چهارشنبه ۰۳ مرداد ۱۴۰۳
۱۱:۰۷ - ۳۱ مرداد ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۵۰۷۹۵۱
امنیتی و دفاعی

دستیابی آمریکت به سلاح فوق فراصوت

وزیر دفاع آمریکا احتمال تلاش برای توقیف نفتکش ایرانی را رد نکرد

وزیر دفاع آمریکا,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دفاع و امنیت
وزیر دفاع آمریکا در یک مصاحبه ضمن تکرار ادعاهایی علیه ایران، گفت امکان تلاش برای نفتکش ایرانی «آدریان دریا ۱» را رد نمی‌کند.

به گزارش فارس، «مارک اسپر» در اولین مصاحبه تلویزیونی خود بعد از آغاز به کارش به عنوان وزیر دفاع آمریکا، به شبکه فاکس نیوز که رسانه مورد علاقه «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکاست، درباره مسائلی از قبیل تهدیدات بلندمدت چین علیه آمریکا و همچنین احتمال توقیف نفتکش «آدریان دریا ۱» صحبت کرده است.

مجری فاکس نیوز در ابتدای این مصاحبه از وزیر دفاع آمریکا (رئیس پنتاگون) درباره ساقط کردن پهپاد جاسوسی آمریکا در یمن توسط نیروهای انصارالله یمن سوال کرد.

مجری گفت: «گزارش‌هایی منتشر شده مبنی بر اینکه حوثی‌های مورد حمایت ایران یک پهپاد ۶۲ میلیون دلاری آمریکا را ساقط کردند. آیا شما ایران را مسئول این اقدام می‌دانید؟»

اسپر جواب داد: «ما یک پهپاد "ام کیو ۹" را در حریم هوایی یمن از دست دادیم. وقتی ما حقایق مربوط به این موضوع را جمع آوری کردیم اقدامات متناسب درباره آن را انجام خواهیم داد».

بامداد چهارشنبه بود که پدافند هوایی انصارالله یمن یک فروند پهپاد آمریکایی از نوع «ام‌ کیو ۹» ساخت آمریکا را در استان «ذمار» سرنگون کردند.

«یحیی سریع» سخنگوی نیروهای مسلح یمن گفت موشکی که این پهپاد ساخت آمریکا را هدف قرار داد، در داخل یمن تولید شده است. او همچنین تأکید کرد نیروهای متجاوز باید در محاسبات خود برای نقض حریم هوایی یمن تجدید نظر کنند. 

بعد از انتشار تصاویر و فیلم‌های سرنگونی این پهپاد، مقام‌های آمریکایی سرنگونی یک فروند هواپیمای بدون سرنشین این کشور بر فراز یمن را تأیید کردند و دو مقام دولتی آمریکایی به «رویترز» گفتند، بررسی‌های اولیه نشان می‌دهد این پهپاد با استفاده از یک موشک زمین به هوای نیروهای یمنی ساقط شده است. 

مجری فاکس نیوز در سوال دوم خود از وزیر دفاع آمریکا، به نفتکش «آدریان دریا ۱» (گریس ۱) اشاره کرد و با این ادعا که این نفتکش در حال عزیمت به سمت سوریه است، از اسپر سوال کرد: «آیا شما قصد دارید این نفتکش را متوقف کنید؟»

وزیر دفاع آمریکا با این ادعا که یکی از روش‌های تامین مالی تروریسم ایران، فروش غیرقانونی و قاچاق نفت است، افزود: «ما هرگز این گزینه (متوقف کردن نفتکش آدریان دریا ۱) را از روی میز بر نمی‌داریم. ما منتظر خواهیم ماند تا ببینیم چه پیش می‌آید».

ادعاهای رئیس پنتاگون درباره این نفتکش ایرانی در حالی مطرح شده که مقام‌‌های ایرانی بارها اعلام کرده‌اند که ادعاهای غربی‌ها درباره اینکه مقصد «گریس ۱» (که بعدا به «آدریان دریا ۱» تغییر نام داد) سوریه بوده، دروغی بیش نبوده است.

مجری شبکه آمریکایی در ادامه این مصاحبه به اختلافات آمریکا و چین به ویژه در زمینه حضور نظامی ایالات متحده در آسیا و اقیانوسیه اشاره کرد و پرسید: «آیا به نظر شما چین بزرگ‌ترین تهدید امنیت ملی آمریکا است؟»

اسپر اینطور به این سوال جواب داد: «برای وزارت دفاع، چین در اولویت اول قرار دارد و ما می‌توانیم بگویم که چین یک رقیب استراتژیک بلندمدت است و ما قرار نیست از منطقه خارج شویم و پا پس بکشیم».

مجری فاکس نیوز سوال کرد: «در حال حاضر آیا چین تهدید بزرگتری برای ایالات متحده است یا روسیه؟»

اسپر گفت: «به نظر من، چین در بلندمدت با توجه به توان اقتصادی، وزن سیاسی و جاه‌طلبی‌هایش‌، تهدید بزرگتری است و آنها سال‌ها است که در حال مطالعه ما هستند و یاد گرفته‌اند که ما چطور از تسلیحاتمان استفاده می‌کنیم. آنها دکترین‌های ما را مطالعه کرده‌اند».

مجری فاکس نیوز از اعلامیه اخیر آمریکا درباره فروش جنگنده‌های اف-۱۶ به تایوان سوال کرد و پرسید: «آیا این اقدام آمریکا تحریک‌آمیز نیست و اینکه آیا فروش تسلیحات بیشتر در آینده هم محتمل است؟»

وزیر دفاع آمریکا جواب داد: «این اولین دولتی در آمریکا نیست که به تایوان تسلیحات می‌فروشد و همچنین ما اولین دولتی نیستیم که اف-۱۶ به آنها می‌فروشیم. درباره فروش سلاح در آینده، گمان من آن است که این فروش‌ها ادامه خواهد یافت».

اسپر در این مصاحبه، بار دیگر ادعاهای مقام‌های واشنگتن درباره «سرقت چین از فناوری‌های آمریکا» را تکرار کرد و مدعی شد که «سال‌های زیادی است که در حال انجام این کار هستند».

موضوع کره شمالی و مذاکرات آمریکا با این کشور برای خلع سلاح اتمی، یکی دیگر از سوالات این مصاحبه بود.

بعد از آنکه وزیر دفاع آمریکا از این مذاکرات تمجید و حمایت کرد، مجری فاکس نیوز از او سوال کرد: «آیا شما به کیم جونگ اون (رهبر کره شمالی) اعتماد دارید؟»

وزیر دفاع آمریکا در جواب گفت: «نه و به همین دلیل ما باید یک توافق قابل راستی آزمایی (درباره خلع سلاح اتمی کره شمالی) داشته باشیم».

مجری فاکس نیوز پرسید: «آیا او خلع سلاح اتمی خواهد کرد؟»

رئیس پنتاگون به این سوال اینطور جواب داد: «خوب کارشناسان به شما خواهند گفت که احتمالا او این کار را نخواهد کرد، اما ما خواهیم دید که چه پیش می‌آید. من در دهه‌های ۷۰ و ۸۰ (میلادی) بزرگ شدم و هرگز فکر نمی‌کردم که ما شاهد فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی باشیم، اما فروپاشید».

موضوع افغانستان و تداوم حضور و یا خارج شدن نظامیان آمریکایی از این کشور سوال بعدی مجری فاکس نیوز بود.

مجری با اشاره به استعفای «جیمز متیس» وزیر دفاع سابق آمریکا به دلیل اختلاف با ترامپ درباره خروج نظامیان آمریکایی از سوریه سوال کرد: «آیا شما هم در صورتی که رئیس‌جمهور اعلام کند که همه نظامیانمان را از افغانستان یا خاورمیانه خارج کند، استعفا می‌دهید؟ خط قرمز شما چیست؟»

رئیس پنتاگون جواب داد: «من سال‌های قبل این را یاد گرفتم که خط قرمز ترسیم نکنم و البته این موضوع، موضوعی فرضی است. تنها موضوع من با هر کسی که با او کار کرده‌ام این بوده که من هرگز هیچ کاری که غیرقانونی و غیراخلاقی باشد انجام نخواهم داد و من فکر نمی‌کنم که رئیس‌جمهور به هیچ وجه کاری از من بخواهد که این گونه باشد».

مجری فاکس نیوز در بخش پایانی این مصاحبه سوال کرد: «ما تا چه حد به دستیابی به سلاح فوق فراصوت نزدیک شده‌ایم».

وزیر دفاع آمریکا جواب داد: «احتمالا ظرف چند سال آینده (به سلاح فوق فراصوت خواهیم رسید)».

  • 10
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش