«حسامالدین آشنا» مشاور رییسجمهوری درباره مزاحمت جنگندههای آمریکایی برای هواپیمای مسافربری ایران در حساب توییتری خود نوشت: «کسی که جان رهبرانش را دوست دارد با جان مسافران ما بازی نمیکند.»
آشنا برای توئیت خود از هشتگ #ماهان_ایر استفاده کرده است.
«رضا نصری» حقوقدان بینالملل نیز در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: «از ۲ سال پیش آمریکا و لابیهای اسرائیل کارزار حقوقی و روانی حسابشدهای را علیه «ماهان» آغاز کردند تا - با القا اینکه کارکرد اصلی این هواپیمایی «نظامی» است و از این رو میتواند یک هدف مشروع نظامی باشد- ایران را تحت فشار قرار دهند. امروز دارند از این زمینهسازی بهرهبرداری میکنند.»
پیش از این نیز دو مقام آمریکایی که نامشان فاش نشده، به رویترز گفته بودند که یک جنگنده اف-۱۵ آمریکا در میدان دید هواپیمای مسافربری ایران قرار گرفت اما در فاصله امنی قرار داشت.
یکی از این مقامها گفت که این اتفاق بر فراز سوریه رخ داد.
منابع خبری پنجشنبه شب گزارش دادند که دو فروند جنگنده آمریکایی برای هواپیمای مسافربری شرکت ماهان در آسمان سوریه ایجاد مزاحمت کردند که باعث شد خلبان مجبور به کاهش ناگهانی ارتفاع شده و از کریدور پروازی خود خارج شود و با یک فرود سریع در فرودگاه بیروت بنشیند. این اقدام موجب شد به برخی از مسافران این پرواز آسیب برسد.
سازمان هواپیمایی: تعرض جنگنده های آمریکایی به هواپیمایی ماهان، نقض حقوق بین الملل بود / عکس العمل خلبان به منظور پیشگیری از تصادف با پروازهای متعرض بود
سازمان هواپیمایی کشوری در واکنش به مزاحمت های جنگندههای آمریکایی به هواپیمای مسافربری ایران، اعلام کرد: ایران مراتب اعتراض جدی خود را رسما به شورای سازمان بینالمللی هواپیمایی کشوری (ایکائو) ارائه و خواستار رسیدگی فوری به موضوع است.
به گزارش انتخاب به نقل از روابط عمومی سازمان هواپیمایی کشوری، در پی ایجاد مزاحمت های هواپیماهای جنگنده ایالات متحده امریکا بر فراز خاک سوریه به پرواز ۱۱۵۲ شرکت هواپیمایی ماهان که روز پنجشنبه دوم مردادماه۱۳۹۹ در کریدورهای بین المللی هوایی در آسمان سوریه از فرودگاه بین المللی امام خمینی عازم بیروت بود، تعدادی از مسافرین به دلیل عکس العمل خلبان جهت پیشگیری از تصادم با پروازهای متعرض، دچار جراحات شدند.
پس از حصول اطمینان از ایمن بودن هواپیما متعاقب فرود در فرودگاه بیروت تصمیم در خصوص بازگشت هواپیمای مذکور به تهران اتخاذ شد.
سازمان هواپیمایی کشوری بر اساس مفاد ضمیمه ۱۳ پیمان شیکاگو ضمن برقراری تماس با طرف سوری، خواستار بررسی سریع و دقیق رویداد شد و تیم فنی بررسی سوانح ایران نیز از دقایق اولیه پس از ورود هواپیمای ماهان به فرودگاه امام خمینی، بررسی فنی رویداد را آغاز کردند.
جزئیات این رویداد پس از بررسی تمامی داده های فنی و اطلاعات بدست آماده بر اساس فرآیند بررسی سانحه و همچنین برخی اطلاعات مستند و متقن از مقامات هواپیمایی کشوری سوریه منتشر خواهد شد.
سازمان هواپیمایی کشوری ایران، اقدام هواپیماهای جنگنده امریکایی در تعرض به هواپیمای مسافربری ایرانی را مصداق بارز نقض حقوق بین الملل و مقررات و استانداردهای هوانوردی می داند و مراتب اعتراض جدی خود را رسما به شورای سازمان بین المللی هواپیمایی کشوری (ایکائو) ارائه و خواستار رسیدگی فوری به موضوع است.
هواپیمای ایرباس A۳۱۰ شرکت هواپیمایی ماهان که پنجشنبه شب دوم مرداد در آسمان سوریه مورد تهدید جنگندههای آمریکایی قرار گرفت، مجبور به کاهش ارتفاع و فرود اضطراری در فرودگاه بیروت شد و بعد از تخلیه مسافران خود در بیروت، با شماره پرواز ٥١١٥٣ پرواز خود را از بیروت به سمت فرودگاه امام خمینی ادامه داد و حوالی ساعت ٣ بامداد به سلامت در فرودگاه امام خمینی (ره) به زمین نشست.
تکذیب بازداشت خلبان و کروی پروازی هواپیمای ماهان
- یک منبع آگاه در صنعت هوانوردی در گفتگو با مهر : خلبان و کروی پروازی برای ارائه پاره ای توضیحات و مصاحبه درباره مکالمهای که با جنگنده های آمریکایی داشتهاند، فراخوانده شدند.
- وقتی این هواپیما به کشور برگشته، افراد مسئول با آنها مصاحبه میکنند که اتفاقات رخ داده را توضیح دهند؛ همچنین بازرسان سازمان هواپیمایی کشوری هواپیما را بازرسی کردهاند و سالم بودن آن را تأیید کردهاند و این هواپیما در خط پروازی قرار گرفته است.
- طبق مقررات کروی پروازی باید استراحت کنند؛ سازمان هواپیمایی کشوری هنوز هیچ تصمیمی در ارتباط با عدم پرواز کروی نگرفته است تنها نهادی که میتواند تصمیم بگیرد که این کروی پرواز نکنند، سازمان مذکور است.
- 12
- 6