چهارشنبه ۰۳ مرداد ۱۴۰۳
۰۶:۵۹ - ۲۱ بهمن ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۱۰۲۰۲۰
امنیتی و دفاعی

طرح ترامپ عليه سپاه

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دفاع و امنیت,طرح ترامپ

آمريكا «ببر كاغذي» است؛ اين را فرمانده كل سپاه پاسداران مي‌گويد. همان نهادي كه گفته مي‌شود ترامپ مي‌خواهد آن را در فهرست گروه‌هاي تروريستي قرار دهد. سرلشكر محمدعلي جعفري ديروز در حالي به دولتمردان آمريكايي توصيه كرد تهديد عليه ايران را بي‌فايده بدانند كه به ادعاي رويترز افزودن احتمالی سپاه پاسداران به فهرست «سازمان‌های تروریستی» دولت آمريكا، پیامدهایی دنباله‌دار در منطقه خاورمیانه خواهد داشت و روند مبارزه با داعش را پیچیده‌تر مي‌كند.

 

آن‌طور كه خبرگزاري رويترز گزارش داده است ترامپ در دومين اقدام ضدايراني خود در تلاش است پيشنهادي مبني بر افزودن نام سپاه پاسداران در فهرست سازمان‌هاي تروريستي دولت آمريكا ارائه دهد. رویترز تأکید کرده که هنوز نسخه‌ای از این طرح را رؤیت نکرده است و درعین‌حال هنوز مشخص نیست ترامپ آن را امضا خواهد کرد یا خیر. این طرح می‌تواند در قالب یک حکم اجرائی ابلاغ شود و از وزارت امور خارجه بخواهد درخصوص گروه تروریستی نامیدن سپاه پاسداران بررسی‌های لازم را انجام دهد.

 

افزايش تهديدات با قدرتمند‌ترشدن سپاه

هيچ‌كس در ايران تلاش‌ها براي افزودن نام سپاه پاسداران به فهرست گروه‌هاي تروريستي را جدي نگرفته و به آن واكنش نشان نداده است اما سردار حسین سلامی، جانشین فرمانده کل سپاه در گفت‌وگويي قدرتمندشدن سپاه را عامل افزايش تحريم‌ها عليه ايران در سال‌هاي گذشته دانسته است. او با اشاره به اینکه با قدرتمندترشدن سپاه عرصه تهدیدات هم کامل‌تر و بیشتر شد، گفت: «سیاست‌های سلطه‌طلبانه آمريكا در مدیریت تهدیدات علیه نظام اسلامی ما کاملا نمایان است».

 

سردار سلامي افزود: «تهدید از عرصه نظامی به عرصه اقتصادی و فرهنگی، تلاش برای انزوابخشی جمهوری اسلامی ایران در عرصه بین‌الملل همراه با تلاش برای ارعاب نظامی و متوقف‌کردن رشد علمی و فناوری کشورمان و فلج‌کردن نظام اقتصادی ما و سست‌کردن باورها و اعتقادات مردم از جلوه‌های متنوع تهدیداتی هستند که پس از دفاع مقدس علیه ملت ایران تحمیل شدند و دامنه آن هنوز ادامه دارد».

 

از آنجا كه برنامه موشكي ايران يكي از بهانه‌هاي افزايش تحريم‌ها عليه كشورمان است، سلامي به اين مسئله نيز پرداخت و گفت: «قدرت دفاعی ما متأثر از هیچ جزرومد و تحولات سیاسی نیست بلکه متأثر از نیازها و اقتضائات ما برای حفظ تمامیت ارضی، استقلال کشور، امنیت ملی و حفاظت از همه دستاوردهای بزرگی است که یک ملت در مسیر یک تاریخ سخت آنها را به‌ دست آورده است».

 

او به نقش سپاه پاسداران در دوركردن تهدیدات داعش از مرزهای جغرافیایی ايران اشاره كرد و گفت: «مستقیم یا غیرمستقیم صحنه‌گردان همه تهدیدات اعم از سیاسی، نظامی، اقتصادی، فرهنگی، روانی و علمی، آمريكاست و رژیم صهیونیستی در پرتو تهدیدات آمريكا عرض اندام می‌کند».

 

جانشين فرمانده كل سپاه با بیان اینکه آمريكا سال‌های سال با استفاده از منابع و تسلط سیاسی بر جهان اسلام دامنه قدرت خود را جهانی کرده است، ادامه داد: «ما باید دامنه قدرت خود را به حدی افزایش دهیم که آنها احساس کنند اعمال یا اعلام تهدید علیه کشورمان چیزی جز خسارت‌های ویرانگر برای آنها ندارد». سرلشكر جعفري در همين راستا به نقل از برخي تحليلگران آمريكايي گفت كه ايران آمريكا را «ببر كاغذي» مي‌بيند.

 

او ديروز ترامپ را رئيس‌جمهوري ناشي توصيف كرد و با اشاره به چند تحلیل از صاحب‌نظران آمريكایی درباره آمريكا گفت: «یکی از این تحلیل‌ها این است که تقابل با ایران خطرات درخورتوجهی دارد و برخی از آنها ترامپ را نصیحت می‌کنند که بداند ایران موقعیتی دارد که آمريكا را ببر کاغذی می‌بیند و برخی معتقدند آمريكا باید این نیمه ابرقدرت‌بودن در جهان را فراموش کند».

 

او افزود: «برخی تحلیلگران نیز نام شیطان بزرگ برای آمريكا را دقیق و حکیمانه می‌دانند و اگر به این جملات دقت کنیم، می‌بینیم که این امر بزرگ‌ترین دستاورد انقلاب اسلامی است که سبب شده دشمنان ما و بیگانگان این‌گونه به مجد و عظمت ایران اقرار کنند».

 

واكنش تند كاخ سفيد

فرمانده كل سپاه پاسداران اين‌ موضع را درست يك روز بعد از آن بيان کرد كه مقام معظم رهبري در دیدار با فرماندهان و کارکنان نیروی هوایی و قرارگاه پدافند هوایی ارتش به اظهارات گستاخانه و تهدیدات ترامپ پاسخ داد. رئيس‌جمهور جديد آمريكا كه مدعي است «ایران با آتش بازی می‌کند»، با اشاره به اينكه به مهرباني اوباما نيست، گفته بود «ایران باید از دولت قبلی آمريكا تشکر کند و ایران در شرایط بحرانی و در آستانه ورشکستگی و فروپاشی بود که‌ آمريكا از راه رسید و با توافق هسته‌ای ۱۵۰ میلیارد دلار به آنها پرداخت کرد».

 

مقام معظم رهبري روز سه‌شنبه با تأكيد بر اينكه «به‌هیچ‌وجه از آن دولت متشکر نیستیم»، تصريح كرد: «چرا باید از دولت قبلی آمريكا تشکر کنیم، به‌خاطر تحریم‌های ضدایرانی؟ به علت ایجاد داعش؟ به دلیل به‌آتش‌کشیدن منطقه در سوریه و عراق؟ یا به علت نفاق و دورویی یعنی ابراز ارادت و همکاری در نامه خصوصی اما حمایت صریح و آشکار از فتنه پس از انتخابات ۸۸؟».

 

مقام معظم رهبري با كنايه از ترامپ تشكر كرد و گفت: «البته ما از این آقای تازه‌آمده متشکریم چراکه زحمت ما را کم کرده و با نشان‌دادن چهره واقعی آمريكا، حرف‌های ۳۸ساله جمهوری اسلامی ایران را درباره فساد سیاسی، اقتصادی، اخلاقی و اجتماعی دستگاه حاکم بر آمريكا ثابت کرده است».

 

حرف‌هاي روز سه‌شنبه و تشكر كنايه‌آميز مقام معظم رهبري، ساكنان تازه كاخ سفيد را به واكنش واداشت. از همين‌رو جان اسپايسر سخنگوي كاخ سفيد در كنفرانس خبري روزانه خود گفت: «من فکر می‌کنم که اگر ایران درک نکند یک رئیس‌جمهور جدید در آمريكا روی کار است، خودش را فریب داده است».

 

او مدعی شد: «نظام ایران به زودی می‌فهمد که رئیس‌‌جمهور جدیدی در آمريكا در مسند امور است. این رئیس‌جمهور قصد ندارد کنار بنشیند تا ایران به نقض آشکار توافق هسته‌ای ادامه دهد. وی در صورت اقتضا، واکنش نشان خواهد داد. رئیس‌جمهور بارها نیز گفته است که از پیش نخواهد گفت که اقداماتش چه هستند و هیچ گزینه‌ای را نیز از روی میز برنمی‌دارد».

 

گفتني است سردار سلامی در واكنش به ادعاي «روي‌ميزبودن همه گزينه‌ها از سوي آمريكا» گفته است: «آمريكایی‌ها از روی‌میزبودن گزینه نظامی سخن گفتند یعنی رسما و آشکارا کشورمان را تهدید نظامی کردند اما هرگز قادر به اعمال آن نشدند زیرا برآورد آنها از قدرت واکنش جمهوری اسلامی ایران به واقعیت نزدیک است و می‌دانند درگیرشدن با این قدرت چه پیامدهای خطرناکی برای منافع آمريكا در منطقه دارد».

 

جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران همچنين گفت: «ما در همه عرصه‌های احتمالی تهدید نظامی و امنیتی آن‌قدر قدرت ساخته‌ایم که در آن جهات به بازدارندگی رسیده‌ایم و حتی اگر بر اساس برآوردهای غلط دشمنان ما و محاسبات غلط یا حماقت‌های راهبردی و مواجهه‌های احساسی، دشمن بخواهد عملی انجام دهد، سراسر زمین، دریا و آسمان آتش خواهد شد و این آتش تا قلب سرزمین‌های دشمنان ما پیش خواهد رفت».

 

 

sharghdaily.ir
  • 19
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش