دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۸:۱۷ - ۱۸ خرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۳۰۴۴۴۴
امنیتی و دفاعی

دبیر کمیسیون امنیت ملی:

تشریح جزییات جدیدی از هویت تروریست‌های روز گذشته تهران/ تدفین یکی از شهدا در حرم امام

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دفاع و امنیت,حادثه تروریستی در تهران
دبیر کمیسیون امنیت ملی از بازدید برخی اعضی این کمیسیون از محل حادثه مجلس و حرم امام خبر داد و گفت: شاید کلماتی که در مدت زمان حضور به زبان عربی از زبان اینها گفته شده شبهاتی را ایجاد کرده باشد اما باید گفت این‌ها از ایرانیانی بودند که احتمالا در مدتی که جذب داعش شدند از ایران رفته بودند و این کلمات را آموخته‌اند.

محمدجواد جمالی نوبندگانی نماینده مجلس و عضو کمیسیون امنیت ملی در گفت‌وگو با  ایلنا در خصوص برنامه تشییع پیکر شهدای حادثه تروریسیتی روز گذشته در تهران گفت: این برنامه روز جمعه بعد از  نماز جمعه در دانشگاه تهران آغاز خواهد شد. با عرض تاسف تعداد شهیدان ۱۷ تن شده و یکی از مجروحان که اهل آبادان بود در بیمارستان امام حسین به شهادت رسید. 

 

او در مورد بازدید امروز اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس از محل حادثه گفت: امروز صبح از حرم امام بازدید داشتیم. در آنجا از زبان شاهدان و فرماندهان آن منطقه ماجرا را شنیدیم و همه مناطق را مورد بازدید قرار دادیم. این تروریست‌ها از حدود ساعت ۱۰ وارد مرقد امام شدند. این‌ها از زیر گذر وارد محوطه حرم شدند و انفجاری را به حالت ایذایی انجام دادند.

 

جمالی ادامه داد: آنها به طور کورکورانه در بدو ورود به نگهبان درب تیری را شلیک می‌کنند و او از ناحیه گونه تیر می‌خورد. سپس وارد منطقه می‌شوند و تیراندازی کور انجام می‌دهند. یکی از مستخدمان به نام سبزعلی که برای درمانگاه حرم دارو می‌برده در این میان به شهادت می‌رسد. اینها بعد از به شهادت رساندن این مستخدم همچنان که به سمت صحن آقا مصطفی خمینی حرکت می‌کنند با نیروهای انتظامی مواجه می‌شوند که درحالت آماده‌باش بوده‌اند. آنها افراد و اتومبیل‌های نیروی انتظامی را هدف قرار می‌دهند. خوشبختانه آنجا یکی از این‌ها به هلاکت می‌رسد. نفر بعدی بعد از اینکه تیر می‌خورد خود را منفجر می‌کند به حدی که سرش از تنش جدا می‌شود.

 

او افزود: خانمی که گفته شده نقش پشتیبان گروه را داشته و همراه آنها بوده هم دستگیر می‌شود و در حال حاضر در اختیار مقامات امنیتی است. 

 

جمالی همچنین به بازدید نمایندگان کمیسیون از بیمارستان‌ها نیز اشاره کرد و گفت: از بیمارستان‌های طرفه، سینا و امام حسین بازدید داشتیم که خوشبختانه اکثر مجروحان حادثه وضع مناسبی داشتند و یکی از مجروحان مربوط به سیستان و بلوچستان که تا دیروز  مشکلاتی داشت هم الان وضع بهتری دارد. 

 

او با اشاره به بازدیدی که از مجلس داشتند نیز با بیان اینکه طبقه‌ چهارم ساختمان مجلس بیشترین آسیب را داشته و کسی که خود را در آنجا منفجر کرده خسارت زیادی وارد کرده است، افزود: در بیمارستان طرفه یکی از مراجعان از آبادان به نام سید رضا ثابتی هم به دلیل شدت جراحات در سر و چشم و فک علی رغم اینکه شاید ده ساعت در اتاق عمل بود ولی موثر نبود و شهید شد. یکی از شهدا اقای فلاح بود که ایشان نیروی خدماتی دفتر خود ما در مجلس بود و ایشان هم در پله‌های بین طبقات دو و سه به شهادت رسید.

 

جمالی خاطرنشان کرد: شهیدی که در منطقه حرم به شهادت رسید قرار است در خود حرم و به عنوان اولین شهید حرم به خاک سپرده شود.

 

او در ادامه تاکید کرد: این افرادی که روز گذشته عامل ترور بوده‌اند از نیروهای ایرانی بودند که جذب داعش شده بودند. شاید کلماتی که در مدت زمان حضور به زبان عربی از زبان اینها گفته شده شبهاتی را ایجاد کرده باشد اما باید گفت این‌ها از ایرانیانی بودند که احتمالا در مدتی که جذب داعش شدند از ایران رفته بودند و این کلمات را آموخته‌اند.

 

این نماینده مجلس همچنین در خصوص بازداشت برخی افراد در جریان حادثه به عنوان مظنون تاکید کرد: هنوز برای افشای همه جزییات حادثه زود است باید کمی منتظر بمانیم تا مسئولان امنیتی و قضایی کار خود را انجام دهند چون بعضی اطلاعات باید مکتوم بماند تا ضربه‌ای به امنیت کشور وارد نشود.

 

او در مورد عوامل ترور روز گذشته گفت: اینها یک بار در گذشته هم ورود داشتند و می‌خواستند عملیاتی را ترتیب دهند ولی چون ابو عایشه سرکرده آنها کشته شد ناکام ماندند. 

 

جمالی تاکید کرد: این عملیات‌ها از نظر نظامی هیچ ارزشی ندارد. ما از نیروهای امنیتی و انتظامی تشکر می‌کنیم چون چندین سال است پشتیبانان این‌ها به ویژه عربستان آرزو داشتند عملیات کوری در ایران بکنند تا بگویند در تهران عملیات کردیم. شاید ده‌ها یا صدها عملیات اینها در طول این سال‌ها خنثی شده بود ولی این یکی نشد. باید یقین داشته باشیم ک  ومکروا و مکر الله و الله خیر الماکرین.

 

او در پایان گفت: همان طور که در دهه شصت ترورهایی در ایران بود الگوها یکی است. تروریست‌ها باید بدانند این کارها باعث همگرایی مردم می‌شود و امیدوارم  نسل جوانی که می‌گفتند برخورد با منافقین اشتباه بوده الان متوجه شده باشند. این حادثه برای کسانی که دهه شصت را فراموش کرده بودند درس مهمی بود.

 

 

 

 

  • 12
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش