یکشنبه ۰۷ مرداد ۱۴۰۳
۱۴:۳۲ - ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۲۰۶۱۵۱
امنیتی و دفاعی

هلیکوپتر روسی Mi-26؛ بزرگ ترین هلیکوپتر جهان که در ۴۰ سالگی همچنان یکه تاز است

هلیکوپتر روسی Mi-26,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دفاع و امنیت

نزدیک به ۴۰ سال پس از ساخت اولین نمونه، هلیکوپتر باربری غول پیکر Mi-26، که ناتو از آن با نام «Halo» یاد می کند، هنوز هم بزرگ ترین هلیکوپتری است که تاکنون در جهان ساخته شده و مشتریان بسیاری نیز دارد. هلیکوپتر Mi-26 که توسط کمپانی «Russian Helicopter» از زیر مجموعه های غول صنعتی روسی «Rostec» ساخته شده، بیش از هر هلیکوپتر در غرب می تواند پرسنل و بار حمل می کند، حتی بیشتر از Chinook و Sea Stallion آمریکایی. این هلیکوپتر غول پیکر حتی به عنوان مدل پایه برای ساخت هلیکوپترهای باربری قدرتمند  Advanced Heavy Lift ‪(AHL)‬ که نمونه ای ساخت مشترک روسیه و چین است مورد استفاده قرار گرفته است.

 

هلیکوپتر روسی Mi-26,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دفاع و امنیت

کمپانی تولید کننده، در حال نوسازی نمونه های قدیمی Mi-26 برای ارتش روسیه، بازاریابی نسخه Mi-26T2V و مشاورزه با غول هوانوردی AVIC  چین برای ساخت هلیکوپتر سنگین جدید AHL است. هلیکوپتر Mi-26 اولین بار در سال ۱۹۸۰ در دوران اتحاد جماهیر شوروی طراحی و ساخته شد. این پرنده هلیکوپتری بسیار غول پیکر با بدنه ای به طول ۱۱۰ فوت (بیش از ۳۳٫۵ متر) در حالت عادی و طول حداکثری ۱۳۱ فوت (نزدیک به ۴۰ متر) در حالت باز شدن و چرخیدن پروانه ها بود. هلیکوپتر «Halo» می توانست تا ۲۲ تن بار را از زمین بلند و منتقل نماید.

 

هلیکوپتر روسی Mi-26,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دفاع و امنیت

کابین بار عظیم آن ۳۹٫۶ فوت (بیش از ۱۲ متر) طول و ۱۰٫۶ فوت (بیش از ۳٫۲ متر) عرض دارد با رمپ عقبی برای بار کردن و خالی کردن تجهیزات و خودروهای چرخدار. همچنین این هلیکوپتر می تواند ۸۲ سرباز یا بیش از ۱۰۰ غیرنظامی را در خود جای دهد. Mi-26 شغل نامتعارفی نیز داشته است. از این پرنده در طول اشغال افغانستان توسط اتحاد جماهیر شوروی در دهه ۱۹۸۰ برای حمایت از عملیات های ضد پارتیزانی و تامین تجهیزات مورد نیاز ارتش سرخ در روی زمین استفاده می شد. در سال ۱۹۸۶، هلیکوپتر Mi-26 برای پرتاب شن، گل و لای و دیگر مواد حمایتی روی نیروگاه هسته ای چرنوبیل که دچار انفجار شده بود به کار گرفته شد.

 

هلیکوپتر روسی Mi-26,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دفاع و امنیت

آن دسته از Mi-26 هایی که در این عملیات شرکت داشتند به دلیل آلودگی به مواد رادیو اکتیو دیگر هیچگاه به پرواز درنیامدند. بعد از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، هلیکوپترهای «Halo» در نبردهای تاجیکستان، ارمنستان، آذربایجان، گرجستان، چچن و داغستان نیز مورد استفاده قرار گرفتند. در سال ۲۰۰۲، یک Mi-26 توانست یک هلیکوپتر باربری سنگین CH-47 Chinook آمریکایی سقوط کرده در گَردیز، افغانستان را به پایگاه هوایی نیروهای آمریکایی در بگرام منتقل کند. نسخه جدید Mi-26T2V این هلیکوپتر را از عصر آنالوگ به دوران دیجیتال منتقل کرده و با کاهش فضای خدمه، امکان نصب سیستم ها و تکنولوژی های جدید مسیریابی و ارتباطات روی آن را میسر ساخته است.

 

هلیکوپتر روسی Mi-26,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دفاع و امنیت

کامپیوترها و پنل های ورود داده جدید جایگزین ابزارهای آنالوگ شده و یک سیستم مسیریابی اینرسیال لیزری جدید، جی پی اس و سیستم مسیریابی ماهواره ای روسی GLONASS نیز روی آن نصب شده که امکان حذف مسیریاب انسانی نسخه قدیمی هلیکوپتر Mi-26 را میسر می سازد. دیگر بهینه سازی های دیجیتال حذف جایگاه مهندس پرواز است. هلیکوپترهایی که برای خدمات نظامی مورد استفاده قرار می گیرند نیز دارای برجک سنسور الکترو اپتیکال، گیرنده های اخطار موشک، اختلالگرهای مادون قرمز و یک لانچر منور برای منحرف کردن موشک های هدایت شونده مادون قرمز هستند. نمونه مدرن روسی-چینی AHL از Mi-26 کوچکتر بوده و ظرفیت باری آن تنها ۱۵ تن است که ۷ تن کمتر از نمونه روسی است اما با داشتن قابلیت انجام عملیات در مناطق کوهستانی مرتفع چین مانند تبت و ژین جیانگ، می تواند کارآیی نمونه قدیمی روسی را داشته باشد.

 

هلیکوپتر روسی Mi-26,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دفاع و امنیت

در ارتفاعات بالا موتور هلیکوپتر نیز مانند موتور خودروهای کوچک با کاهش کارآیی و قدرت روبرو می شود زیرا با افزایش ارتفاع، میزان اکسیژن در دسترس نیز کاهش می یابد. هلیکوپتر جدید AHL بدون شک در ارتش آزادی بخش خلق چین به کار گرفته خواهد شد، جایی که هم سرزمین های تایوان در برد آن بوده و هم می تواند ۵۰ سرباز یا تعدادی خودرو سبک را به میدان نبرد رسانده و سپس برای بارگیری و سوختگیری مجدد به سرزمین اصلی چین بازگردد.

 

 

  • 16
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش