به گزارش عصرایران ،آنها توسط دزدان دریایی سومالی در آب های بین المللی ربوده شده و به سومالی منتقل شده اند.
خانواده این افراد نیز با انتشار نامه سرگشاده ای خواستار تلاش مقامات ایرانی برای آزادی آنها هستند. ۱۶ نفر از صیادان ایرانی در سال ۱۳۹۴ به اسارت دزدان دریایی سومالی در آمدند. ۸ تن از آنها به دلیل شرایط سخت محیطی، جان باخته اند و ۸ نفر دیگر از شهروندان ایرانی هنوز زنده اند و با شرایط بد آنجا دست و پنجه نرم می کنند و همچنان در امید به آزادی به سر می برند.
در این باره می توان به موارد زیر اشاره کرد:
۱- سومالی کشور بی ثبات و ناامن است و در وضعیت هرج و مرج به سر می برد. دولت مرکزی تقریبا تنها پایتخت را در کنترل خود دارد. گروه مسلح الشباب وابسته به القاعده نیز کنترل مناطقی از سومالی در دست دارد. سایر مناطق نیز در کنترل گروه های مسلح نامشخص ریز و درشت است. نیروهای نظامی بین المللی تشکیل شده توسط اتحادیه آفریقا نیز در خاک سومالی مستقر هستند و در حمایت از دولت سومالی در حال جنگ با گروه الشباب است.
۲- وزارت خارجه در این مدت چه کرده است. وزارت خارجه مسوول سرنوشت ایرانیان در خارج از کشور است. چرا این افراد تاکنون آزاد نشده اند. چرا به لحاظ رسانه ای و دیپلماتیک شاهد هیچ اقدامی برای آزادی شهروندان ایرانی نیستیم؟
آنچنان سکوتی از سوی دستگاه های مسوول و در راس انها وزارت خارجه درباره اسرای ایرانی در سومالی برقرار است که گویی یا وزارت خارجه نداریم یا از اساس چنین افرادی اصلا وجود ندارند.
هر نوع توجیهی هم برای ناتوانی در آزادی صیادان ایرانی از دست دزدان دریایی سومالی نیز ناموجه و عذر بدتر از گناه است.
۳- دولت سومالی رابطه خود را با ایران قطع کرده است اما همچنان کانال ها و ارتباطاتی را می توان با دزدان دریایی برقرار کرد و زمینه ای را برای آزادی شهروندان ایرانی فراهم کرد. راه گفتگو قطعا همیشه وجود دارد اما باید پرسید آیا تاکنون مذاکرات و رایزنی بوده یا نه؟
۴- به نظر می رسد با توجه به شرایط سومالی، بهترین کار دخالت نظامی از سوی نیروهای مسلح ایران در سومالی است چرا که وضعیت فعلی این کشور و گستره گسترده ناامنی و بی ثباتی شرایط این کشور را به گونه ای ساخته که نمی توان از دولت رسمی این کشور انتظار پیگیری را داشت.
نیروهای نظامی ایران می توانند با ورود به خاک سومالی شهروندان ایرانی را نجات دهند.
همچنین کشتی های جنگی سپاه و ارتش ایران نیز در نزدیکی باب المندب و دریای عدن حضور دارند و می توان از پشتیبانی آنها در این عملیات استفاده کرد البته این عملیات قطعا کم مخاطره نخواهد بود اما می توان با استفاده از تجربیات عملیات های فرامزی قبلی، خطرات و تلفات احتمالی این عملیات را به حداقل رساند.
این عملیات نظامی، حمله به سومالی یا اقدام علیه این کشور نیست بلکه اقدامی ضدتروریستی با هماهنگی دولت سومالی خواهد بود.
- 19
- 1