرنگاران در خارج از محل برگزاری نشست وزرای دفاع ناتو، اظهارات دیروز خود را مبنی بر اینکه آمریکا دیگر نمی تواند امنیت اروپا را تضمین کند، تکرار کرد و گفت: ایستادگی در برابر ماشین جنگی روسیه یک مسئولیت مهم اروپا است.
اعضای ناتو: اروپا و اوکراین باید در هرگونه مذاکره صلح اوکراین شرکت داشته باشند
پس از آنکه دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد که به زودی با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه گفت وگو خواهد کرد، چند کشور عضو ناتو اعلام کردند که اوکراین و اروپا باید در مذاکرات صلح شرکت داشته باشند.
به گزارش ایرنا از واشنگتن پست، کشورهای اروپایی از اینکه دولت ترامپ اعلام کرد در حال برنامهریزی گفت وگوهای رو در رو با رئیس جمهور روسیه برای پایان دادن به جنگ اوکراین بدون نقش آنها است و تاکید کرده که کی یف نباید به ناتو بپیوندد و اروپا باید از خود و اوکراین در برابر اقدامات روسیه محافظت کند، نگران شده اند.
جان هیلی وزیر دفاع انگلیس روز پنجشنبه در مقر ناتو در حالی که ۳۲ وزیر دفاع ناتو برای گفتوگو در مورد اوکراین گرد هم آمده اند، به خبرنگاران گفت: نباید درباره اوکراین بدون حضور این کشور مذاکره شود. صدای اوکراین باید در مرکز هر گفت وگو باشد.
بوریس پیستوریوس وزیر دفاع آلمان گفت: مسلما اروپا باید در مذاکرات مشارکت داشته باشد و فکر میکنم درک این موضوع بسیار آسان است، به ویژه اگر قرار باشد اروپا نقش مرکزی یا اصلی را در تامین نظم و صلح ایفا کند.
وی افزود که اروپا باید مستقیما با پیامدهای چنین صلحی زندگی کند، بنابراین ما باید بخشی از مذاکرات باشیم.
- 18
- 6