دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۱:۰۱ - ۰۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۲۰۱۷۸۲
امنیتی و دفاعی

آزمایش موفق سامانه دفاع موشکی ایالات متحده برای رهگیری موشک‌های بالستیک قاره‌پیما

سامانه دفاع موشکی ایالات متحده,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دفاع و امنیت

پنتاگون به تازگی ادعا کرده که اولین آزمایش های سامانه دفاع موشکی جدید این کشور برای ناکام گذاشتن حملات با موشک های قاره پیما موفقیت آمیز بوده است. وزارت دفاع ایالات متحده اواخر ماه گذشته اعلام کرد که سیستم دفاع موشکی بین مسیری زمینی (Ground Based Midcourse Defense system) خود را بر علیه یک موشک بالستیک قاره پیمای شبیه سازی شده، سلاحی که کره شمالی می توانند از آن بر علیه این کشور استفاده کنند، به کار گرفته و با موفقیت آزمایش کرده است. آژانس دفاع موشکی ایالات متحده ادعا می کند که آزمایش این سامانه که با پرتاب دو موشک رهگیر علیه یک موشک قاره پیما همراه بوده با موفقیت کامل و انهدام هدف همراه بوده است.

 

سامانه دفاع موشکی ایالات متحده,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دفاع و امنیت

موشک بالستیک قاره پیمای شبیه سازی شده از پایگاه آزمایشی رونالد ریگان در جزیره مرجانی کواجالین در جزایر مارشال پرتاب شد. دقایقی بعد، نیروی هوایی ایالات متحده دو فروند موشک رهگیر زمینی را از پایگاه هوایی وندنبرگ، کالیفرنیا و در فاصله ۴٫۸۰۰ مایلی محل پرتاب موشک بالستیک شبیه سازی شده رها کرد. این دو موشک رهگیر با حدود ۵۰ ثانیه اختلاف شلیک شدند که لحظه پرتاب آن ها در ویدیویی که در این لینک قرار دارد مشهود است. بر اساس ادعاها، این اولین رویارویی با اهداف شبیه موشک های قاره پیمای بالستیک با استفاده از رهگیرهای زمینی ((Ground Based Interceptors ‪(GBI)‬) بوده که در دو نوع GBI-Lead و GBI-Trail بوده اند. موشک GBI-Lead بر طبق انتظار باعث نابودی و انهدام موشک بالستیک شده و موشک GBI-Trail نیز با هدف نابودی باقیمانده ها و تکه های ایجاد شده از انفجار اولیه پرتاب شد.

 

سامانه دفاع موشکی ایالات متحده,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دفاع و امنیت

موشک پرتابی دوم وقتی نتواند موشک بالستیکی که از جو به سمت زمین می آید را پیدا کند، مرگبارترین شیئی که بتواند بیابد را انتخاب کرده و آن را نابود می سازد، اتفاقی که در عمل و بر طبق انتظار رخ داد. ایالات متحده آزمایش رهگیرهای GBI را در اواخر دهه ۱۹۹۰ آغاز کرد و در سال ۲۰۰۴ نیز اعلام شد که این سیستم دفاعی تا حدودی عملیاتی شده است. از ۲۰ آزمایشی که از آن زمان تاکنون انجام شده، سامانه تولید شده در ۶۰ درصد موارد توانسته که اهداف تایین شده را را رهگیری و نابود سازد. اگر چه بسیاری از جزییات این سامانه و اطلاعات مربوط به آن طبقه بندی شده هستند اما مدت ها تصور می شد که نیروی هوایی برای هر موشک بالستیک نزدیک شونده ۴ تا ۵ موشک رهگیر GBI را پرتاب می کند تا از رهگیری موفق اطمینان حاصل نماید. این آزمایش ، که اولین بار با استفاده از دو موشک رهگیر صورت گرفته، نیز این تئوری را تایید می کند.

 

سامانه دفاع موشکی ایالات متحده,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دفاع و امنیت

ایالات متحده در حال حاضر ۴۴ فروند موشک رهگیر در اختیار دارد که ۴۰ مورد آن در آلاسکا و ۴ فروند دیگر نیز در کالیفرنیا مستقر هستند. با فرض این که موفقیت رهگیری ۶۰ درصدی دقیق باشد، با تعداد موشک های رهگیری که اکنون این کشور در اختیار دارد می تواند دستکم ۱۱ فروند موشک بالستیک قاره پیما را رهگیری و منهدم سازد. سیستم دفاع موشکی ایالات متحده برای مقابله با تهدیدات موشکی روسیه و چین ساخته نشده زیرا این دو کشور ده ها و شاید صدها موشک هسته ای برد بلند دارند و این سامانه تنها می تواند برای مقابله با حملات موشکی محدود در این زمینه که می تواند از جانب کره شمالی باشد به کار گرفته شود. کره شمالی در حال آزمایش و توسعه چندین نوع موشک بالستیک قاره پیماست، از جمله موشک های KN-14، KN-20 و KN-22 که هر کدام، دستکم در تئوری، می توانند تعداد زیادی از  ایالات آمریکا را مورد هدف قرار دهند.

 

سامانه دفاع موشکی ایالات متحده,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دفاع و امنیت

علیرغم ملاقات هایی که بین دونالد ترامپ و کیم جونگ اون در یک سال اخیر صورت گرفته و مورد دوم آن طبق انتظارات پیش نرفت، هیچ کاهشی در تهدید هسته ای کره شمالی علیه ایالات متحده دیده نمی شود. با این وجود پنتاگون ادعا کرده که آزمایش اخیر واقعی و موفق بوده است اما جزییاتی وجود دارد که می تواند چگونگی و میزان موفق بودن آن را روشن تر سازد. برای مثال ما نمی دانیم که پرسنل نظامی چه زمان از آزمایش موشک بالستیک قاره پیمای شبیه سازی شده مطلع شده اند و آیا به آن ها پنجره زمانی داده شده است یا خیر. همچنین هیچ اطلاعی از خط سیر موشک بالستیک پرتاب شده یا جزییات دیگر کلیدی مربوط به آن نداریم. سیستم دفاع موشکی بین مسیری زمینی بخشی از یک شبکه پیچیده از سنسورهای و رهگیرهای موشکی است که در حدود نیمی از کره زمین را پوشش می دهند.

 

بر اساس گزارش ها، در طی انجام این آزمایش، سنسورهای این سامانه مستقر در فضا، زمین و دریا به شکلی کاملاً واقعی و با شرایط شبه واقعیت وارد عمل شدند. این سنسورها شامل رادار هشدار اولیه COBRA DANE در آلاسکا، رادار هشدار اولیه PAVE PAWS در کالیفرنیا و پلتفرم راداری سیار باند ایکس مستقر در دریا در هاوایی بوده اند. داده های راداری  اضافی نیز از رادارهای سیار که در برد محل پرتاب موشک قرار داشته اند نیز به این تست اضافه شده است. بدین ترتیب می توان ادعا کرد که این آزمایش موفقیتی برای آژانس دفاع موشکی ایالات متحده به نظر می رسد که در سال های گذشته همواره قابلیت سیستم های دفاع موشکی آن با شک و تردید و بی اعتمادی مواجه شده بود.

 

سامانه دفاع موشکی ایالات متحده,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دفاع و امنیت

آزمایش اخیر سومین رهگیری موفق متوالی بعد از ۳ شکست متوالی است. در فوریه ۲۰۱۷، روزنام لس آنجلس تایمز گزارش داد که اشکالات پنهانی در ۳۴ فروند از ۴۴ فروند موشک رهگیری که برای مقابله با موشک های بالستیک قاره پیما نصب شده اند وجود دارد. این روزنامه ادعا می کرد که مشکل اصلی در یک برد الکتریکی است که هدایت موتور موشک رهگیر را بر عهده داشته و به احتمال فراوان عامل شکست تست این سیستم دفاع موشکی در ژانویه ۲۰۱۶ بوده است.

 

  • 13
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش