شنبه ۰۴ اسفند ۱۴۰۳
۱۸:۲۴ - ۰۳ اسفند ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۱۲۰۱۷۴
امنیتی و دفاعی

آمریکا: زلنسکی باید اوکراین را ترک کند

افشاگری رویترز از ماه‌ها مذاکره آمریکا و روسیه درباره اوکراین

مذاکره روسیه و اوکراین,مذاکره آمریکا و روسیه درباره اوکراین
خبرگزاری رویترز جمعه به نقل از منابع آگاه اعلام کرد که طرف‌های روسی و آمریکایی در ماه‌های اخیر چند جلسه گفت‌و‌گوهای غیررسمی در سوئیس درباره جنگ اوکراین برگزار کرده‌اند.

به گزارش فارس، در حالی که پس از مدت‌ها اولین مذاکرات رسمی میان آمریکا و روسیه ۳۰ بهمن در ریاض برگزار شد، خبرگزاری رویترز به نقل از سه منبع آگاه از چند جلسه مذاکرات طرفین در ماه‌های اخیر در سوئیس خبر می‌دهد.

طبق این گزارش در ماه‌های گذشته طرف‌های روسی و آمریکایی چند نشست غیررسمی در موضوع جنگ اوکراین برگزار کرده‌اند که آخرین آن هفته گذشته (پیش از نشست ریاض) انجام شد.

نشست ریاض که با حضور وزرای خارجه دو کشور برگزار شد، عالی‌ترین سطح گفت‌و‌گو‌های حضوری میان دو کشور در سال‌های اخیر محسوب می‌شود.

اما به گفته رویترز در گفت‌و‌گو‌های سوئیس مقامات رسمی دولتی حضور نداشتند. دو منبع آگاه در این باره افزود که حتی مشخص نیست هیچ‌یک از طرف‌های گفت‌و‌گو از جانب دولت به مذاکرات اعزام شده باشند، اگرچه این افراد سابقه دیپلماتیک و امنیتی داشته‌اند.

این منابع گفت‌و‌گو‌ها را به عنوان کانال ارتباطی جانبی معرفی کرده‌اند و خبر دادند که برخی از دیدار‌ها پس از پیروزی رئیس‌جمهور جدید آمریکا دونالد ترامپ و طی دوره انتقال قدرت در ایالات متحده رخ داده است.

علاوه بر این یکی از افراد مطلع افزود که دستکم بخش کوچکی از مشاوران ترامپ در جریان این نشست‌ها قرار دارند.

با این حال همچنان اطلاعات دقیقی درباره کم‌وکیف این گفت‌و‌گو‌ها وجود ندارد. به عنوان مثال معلوم نیست که در این اجلاس دقیقاً به چه مسائلی پرداخته شده و یا این که آیا طرف اوکراینی نیز در آن حضور داشته یا مانند نشست عربستان، بدون حضور نماینده کی‌یف برگزار شده است.

عدم حضور نماینده اوکراین در مذاکرات ریاض با واکنش منفی کی‌یف همراه بوده و رئیس‌جمهور اوکراین ولودومیر زلنسکی در واکنش به این گفت‌و‌گو‌ها اعلام کرد که این کشور هیچگاه توافق صلحی که بدون حضور و مشارکت کی‌یف باشد را به رسمیت نخواهد شناخت.

به گفته رویترز، افشای گفت‌و‌گو‌های سوئیس نشان‌دهنده اقدامات پشت پرده طرفین درباره جنگ اوکراین با وجود قطع تقریباً کامل ارتباطات رسمی میان واشنگتن و مسکو در دوره ریاست‌جمهوری جو بایدن است.

شورای امنیت ملی کاخ سفید، مقامات دولتی اوکراین و همچنین وزارت خارجه روسیه به درخواست رویترز برای اظهارنظر درباره این مذاکرات پاسخ ندادند.

وزارت خارجه سوئیس در این باره گفت که در این کشور دیدار‌ها درباره طرفین درگیری اوکراین به طور منظم برگزار می‌شود و سوئیس از این دیدار‌ها آگاه بوده است.

وزارت خارجه افزود: «این فعالیت‌ها به حفظ تلاش‌های دیپلماتیک در رابطه با این درگیری کمک می‌کند.» طبق این بیانیه گفت‌و‌گو‌های مذکور در چارچوب «دیپلماسی مسیر دو» برگزار شده که به دیپلماسی‌ای اشاره دارد که از طریق کانال‌های غیررسمی به منظور برقراری ارتباط بدون حضور مستقیم دولت‌ها و با هدف تسهیل گفت‌و‌گو‌های آتی انجام می‌شود.

دو تن از منابع آگاه افزودند که دستکم یکی از این اجلاس در هفته گذشته هنگام برگزاری کنفرانس امنیتی مونیخ در ژنو برگزار شده است.

جنگ اوکراین در پی تلاش کی‌یف برای عضویت در ائتلاف نظامی ناتو آغاز شد و با گذشت سه سال از آغاز آن سرانجام اولین مذاکرات رسمی در رابطه با آن توسط روسیه و آمریکا برگزار شده است.

اکنون پس از جان باختن ده‌ها هزار اوکراینی و روسی نه‌تنها کی‌یف به عضویت در ناتو نزدیک‌تر نشده بلکه به خاطر دست برتر مسکو در جبهه‌های درگیری، اوکراین ممکن است مجبور به دادن امتیازات ارضی به روسیه با هدف پایان یافتن جنگ شود.

آمریکا: زلنسکی باید اوکراین را ترک کند

روزنامه آمریکایی نیویورک پست بامداد جمعه در گزارشی نوشت که در حال حاضر رئیس‌جمهور اوکراین ولودومیر زلنسکی حامیان کمی در میان نزدیکان دونالد ترامپ دارد.

به گفته این روزنامه، تنش‌های میان واشنگتن و کی‌یف با رد طرح ترامپ درباره تصاحب منابع کمیاب اوکراینی و همچنین مذاکرات آمریکا و روسیه بدون حضور کی‌یف به «خصومت علنی» تبدیل شده است.

رئیس‌جمهور آمریکا در سخنرانی اخیر خود ولودومیر زلنسکی را «دیکتاتور» خواند. وی همچنین مدعی حمایت ۴ درصدی اوکراینی‌ها از او شده و رئیس‌جمهور اوکراین را به آغاز جنگ با روسیه متهم نموده است.

اگرچه وخامت روابط واشنگتن و کی‌یف در روز‌های اخیر علنی شده، نیویورک پست به نقل از یک منبع آشنا به موضوع در کاخ سفید نوشت که این امر تازگی ندارد.

منبع آگاه در این باره گفت: «من ماه‌ها پیش شنیدم که زمان برگزاری انتخابات و رهبری جدید (در اوکراین) فرا رسیده است.» وی همچنین افزود که مخالفت‌ها با زلنسکی در میان غربی‌ها به صورت گسترده وجود دارد.

منبع دیگری نزدیک به دونالد ترامپ خواستار خروج زلنسکی از اوکراین شد و در این باره پیشنهاد داد که «بهترین حالت برای (زلنسکی) و دنیا آن است که او فوراً به فرانسه برود.»

حتی مشاور امنیت ملی کاخ سفید مایک والتز نیز که پیش از این از حامیان اوکراین در برابر روسیه بود، اکنون ضمن دفاع از مواضع ترامپ اظهارات ضد روسی خود را کاهش داده است.

والتز پنجشنبه در نشست خبری در کاخ سفید گفت: «رئیس‌جمهور ترامپ در حال حاضر مشخصاً از رئیس‌جمهور زلنسکی ناامید است.» وی در این باره به کاهش سرعت ارسال تسلیحات آمریکایی به اوکراین نیز اشاره کرد.

یک تحلیلگر سیاسی اوکراینی در مصاحبه با نیویورک پست در این باره اظهار داشت: «بدیهی است که دولت ترامپ زلنسکی را دوست ندارد و هر کاری انجام می‌دهد تا همه این را بدانند. اظهارات اخیر رئیس‌جمهور آمریکا نشان می‌دهد که او خواستار انتخابات فوری در اوکراین و جایگزینی زلنسکی با فردی قابل مذاکره‌تر است. این فرد می‌تواند کسی باشد که ترامپ و متحدانش به او اعتماد دارند. یک فرمانده نظامی یا تاجر.»

انتخابات ریاست‌جمهوری اوکراین قرار بود سال گذشته برگزار شود، اما پس از آغاز جنگ با روسیه به دلیل اعلام وضعیت حکومت نظامی در این کشور در فوریه ۲۰۲۲ به تعویق افتاد.

جدای از اختلافات کنونی، تنش‌ها میان ترامپ و زلنسکی به پیش از جنگ روسیه باز می‌گردد. دونالد ترامپ در سال ۲۰۱۹ در دوره اول رئیس‌جمهوری خود از زلنسکی خواست که تحقیقاتی را درباره همکاری‌های خانواده رئیس‌جمهور اسبق آمریکا جو بایدن با یک شرکت گازی اوکراینی انجام دهد، درخواستی که از سوی زلنسکی رد شد.

این همکاری‌ها در دوره‌ای صورت گرفت که بایدن معاون رئیس‌جمهور ایالات متحده بود و پسر او هانتر بایدن حقوقی بالغ بر ۱ میلیون دلار از شرکت اوکراینی دریافت می‌کرد. پسر بایدن متهم شده بود که به ازای دریافت پول و به لطف جایگاه سیاسی بایدن، بر سیاست‌های آمریکا در قبال اوکراین تأثیر گذاشته است.

  • 11
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش