چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۱۱:۲۹ - ۱۴ تير ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۴۰۰۸۷۷
امنیتی و دفاعی

پشت پرده چند آتش سوزی و انفجار در مراکز هسته ای و نظامی ایران! / از ادعای نقش «اسرائیل» تا خرابکاری «يوزپلنگان وطن»!

آتش سوزي وانفجار در مراکز هسته ای و نظامی ایران,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دفاع و امنیت

 روزنامه آرمان ملی نوشت: بامداد پنجشنبه دوازدهم تيرماه. به فاصله يک هفته از حادثه پارچين اين‌بار اخباري از سايت نطنز به گوش مي‌رسد. برخي از انفجاري دوباره سخن مي‌گويند، برخي از يک آتش‌سوزي و عده‌اي از رسانه‌هاي خارج از ايران هم موضوع اقدامات خرابکارانه و حتي بمباران مرکز هسته‌اي نطنز را پيش مي‌کشند. از زمان وقوع اين حادثه ادعاهاي متعددي مطرح مي‌شود. هرچه هست اينکه سايت نطنز و بخشي از آن دچار آسيب‌ديدگي شده. اين انفجار اما درست يک هفته بعد از حادثه انفجار در نزديکي پارچين، يکي ديگر از مکان‌هايي که زماني به محل بخشي از فعاليت‌هاي هسته‌اي ايران شهره بود، رخ مي‌دهد و همين امر گمانه‌زني‌ها درباره اين قرابت را بيشتر و بيشتر مي‌کند؛ گمانه‌زني‌هايي که البته هيچ يک تا امروز تاييد نشده‌اند. 

ماجراي سايت نطنز باعث مي‌شود تا ايدي کوهين، که از وي به عنوان يکي از مشاوران نخست‌وزير اسرائيل نام مي‌برند، شب وقوع حادثه در توئيتي به زبان عربي با تاکيد بر اختصاصي بودن خبرش از منابع اطلاعاتي غربي بنويسد که «اسرائيل بزرگ‌ترين کارخانه غني‌سازي اورانيوم در ايران را بمباران و تخريب کرده است». سايت العربيه فارسي هم اين ادعا را مطرح کرده که منبع اطلاعاتي اسرائيلي ۲۴ ساعت قبل از حادثه نطنز درمورد آن اطلاع‌رساني کرده‌اند. ماجراي نطنز اما اندکي بعد ظاهرا مدعيان ديگري هم پيدا کرد. بي‌بي‌سي فارسي در کمال شگفتي...

در رشته توئيت‌هايي اين ادعا را مطرح کرد که قبل از رسمي شدن خبر انفجار در تاسيسات هسته‌اي نطنز پيامي ايميلي از يک گروه موسوم به «يوزپلنگان وطن» دريافت کرده که از انجام قريب‌الوقوع حمله به تاسيسات ياد شده خبر مي‌داد. آنطور که خبرگزاري ايرنا مي‌نويسد روزنامه نيويورک‌تايمز نيز مدعي شده است: يک مقام اطلاعاتي خاورميانه‌اي که نامش نقل نمي‌شود، گفت که اين انفجار ناشي از يک وسيله انفجاري بوده که در داخل تأسيسات کار گذاشته شده بود. «ديويد آلبرايت» رئيس موسسه علوم و امنيت بين‌الملل نيز در گفت‌وگو با نيويورک‌تايمز، بدون اشاره به هيچ سند و مدرکي ادعا کرد عواملي وجود دارد که نشان مي‌دهد اين مساله به احتمال زياد يک اقدام خرابکارانه بوده است. اما در کنار تمام اين ادعاهاي مطرح شده تاييد نشده که بعضا رسانه‌هايي مانند نيويورک‌تايمز به آن دامن مي‌زدند و ماجراي حتي بمب را وسط مي‌کشيدند.

آتش سوزي وانفجار در مراکز هسته ای و نظامی ایران,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دفاع و امنیت

مقامات ايران از حادثه‌اي به ابعاد بسيار کمتر از اقدامات خرابکارانه سخن به ميان مي‌آورند. بهروز کمالوندي سخنگوي انرژي اتمي بيان کرده که به‌دنبال وقوع حادثه‌اي که چگونگي آن در دست بررسي است، يکي از سوله‌هاي در دست احداث در محوطه باز سايت نطنز دچار آسيب شده است. او افزود: اين رخداد هيچ‌گونه تلفات جاني نداشته و لطمه‌اي به فعاليت‌هاي جاري اين مجموعه نيز وارد نکرده است. کمالوندي گفت: از نظر احتمال ايجاد آلودگي نيز با توجه به غير‌فعال بودن مجموعه ذکر شده جاي هيچ‌گونه نگراني نيست و هم‌اکنون تيم‌هاي کارشناسي سازمان در محل وقوع حادثه حاضر شده و مشغول بررسي علل اين واقعه هستند. آژانس انرژي اتمي نيز نسبت به اين موضوع واکنش نشان داده و گفته است ما در حال حاضر پيش‌بيني مي‌کنيم که اين حادثه هيچ تاثيري روي فعاليت‌هاي راستي‌آزمايي پادماني آژانس بين‌المللي انرژي اتمي در ايران نخواهد داشت.

ولي درميان همه اين شائبه‌ها سايت نورنيوز وابسته به شوراي عالي امنيت ملي نسبت به اينکه اتفاقات اخير خرابکاري بر‌شمرده مي‌شود از خود واکنش نشان داد و به صراحت آن را رد کرد و نوشت: رخدادي در سايت هسته‌اي نطنز به وقوع پيوسته که طي آن به يکي از سوله‌هاي در دست ساخت در محوطه باز سايت نطنز آسيب وارد شده است. پس از اين اتفاق، برخي اکانت‌هاي رسانه‌اي رژيم صهيونيستي بلافاصله اين رخداد را به اقدامات خرابکارانه رژيم اسرائيل نسبت داده‌اند. در موضوع انفجار مخزن گاز در پارچين نيز همين رويه از سوي منابع رسانه‌اي رژيم صهيونيستي دنبال شده است.

آتش سوزي وانفجار در مراکز هسته ای و نظامی ایران,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دفاع و امنیت

در مورد حادثه پارچين مسئولان مربوطه با انتشار ويدئوي کامل از محل فوق، توضيحات لازم را ارائه کرده و روشن شده است که حادثه فوق هيچ ارتباطي با اقدامات خرابکارانه، سايبري و... نداشته است. در مورد رخداد بامداد پنجشنبه در سايت نطنز هم به طور قطع پس از انجام بررسي‌هاي دقيق از سوي کارشناسان، اطلاع‌رساني لازم انجام خواهد شد.

در بخش ديگري از اين بيانيه آمده است: توجه به چند نکته در اين خصوص ضروري است: برخي مقامات رسمي از جمله نخست‌وزير و وزير دفاع سابق رژيم صهيونيستي، وزير خارجه آمريکا، «برايان هوک» و برخي ديگر از مسئولان سياسي، نظامي و امنيتي آنها بارها در مورد آمادگي و قصد خود براي ضربه زدن به تاسيسات نظامي و هسته‌اي ايران به صورت صريح اظهارنظر کرده‌اند. اقدام بي‌سابقه و غيرحقوقي اخير آژانس که با فشار آمريکا و صحنه‌گرداني اروپا منجر به صدور قطعنامه از سوي شوراي حکام شده نيز با رويکرد افزايش فشارهاي سياسي و امنيتي عليه کشورمان پيگيري شده است. گزارش غيرحقوقي و جانبدارانه دبيرکل سازمان ملل متحد در جلسه اخير شوراي امنيت در مورد شيوه اجراي قطعنامه ۲۲۳۱ که واکنش‌هاي ايران به خروج آمريکا از برجام را زير سوال برده بود و با اعتراض تند چين و روسيه مواجه شد به عنوان بردار فشار ديگري براي وادارسازي ايران به انصراف از حقوق طبيعي و قانوني خود قابل توجه است.

ماجراي پارچين

اما اشاره اين بيانيه به ماجراي يک هفته پيش پارچين و دخالت برخي در آن يا خرابکارانه بودنش نيز از جهاتي ديگر قابل بررسي است. هفته گذشته پخش تصاوير انتشار يک انفجار، در شبکه‌هاي اجتماعي خبر از حادثه‌اي مي‌داد. انفجاري که اين بار در نزديکي پارچين بود؛ منطقه‌اي نظامي و سابقا هسته‌اي. در اين حادثه البته بر‌خلاف سايت نطنز رژيم اسرائيل خود را کنار کشيد و بيان داشت که در اين اتفاق دست نداشته است.

چند ساعت بعد تلويزيون ايران تصاويري از انفجار يک مخزن گاز در تاسيسات نظامي پارچين را نشان داد؛ انفجاري که در شبکه‌هاي اجتماعي منتشر شد، از ديد عده‌اي بزرگ توصيف شده بود که با تصاوير منتشر شده همخواني نداشت. پخش تصاوير ماهواره‌اي، موقعيت انفجار را نشان مي‌داد. از همين رو بازهم عده‌اي دو موضوع عمليات خرابکارانه يا انفجار موشک‌هاي زير‌زميني را مطرح کردند اما سايت نورنيوز در اين باره واکنش نشان داد و نوشت: «تصاوير موجود و عکس‌هاي ماهواره‌اي منتشر شده نشان‌دهنده سوختگي پوشش گياهي اطراف مخزن منفجر شده گاز است، حال چگونه ممکن است انفجاري در زير زمين رخ بدهد، اما بدون آنکه حفره‌اي روي زمين ايجاد شود باعث ايجاد سوختگي پوشش گياهي شود».

 حادثه نطنز و البته پارچين تنها حوادث به اين شکل نبوده‌اند که شايعات و شبهاتي در مورد آن مطرح شده است. ۹ سال پيش انفجار در انبار مهمات بيدگنه را نيز نمي‌توان از ياد برد؛ حادثه‌اي که حدود ساعت ۱۳ روز ۲۱ آبان ۱۳۹۰ در پادگان مدرس يا پادگان اميرالمونين واقع در بيدگنه از روستاهاي شهرستان ملارد (استان تهران) اتفاق افتاد. صداي انفجار تا کرج و شرق تهران هم شنيده و در نزديکي محل حادثه باعث شکستن شيشه‌هاي ساختمان‌ها شد. ابتدا اين موضوع نيز به انفجار گاز سي‌ان‌جي نسبت داده شده بود اما با گذشت زمان از انفجار در انبار مهمات سخن گفته شد. تعداد تلفات اين حادثه نيز با سوال همراه بود؛ چرا که آمار متفاوتي از آن ارائه شد. اما شهادت شهيد تهراني‌مقدم در آن حادثه بود که اين ماجرا را مهم‌تر کرد. آن حادثه در کنار حوادثي مانند پادگان امام علي خرم‌آباد که ساعت ۱۱ صبح روز ۲۰ مهر ۱۳۸۹ رخ داد نيز از لحاظ زماني به يکديگر نزديک بودند. با اين حال هيچ‌گاه مدعيان دخالت گروه‌ها يا افراد خاص دراين حوادث را نتوانستند با ارائه مدرک و سند به اثبات رسانده يا باورپذير کنند، اما لااقل از بعد جنگ رواني تبليغاتي هم که شده همواره به آن دامن مي‌زدند.

البته ناگفته نماند از سوي غلامرضا جلالي رئيس سازمان پدافند غيرعامل موضوع خرابکاري رد نشده است. او در واکنش به حادثه نطنز بيان داشته که اگر اثبات شود به کشورمان حمله شده است پاسخ مي‌دهيم و قدرت سايبري ما بخشي از قدرت دفاعي کشور است. اين درحالي است که کيوان خسروي سخنگوي شوراي عالي امنيت نيز اعلام کرده علت اصلي حادثه مشخص شده اما به لحاظ مسائل امنيتي درمورد چرايي آن در زمان مقتضي اطلاع‌رساني خواهد شد. از قرار معلوم هنوز براي نظردادن درباره اينکه اقدامات اخير حادثه بوده‌اند يا نه اندکي زود باشد و به‌رغم برخي اظهارات متفاوت مسئولان بايد منتظر نتايج تحقيقات بيشتر ماند.

* روزنامه آرمان ملي- اميد کاجيان

  • 19
  • 8
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش