با آغاز به کار دولت دوازدهم و تغییر سکاندار وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و انجام مسئولیت آن توسط امیر سرتیپ امیر حاتمی، روند تغییر و تحول در عالیترین سطوح نظامی نیز کلید خورده است.
سردار سرتیپ حسین دهقان که در طول دوره دولت یازدهم عهدهدار مسئولیت وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح بود، روز گذشته با واگذار کردن مسئولیتش در وزارت دفاع، عهدهدار مسئولیتی جدید شد و رهبر انقلاب وی را به عنوان مشاور فرماندهی کل قوا در حوزه صنایع دفاعی و پشتیبانی از نیروهای مسلح منصوب کردند.
حضرت آیتالله خامنهای همچنین امروز در دو حکم جداگانه، به این روند شتاب بیشتری بخشیدند. در این چارچوب، فرمانده معظم کل قوا، در احکام جداگانهای امیر سرلشکر عطاءالله صالحی که عهدهدار فرماندهی کل ارتش بود را به سمت جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح منصوب و امیر سیّد عبدالرّحیم موسوی را با ارتقاء به درجه سرلشکری به سمت فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران منصوب کردند.
فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران کیست؟
۵۸ ساله است و میتوان او را از نسل دوم امیران ارتش جمهوری اسلامی دانست. ۱۸ ساله بود که انقلاب اسلامی به پیروزی رسید. یکسال بعد سیدعبدالرحیم موسوی انتخاب خود را کرد و ترجیح داد لباس نظامی بر تن کند. او در سال ۵۸ به دانشکده افسری نیروی زمینی ارتش رفت و وارد رسته توپخانه شد. انقلاب اسلامی روزهای ابتدایی خود را سپری میکرد که رژیم بعث عراق به رهبری صدام حسین به ایران حمله کرد و امیر موسوی که آن روزها سربازی جوان بود، راهی جبهههای جنگ شد و در این رهگذر، ردههای مختلف فرماندهی را در یگانهای مختلف سپری کرد.
با پایان جنگ، امیر موسوی دانشگاه رفت که ناگریز به خاطر جنگ آن راه ترک کرده بود. او دوره دانشگاه جنگ (دافوس) را سپری کرد و با مدرک دکتری مدیریت دفاع ملی، تحصیلات دانشگاهی خود را به پایان رساند.
فرمانده کل ارتش عهدهدار مسئولیتهای مختلف نیروهای مسلح هم بوده است؛ در این چارچوب فرماندهی تیپ دانشجویان دانشگاه افسری امام علی(ع)، فرماندهی دانشگاه افسری، فرماندهی قرارگاه شمال شرق آجا، معاونت آموزش نیروی زمینی ارتش، معاونت طرح و برنامه نزاجا، جانشینی اداره عملیات و ریاست ستاد مشترک ارتش از جمله سوابق امیر سید عبدالرحیم موسوی بوده است.
با انتخاب امیر صالحی به عنوان فرمانده کل ارتش در سال ۸۴، امیر موسوی نیز جانشین او در ارتش کل جمهوری اسلامی ایران و ۱۱ سال در این مسئولیت باقی ماند و همزمان با آن، ریاست مرکز مطالعات راهبردی آجا را برعهده داشت. با این حال، او در ۱۶ تیرماه ۱۳۹۵ از سوی فرمانده کل قوا به عنوان جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح منصوب شد.
بازگشت امیر صالحی به ستاد کل نیروهای مسلح
اینک امیر موسوی که ۱۱ سال جانشینی امیر صالحی را برعهده داشت، مسئولیت جدیدی را پذیرفته است و امیر صالحی ۶۷ ساله که ۱۲ سال در عالیترین منصب ارتش جمهوری اسلامی قرار داشت، به عنوان جانشین سردار محمد باقری به کار خود ادامه میدهد؛ جایی که امیر صالحی تا پیش از فرماندهی کل ارتش، قبلا نیز در آنجا حضور داشت و مسئولیتهایی نظیر معاونت بازرسی نیروی انسانی و معاونت آموزش ستاد فرماندهی کل قوا را برعهده داشت.
- 19
- 5