پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳
۱۶:۲۲ - ۱۲ خرداد ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۳۰۰۸۵۵
امنیتی و دفاعی

خطوط قرمز تا پشت دفتر فرماندهان ارتش!/ حاشیه‌های حذف مصاحبه سرتیپ سیاری از سایت دولت چه بود؟

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دفاع و امنیت
سرتیپ حبیب الله سیاری معاون هماهنگ کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران در گفتگو با ایرنا مواردی را عنوان کرده که گویا برای فردی در سطح او خط قرمز محسوب می‌شود. سخنان سیاری ساعتی پس از انتشار در ایرنا حذف شد اما بازتاب زیادی در شبکه‌های اجتماعی داشت.

مصاحبه پایگاه خبری دولت با امیر حبیب الله سیاری معاون هماهنگ کننده ارتش جمهوری اسلامی تنها دقایقی بعد از انتشار از خروجی سایت خبرگزاری رسمی دولت حذف شد، اما همان چند دقیقه کافی بود تا صدایش به همه برسد. امیر سیاری در گفت‌گو با ایرنا از فعالیت‌های تبلیغی و اقتصادی نهادهای نظامی انتقاد کرده و گفته چنین فعالیت‌هایی نیروی نظامی را از کارکرد اصلی خودش دور می‌کند.

او گفته «اصلا به صلاح نیرو‌های مسلح نیست که وارد بحث‌های اقتصادی بشوند» و در توضیح اینکه چرا ارتش وارد فعالیت‌های سیاسی نمی‌شود، گفته «آیا این معنی‌اش این است که سیاست نمی‌فهمیم؟ این نیست. ما سیاست را خوب می‌فهمیم، خوب تحلیل می‌کنیم، خوب متوجه هستیم، اما وارد سیاست نمی‌شویم. چون سیاست‌زدگی برای نیرو‌های مسلح آسیب است.»

این فرمانده ارشد ارتش به محتوای برخی سریال‌ها و فیلم‌های صداوسیما و سینما انتقاد کرده و گفته یکبار ارتش قانونی شکایت کرده و برای رییس صداوسیما نامه نوشته اما کسی پاسخگو نبوده است زیرا چیزی پشت پرده صداوسیماست که منجر به بی نتیجه ماندن شکایات می‌شود.

او درباره آثار مخرب تبلیغات علیه ارتش فیلم ابراهیم حاتمی کیا را مثال زده و گفته در فیلم «چ» تصویری که از سرتیپ ولی‌الله فلاحی فرمانده ارتش ارائه شده که هیچ شباهتی به واقعیت ندارد.

موضوع وجود دو نهاد نظامی در کشور بارها توسط چهره‌های مختلف مطرح شده و مورد بررسی قرار گرفته است. اما این نخستین بار است که یک فرمانده ارشد نظامی درباره آن صحبت می‌کند. با این حال سخنان سرتیپ سیاری به معنای تضعیف سپاه نبود و او بیشتر بر این نکته تاکید داشت که وظیفه ارتش نباید اقدامات تبلیغی یا فعالیت اقتصادی باشد. اما همین سخنان که بیشتر معطوف به فعالیت ارتش بود، بازتاب قابل توجهی در شبکه‌های اجتماعی داشت. جمعی از اصولگرایان انتقادات تندی را متوجه فرمانده ارشد ارتش کردند که تا حدودی روشنگر دلیل حذف ویدئوی مصاحبه از خروجی سایت ایرناست.

سید محمود رضوی تهیه کننده فیلم‌هایی ماجرای نیمروز و لاتاری و چهره نزدیک به سپاه، درباره اظهارات سیاری گفته «امیر عزیز، اگر علت پر رنگ بودن سپاه به نسبت ارتش در رسانه وسینما را می‌خواهید بدانید فقط کافی است، تعداد حضور فرماندهان ارشد سپاه در سرصحنه فیلم‌ها در کنار سینماگران را با تعداد حضور امرای ارتش مقایسه کنید، جلسات خصوصی به کنار، هنرمند با تعامل به تاثیر در آفرینشش می‌رسد نه با دستور از بالا.»

علی قلهکی کاربر اصولگرای توییتر در اظهار نظری ماجرای بوئینگ اوکراینی را در کنار ناوچه کنارک گذاشته و تلویحا ارتش را مسئول این دو حادثه خوانده است. او در انتقاد به اظهارات سیاری گفته «عمیقا از برخی مطالب داخل ویدئو تعجب کردم و بیش از هر چیزی ناراحتم که چرا امیر سیاری در مکان و زمان بیان این حرف‌ها دچار اشتباه شده. آن‌هم بعد از ماجرای بوئینگ اوکراینی و ناوچه کنارک!»

برخی کاربران به امیر سیاری توصیه کرده‌اند که «در تله شیطنت رسانه‌ها قرار نگیرد» چرا که برخی رسانه‌ها کارشان «فتنه‌انگیزی و اختلاف‌افکنی بین ارتش و سپاه» است. اتهام تفرقه افکنی به ایرنا توسط تعداد قابل توجهی از کاربران شبکه‌های اجتماعی تکرار شده است.

کاربر سامی در توییتر خود خطاب به مصاحبه کننده ایرنا گفته «آقای خبرنگار مغرضی که نشستی با امیر سیاری عزیز ما مصاحبه کردی و هی ناخن زدی تا برادران ارتشی را مقابل برادران سپاهی قرار بدی! بدان و آگاه باش که به مقصودت نخواهی رسید و ارتش و سپاه دو شهبال پرواز نظام مقدس ج.ا ایران خواهند ماند.»

سید محمد علوی از فعالان اصولگرای توییتر نیز اتهام مشابهی را متوجه ایرنا کرده و گفته «مصاحبه کننده دنبال مسائل دیگری بود که امیر بدان توجهی نکرد.»

غلامحسین اسلامی فرد جانشین مدیرعامل ایرنا در زمان احمدی نژاد و مدیر ارتباطات و اطلاع رسانی نمایندگی، ولی فقیه در حج و زیارت در سال ۸۶ نیز ایرنا را به تفرقه افکنی متهم کرده است. او در توییتر خود با گفتن این عبارت که «به کجا می‌رویم (فاین تذهبون) نوشته: «ایرنا که باید نبض نظام در داخل و دست بزن نظام در خارج باشد حالا با انجام مصاحبه با سردار عزیز سیاری عامل تفرقه بین برادران عزیز ارتش و سپاه می‌شود.»

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دفاع و امنیت

خبرنگار روزنامه خراسان مدعی شده فیلم به دلیل یک ناهماهنگی کوچک در ایرنا منتشر شده و به این دلیل ظرف ۲۰ دقیقه بعد از انتشار حذف شده است.

برخی اظهار نظر‌ها در توییتر حاوی انتقاداتی به دستاورد‌های ارتش است. کاربری به نام زهرا در واکنش به اظهارات امیر سیاری مدعی شده در زمان جنگ ارتش «هیات واگذاری زمین» بوده و هر زمینی که توسط «سپاه» از دست عراقی‌ها آزاد می‌شده بعدا توسط ارتش بار دیگر واگذار می‌شده است!»

معلوم نیست این اظهار نظر چقدر سندیت دارد و به نظر می‌رسد بیش از اینکه چنین موضوعی در واقعیت اتفاق افتاده باشد، ماجرایی برای رد اظهارات تیمسار سیاری بوده است.

جریان مقابل، اتهام‌زنی‌ها به ارتش و امیر سیاری را اقدامی هماهنگ‌شده از سوی گروهی خوانده‌اند که با پول هجمه‌هایی را در شبکه‌های اجتماعی تولید و طوفان توییتری در موقعیت‌های مختلف ایجاد می‌کنند. برخی کاربران توییتر مدعی شده‌اند که امیر سیاری بعد از سفر به ونیز برای شرکت در اجلاسی از فرماندهی نیروی دریایی ارتش کنار گذاشته شده است.

برخی کاربران دریاردار سیاری را از جمله متدین‌ترین و وطن‌پرست‌ترین فرماندهان کشور خواندند و انتقادات او را انتقاد به‌جایی می‌دانند. امیر تنها فعال توییتری در واکنش به انتقادات علی قلهکی به سیاری گفته «امیر سیاری با آن همه تجربه در امر دفاع و ارتش و نظامی‌گری اشتباه می‌کنه که انتقاد می‌کنه به یه بخش دیگه نظامی کشور ولی من و علی قلهکی عقلمون بیشتر می‌رسه از ایشون که بیشتر از سن ما تجربه داره.» جمعی از کاربران شبکه‌های اجتماعی تصویر پروفایل خود را در حمایت از امیر سیاری تغییر داده و عکس او را گذاشته‌اند.

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دفاع و امنیت

مهرماه ۹۶ امیر سیاری به عنوان فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در راس هیاتی به دعوت همتای ایتالیایی خود برای شرکت در سمپوزیوم قدرت‌های دریایی مدیترانه موسوم به RSS عازم ونیز شد. این اولین سفر یک مقام عالی رتبه نظامی ایران به اروپا بعد از انقلاب اسلامی بود که بازتاب قابل توجهی در رسانه‌های جهان پیدا کرد.

پس از جابجایی سرتیپ سیاری از فرماندهی نیروی دریایی ارتش، عبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش در مراسم تودیع امیر سیاری به اختلاف‌افکنی میان سپاه و ارتش اشاره کرده و گفته بود: دشمنان ما در دوران دفاع مقدس از اتحاد ارتش و سپاه ضربه‌های زیادی خوردند و امروز هم می‌خواهند به این رابطه خدشه وارد کنند.

سرلشکر موسوی درباره دلیل برکناری امیر سیاری گفته بود: «بنده احساس می‌کنم که امیر سیاری و نیروی دریایی در واقع یکی هستند، ولی به هر حال باید در راستای حکم حضرت آقا حرکت می‌شد و زمینه این تغییر و تحولات ایجاد می‌شد.»

امیر دریادار سیاری از مرداد ماه سال ۱۳۸۶ با حکم آیت‌الله خامنه‌ای فرمانده کل قوا به سمت فرماندهی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران منصوب شد و به مدت ۱۰ سال این مسئولیت را بر عهده داشت.

ساخت اولین ناوشکن ایرانی با نام «جماران» در دوران فرماندهی امیر سیاری در نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران رقم خورد. همچنین حضور گسترده ناو‌های ایرانی در شمال اقیانوس هند، خلیج عدن، تنگه باب‌المندب و دریای سرخ به منظور تامین امنیت کشتیرانی در این مناطق و جلوگیری از ضربه خوردن به اقتصاد منطقه، از جمله اقدامات نیروی دریایی ارتش در زمان فرماندهی امیر سیاری بود.

rouydad24.ir
  • 15
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش