چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۱۱:۰۴ - ۲۵ آذر ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۹۰۱۵۷۵
امنیتی و دفاعی

وزارت خارجه و موسسه ملی سلامت آمریکا هم هک شدند

چه نوع اطلاعاتی در جریان حمله سایبری اخیر علیه آمریکا به سرقت رفته اند؟

حمله سایبری به آمریکا,حملات سایبری گسترده
در شرایطی که آمریکا عمیقا با بحران شیوع ویروس کرونا دست و پنجه نرم می کند، جمعی از هکر های ناشناس، حملات گسترده سایبری را به ارگان های مهم آمریکایی مانند وزارت خزانه داری، وزارت بازرگانی و همینطور وزارت امنیتِ میهن این کشور، انجام داده اند. این اتفاق در نوع خود، یک بحران بی سابقه برای ایالات متحده آمریکا است.

پایگاه خبری" یو اس ای تودی" در گزارشی، به حملات سایبری گسترده اخیر به تأسیسات( سایبری) زیربنایی ایالات متحده آمریکا نظیر وزارت خانه های بازرگانی، امنیت میهن، و خزانه داری این کشور پرداخته و تلاش کرده تا حدی، ابعاد مختلف این مساله را توضیح دهد.

« جدیدا یک حمله سایبریِ ویران کننده، بخش های مهمی از دولت آمریکا را هدف قرار داده است. بنا بر اطلاعات منتشر شده، وزارتخانه های خزانه داری، بازرگانی، و امنیت کشور آمریکا( به همراه شمار دیگری از نهاد های آمریکایی که به نام آن ها اشاره ای نشده است)، هدف این حمله سایبری قرار گرفته و ظاهرا اطلاعات مهمی از آن ها ، به سرقت رفته است».

به گزارش فرارو، مهاجمان سایبری که دولت آمریکا بر این باور است که وابسته به دولت روسیه بوده اند، از طریق یک نرم افزار محبوب که شرکت کامپیوتری SolarWinds آن را منتشر می کند، به رایانه های دولت فدرال در آمریکا نفوذ کرده و اطلاعات مهمی را به سرقت برده اند. دستگاه های امنیتی آمریکا مخصوصا اف بی آی، ضمن اعلام حالت فوق العاده، بررسی های گسترده ای را در مورد منشا دقیق حملات سایبری اخیر به این کشور، آغاز کرده اند.

کارشناسان امنیتی آمریکایی اعلام کرده اند که شگردی که در حمله سایبری اخیر به کشورشان مورد استفاده قرار گرفته، پیش از این مشاهده نشده و تمامی شواهد حاکی از یک حمله سایبریِ دقیق و سازمان یافته است. نکته عجیب آنجاست که وزارت امنیت آمریکا که خود متصدی برخورد با تهدیدات سایبری است، هدف حمله گسترده سایبری قرار گرفته است. امری که خسارتی بزرگ به زیرساخت های امنیتی دولت آمریکا محسوب می شود. هنوز ابعاد دقیقه این حادثه مشخص نشده با این حال، اغلب مقام های آمریکایی با توجه به پیچیده بودن عملیات سایبری انجام شده، مقصر اصلی در این زمینه را دولت روسیه و هکر های وابسته به آن معرفی می کنند.

یک کارشناس امنیت سایبری بعه نام" متئو جرج" گفته است:" حمله سایبری اخیر را باید شبیه تلاشِ یک ویروس جهت نفوذ به بدن انسان ها دانست. به محض اینکه این ویروس وارد بدن شما شود، اقدام به تکثیر و درگیر کردنِ بخش های مختلف بدن شما می کند. در این میان، بدن شما به نحو سازمان یافته ای، هدف حمله سایبری قرار می گیرد. برای اینکه بدانید در حمله سایبری  اخیر، چه بر سرِ آمریکا آمده است، فقط و فقط کافی است مثال مذکور را در ذهن داشته باشید.

چه نوع اطلاعاتی در جریان حمله سایبری اخیر علیه آمریکا به سرقت رفته اند؟

هنوز خیلی زود است که در مورد جزئیات دقیق حمله سایبری اخیر علیه نهاد های دولتی آمریکا صحبت شود، زیرا این حمله به تازگی کشف شده و هنوز به طور کامل در مورد خودِ حمله نیز اطلاعات دقیقی منتشر نشده است. با این حال، این حمله با استفاده از یک خلا فنی در زیرساخت های رایانه ای آمریکا به وقوع پیوسته و به نظر می رسد که دستگاه های امنیتی آمریکا نیز در حال بررسی ابعاد مختلف آن هستند( ظاهرا هکر ها در جریان این حمله، از یک نرم افزار محبوب ساختِ شرکت رایانه ای SolarWind استفاده کرده اند ).

با این همه ، شواهد ابتدایی نشان می دهند که هکر ها در جستجوی اطلاعاتی در مورد توانمندی های آمریکا در زمینه هک کردنِ سایبری و همچنین دفاع سایبری بوده اند. به نظر می رسد این حمله را باید جدیدترین رویداد در جریان جنگ سرد سایبری میان آمریکا و روسیه دانست.

" متئو اشمیت" استاد مسائل مرتبط با امنیت ملی در دانشگاه نیوهیوِن آمریکا بر این باور است که هکر ها احتمالا به دنبال استفاده از توانمندی های آمریکا جهت نفوذ به شبکه های سایبری خارجی بوده اند. آن ها در عمل، توانایی های ایالات متحده آمریکا در زمینه هک کردن را، هک کرده اند. شواهد حاکی از نفوذ جدی هکر ها در زیرساخت های امنیتی ایالات متحده آمریکا هستند.

سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا" جان الیوت" نیز گفته است:" نهاد های امنیتی و مسوول در آمریکا، در حال ارزیابی ابعاد مختلف حمله سایبری اخیر به آمریکا هستند و در سریع ترین زمان ممکن، پاسخی قاطع را به آن خواهند داد".

آیا اطلاعات شخصی آمریکایی ها نیز هدف حمله سایبری قرار گرفته است؟

در جواب به این سؤال باید گفت:بله. نهاد های آمریکایی که هدف حمله سایبری اخیر قرا گرفته اند، طیف متنوعی از اطلاعات مرتبط با شهروندان آمریکایی را نگهداری می کرده اند. با این حال، هنوز انگیزه و محرک های احتمالی مهاجمان از انجام حمله سایبری اخیر معلوم نشده است( نمی توان گفت که آیا از این اطلاعات سواستفاده می شود یا خیر).

کارشناسان امنیتی در ایالات متحده آمریکا بر این باورند که روش حمله سایبری که اخیرا علیه آمریکا انجام شده، خاص بوده و قبل از این مشاهده نشده و احیانا نفوذ مهاجمان سایبری به شمار دیگری از نهاد های آمریکایی را نیز به دنبال داشته است. در واقع ، هکر ها از ضعف های ساختاری امنیت سایبری نهاد های آمریکایی، حداکثر استفاده را انجام داده اند. اگر این مساله واقعا حقیقت داشته باشد، باید گفت حجم زیادی از اطلاعات شخصی شهروندان آمریکایی دزدیده شده و میتواند مورد سوء استفاده های احتمالی در آینده قرار گیرد. چالش اصلی که اکنون نهاد های آمریکایی با آن رو به رو هستند این نکته می باشد که دستگاه های مختلف در آمریکا، مدت ها نسبت به استفاده از سیستم های خود احساس ناامنی می کنند و این مساله درنوع خود می تواند یک چالش جدی برای ایالات متحده آمریکا باشد.

دولت ایالات متحده آمریکا باید چه کند؟

تمرکز اصلی دولت آمریکا باید بر بیرون راندنِ هکر ها از سیستم های زیرساختی ایالات متحده آمریکا و به طور کلی فضای سلایبری آن، متمرکز باشد. دولت آمریکا باید وضعیت را در کنترل گیرد و تا جای ممکن، خسارات حمله اخیر هکر ها علیه زیرساخت های این کشور را کاهش دهد.

هکر ها احتمالا علاوه بر سازمان هایی که معلوم شده به آن ها حمله سایبری انجام داده اند، به سازمان های دیگری نیز حمله کرده اند که هنوز در مورد آن ها ، داده های مشخصی در دست نیست. همین مساله، ریشه یابی نفوذ هکر ها را به یک اصل اساسی تبدیل می کند. شواهد حاکی از آن هستند که حملات سایبری علیه آمریکا، از بهار سال جاری آغاز شده اند. از این رو ، باید این حملات را حملاتی سازمان یافته دانست. این حملات کاملا پیچیده هستند و دولت آمریکا تاکنون با آن ها رو به رو نشده است.

آیا این حملات، اجتناب ناپذیر بودند؟

زمانی که صحبت از حملات مرتبط با امنیت سایبری می شود، حدی از اجتناب ناپذیری، علی رغم تلاش های فراوان جهت حراست از تاسیسات خودی، وجود دارد. این مساله مخصوصا زمانیکه پای یک دولت خارجی در میان باشد، بیش از پیش تشدید می شود.

در صنعت سایبر، یک جمله معروف وجود دارد و آن این است:" دو مدل شرکت در جهان وجود دارند، یکی شرکت هایی که امنیت سایبری آنها نقض شده و دیگر، شرکت هایی که نمی دانند امنیت سایبریشان نقض شده است. نوع واکنش آن ها به تهدیدات سایبری است که اعتماد عمومی را به آن ها جلب و یا از آن ها دفع می کند".

کارشناسان امنیت سایبری بر این باورند که حمله سایبری (cyber attack) اخیر به خوبی و بار دیگر نشان داد که اگر هکر ها بخواهند به دزدی اطلاعات از یک نهاد اقدام کنند، هر چقدر هم آن نهاد، اقدامات حفاظتی گسترده ای را تعبیه کرده باشد ، باز هم آن ها می توانند به اهداف خود دست یابند. از این رو ، تنها راه حل در برهه کنونی این است که تا جای ممکن در عرصه امنیت سایبری، به روز شویم و با تفکرِ بسته به مساله امنیت سایبری نگاه نکنیم

وزارت خارجه و موسسه ملی سلامت آمریکا هم هک شدند

رسانه‌های آمریکایی، این حملات را کارزار جاسوسی سایبری خوانده و مدعی شده‌اند روسیه پشت آن‌ها قرار دارد؛ ادعایی که مسکو آن را رد کرده است. به گفته کارشناسان، میزان خسارت، زیاد برآورد شده است.

پیشتر رسانه‌های آمریکایی از حمله سایبری به وزارت خزانه‌داری، وزارت تجارت و وزارت امنیت داخلی آمریکا خبر داده بودند.

  • 17
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش