پنجشنبه ۰۲ اسفند ۱۴۰۳
۰۲:۴۶ - ۰۱ اسفند ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۱۱۱۹۹۵
امنیتی و دفاعی

ابراز نگرانی زلنسکی از گفت‌وگوی مقام‌های روسیه و آمریکا در ریاض

ترامپ: زلنسکی بی کفایت است/ موافق اعزام نیروی حافظ صلح اروپا هستم

دونالد ترامپ,رئیس جمهور آمریکا
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در پی مذاکرات هیات کشورش با روسیه در عربستان سعودی برای پایان دادن به جنگ اوکراین که آن را «بسیار خوب» توصیف کرد، و با مقصر دانستن ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین در این جنگ و زیر سوال بردن توانایی و کفایت وی، بر برگزاری انتخابات در کی یف تاکید کرد.

به گزارش ایرنا، دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه موضع آمریکا در قبال اینکه روسیه می خواهد اوکراین را مجبور به برگزاری انتخابات جدید برای پذیرش هرگونه توافق صلح کند، چیست؟ گفت: محبوبیت زلنسکی به ۴ درصد کاهش یافته است و این مرتبط به روسیه نیست.

تمایل ترامپ به برگزاری انتخابات در اوکراین و محبوبیت چهار درصدی زلنسکی

رئیس جمهوری آمریکا با ابراز تمایل تلویحی خود به برگزاری انتخابات در اوکراین گفت: «اوکراین برای مدت طولانی انتخابات نداشته است. من از گفتن آن متنفرم، زلنسکی در حال حاضر ۴ درصد محبوبیت دارد.»

ترامپ شخصیت زلنسکی را ستود اما توان حکمرانی او را زیر سوال برد و  افزود: این رهبری کنونی اوکراین است که تاکنون مانع از توقف جنگ و ادامه آن شده است. جنگ در اوکراین بیهوده است و نباید اتفاق می‌افتاد. هزاران سرباز در اوکراین کشته می‌شوند که از جمله آنها شهروندان کره شمالی هستند.

رئیس جمهوری آمریکا اضافه کرد که  روسها نمی خواستند کی یف را نابود کنند و اگر می خواستند این کار را انجام دهند ، آنها این کار را می کردند.

ترامپ با بیان اینکه «شهرهایی در اوکراین مانند غزه هستند که حتی یک ساختمان سالم در آن وجود ندارد»، بار دیگر رئیس جمهوری اوکراین را بی کفایت توصیف کرد و گفت:  «زلنسکی نمی‌داند نیمی از ۳۵۰ میلیارد دلاری که به اوکراین دادیم، کجا رفته است. اظهارات او مضحک است و ریاست‌جمهوری او  باعث ادامه جنگ شد».

رئیس جمهوری آمریکا موضع دولت جو بایدن رئیس جمهوری قبلی این کشور را درباره اوکراین، « بد و تاسف بار» خواند و ادامه داد:آنچه در اوکراین اتفاق افتاد و حوادث ۷ اکتبر و تورم، اگر من در قدرت بودم اتفاق نمی افتاد.جنگ در اوکراین می تواند به جنگ جهانی سوم منجر شود.

ترامپ تصریح کرد: به دنبال صلح هستیم و توانایی پایان دادن به جنگ اوکراین را دارم.

موافقت با اعزام نیروهای حافظ صلح اروپا به اوکراین

ترامپ گفت که  «کاملاً موافق» اعزام نیروهای حافظ صلح اروپایی به اوکراین به عنوان بخشی از هر توافق صلح احتمالی برای پایان دادن به جنگ جاری است.

رئیس جمهوری آمریکا ادامه داد: قصد اعزام نیرو به اوکراین را نداریم و این مساله به اروپایی‌ها مربوط می‌شود. اگر اروپایی‌ها موافقت کنند، مشکلی با استقرار نیروهای حافظ صلح در اوکراین ندارم.هیچکس از من نخواسته است که به عنوان بخشی از توافق با روسیه در مورد جنگ در اوکراین، همه سربازان آمریکایی را از اروپا خارج کنم.

دیدار با پوتین تا پیش از ماه جاری میلادی

رئیس جمهوری آمریکا همچنین گفت: احتمالا تا پیش از پایان ماه [فوریه] جاری با ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه دیدار خواهم کرد.

ترامپ همچنین در بخش دیگری از سخنانش مدعی شد: از زمان آغاز دومین دوره ریاست جمهوری خود، احترام ایالات متحده را بیش از چهار سال گذشته به دست آورده ایم.

رئیس جمهوری امریکا فرمانی اجرایی در مورد آژانس‌های مستقل و اداره مدیریت و بودجه را امضا کرد و گفت: اداره کارایی دولتی (به ریاست ایلان ماسک) تعدادی از مشکلات در کشور را آشکار کرد.

او با بیان اینکه تعرفه ها حدود ۲۵ درصد خواهد بود، گفت:  کارخانه‌های خودروسازی در ایالات متحده بازسازی خواهند شد. اتحادیه اروپا منصفانه رفتار نکرده است، آنها نه خودروهای ما را قبول می‌کنند و نه محصولات کشاورزی ما را.

رئیس جمهوری آمریکا درباره ممانعت از حضور خبرنگار کاخ سفید آسوشیتدپرس در نشست های خود نیز گفت:  آسوشیتد پرس بر خلاف قانون عمل می‌کند و «خلیج آمریکا» را «خلیج مکزیک» می‌خواند.

***

زلنسکی از گفت‌وگوی مقام‌های روسیه و آمریکا در ریاض انتقاد و ابراز نگرانی کرد

ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین از گفت‌وگوهای مقام‌های روسیه و آمریکا در ریاض انتقاد کرد و در واکنش به آن ، سفر خود به عربستان سعودی را به تعویق انداخت.

زلنسکی سه‌شنبه در سفر به ترکیه گفت: اوکراین و اروپا که شامل اتحادیه اروپا، ترکیه و انگلیس است، باید در گفت‌وگوها و ایجاد ضمانت‌های امنیتی لازم درباره سرنوشت این بخش از دنیا با آمریکا مشارکت داشته باشند.

وی با اشاره به گفت‌وگوهای روز سه‌شنبه مقام‌های ارشد آمریکا و روسیه در ریاض اظهار کرد که هر گونه تلاش برای پایان دادن به جنگ در اوکراین باید «منصفانه» باشد.

زلنسکی بار دیگر بر مخالفت خود با «تصمیم‌هایی که بدون حضور اوکراین درباره پایان جنگ» در این کشور اتخاذ می‌شود، تاکید کرد.

وی افزود که به این مذاکرات در ریاض دعوت نشده بود و سفرش به عربستان را که قرار بود چهارشنبه انجام شود تا دهم مارس (۲۰ اسفند) به تعویق انداخته است.

رویترز به نقل از ۲ منبع آگاه گزارش داد که هدف زلنسکی از تعویق سفر خود به عربستان آن است که به نشست مقام‌های روسیه و آمریکا در ریاش «مشروعیت» ندهد.

***

چرا ترامپ خواستار دسترسی به معادن حیاتی اوکراین است؟

سه منبع به خبرگزاری رویترز گفتند که ایالات متحده پیشنهاد کرده است تا ۵۰ درصد از معادن حیاتی معدنی اوکراین را در اختیار بگیرد. آقای زلنسکی این پیشنهاد را به طور کامل رد نکرد، اما گفت که هنوز شامل مطالبات امنیتی مورد نظر کی‌یف نیست. 

مواد معدنی حیاتی، فلزات و سایر مواد خام مورد نیاز برای تولید محصولات با فناوری پیشرفته، به ویژه محصولات مرتبط با گذار به انرژی‌های سبز، لوازم الکترونیکی مصرفی، و زیرساخت‌های هوش مصنوعی و تسلیحات هستند. 

تلاش برای مقابله با تغییرات اقلیمی و دور شدن از سوخت‌های فسیلی باعث تقاضای مضاعف برای دسترسی به مواد معدنی مورد استفاده در گذار به انرژی‌های سبز شده است. این مواد معدنی شامل کبالت، مس، لیتیوم و نیکل است و در ساخت سیستم‌های حمل و نقل برقی و توربین‌های بادی کاربرد دارند. از همین مواد معدنی برای ساخت تلفن های همراه، مراکز داده هوش مصنوعی و سلاح‌هایی نظامی مانند هواپیماهای جنگنده F-35 استفاده می شود، که موجب تشدید تقاضا برای آنها شده‌ است.  

با تغییر اقتصادی و فناوری در جهان، ارزش مواد معدنی حیاتی افزایش یافته و رقابت ژئوپلیتیک برای دسترسی به آنها سرعت گرفته. بر اساس برآورد آژانس بین‌المللی انرژی در سال ۲۰۲۳، ارزش بازار مواد معدنی مورد استفاده در گذار انرژی در سال ۲۰۲۲ به ۳۲۰ میلیارد پوند رسید، که معادل دو برابر ارزش پنج سال قبل آن است. آژانس می‌گوید اگر کشورها به طور کامل تعهدات خود را در زمینه انرژی پاک و تغییرات اقلیمی اجرا کنند، انتظار می‌رود تقاضا برای این معادن تا سال ۲۰۳۰ بیش از دو برابر و تا سال ۲۰۴۰ سه برابر شود. 

  • 12
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش