دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۲:۲۵ - ۲۷ دي ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۱۰۰۱۶۱۹
امنیتی و دفاعی

ادعای آسوشیتدپرس: پهپادهای رزمایش روز جمعه سپاه مشابه پهپاد هایی هستند که به تاسیسات نفتی عربستان حمله کردند

پهپادهای رزمایش سپاه,حمله سپتامبر 2019 به تاسیسات نفتی عربستان
خبرگزاری آسوشیتدپرس با انتشار گزارشی از رزمایش پهپادی- موشکی روز جمعه نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در منطقه عمومی کویر مرکزی ایران، مدعی شده پهپادهای انتحاری مورد استفاده در این رزمایش بسیار مشابه پهپادهایی است که در سپتامبر ۲۰۱۹ به تاسیسات نفتی آرامکو عربستان سعودی حمله کردند.

به گزارش عصرایران، خبرگزاری آسوشیتدپرس با اشاره به رزمایش موشکی - پهپادی سپاه پاسداران در کویر مرکزی ایران مدعی شده که پهپاد‌های استفاده شده در این تمرین نظامی با پهپادهایی که در حمله به تاسیسات نفتی عربستان سعودی از آنها استفاده شده شباهت دارند.

بر اساس این گزارش، این پهپادهای مثلثی شکل انتحاری ایران در رزمایش سپاه به اهداف دشمن فرضی حمله کردند.

حوثی های یمن مسئولیت حمله سپتامبر ۲۰۱۹ به تاسیسات نفتی عربستان سعودی را بر عهده گرفته اند اما دولت های ایالات متحده و عربستان سعودی و نیز گروهی از محققان ویژه سازمان ملل متحد تاکید کرده‌‌‌اند که پهپادهای استفاده شده در این حملات ساخت ایران بوده است.

ایران هر گونه دست داشتن در حمله به تاسیسات نفتی سعودی را تکذیب کرده است.

پس از حمله سپتامبر ۲۰۱۹ به تاسیسات نفتی سعودی برای چند هفته صادرات نفت عربستان سعودی به بیش از نصف کاهش یافت.

این حمله یکی از دقیق ترین طراحی ها را داشت به گونه ای که سیستم دفاع ضد موشکی عربستان سعودی قادر به شناسایی و مهار آن نشد. در این حمله از مجموعه ای از پهپادها و موشک های کروز استفاده شده بود که با پرواز در ارتفاع پایین ازسیستم راداری و رهیابی عبور کرده و با دقتی بسیار بالا به اهداف مشخص شده برخورد کرده بودند.

"توماس فریدمن" ستون نویس روزنامه نیویورک تایمز آمریکا اخیرا با انتشار مقاله ای با اشاره به دقت و گستردگی این حمله ، این واقعه را به نقل از کارشناسان نظامی اسراییل، "پرل هاربر" خاورمیانه توصیف کرده است.

آسوشیتدپرس در گزارش خود نوشت:" تصمیم سپاه برای استفاده از این پهپادها در روز جمعه در کنار مجموعه ای از مانورهای موشکی در حالی است که ایران سعی دارد " جو بایدن" رئیس جمهوری منتخب آمریکا را برای بازگشت دوباره به برجام تحت فشار قرار دهد . بایدن وعده بازگشت دوباره آمریکا به برجام را داده است.

تهران اخیرا یک نفتکش کره جنوبی را توقیف کرده و غنی سازی ۲۰ درصدی اورانیوم را آغاز کرده است. در مقابل ایالات متحده آمریکا هم در روزها و هفته های پایانی دولت ترامپ بمب افکن های بی ۵۲ را به منطقه گسیل داشته و ناو هواپیمابر "نیمیتس" و یک زیردریایی هسته ای را به عنوان "اقدامی بازدارنده" به منطقه فرستاده است.

"سایمون هندرسون" تحلیلگر موسسه سیاست خاور نزدیک در واشنگتن نوشت: "مساله هسته ای احتمالا اولین آزمون سیاست خارجی دولت بایدن است.. در نهایت ایالات متحده دست بالا را در این موضوع دارد اما ایران هم ثابت کرده  هنوز هم  حتی از موضع ضعف می تواند بهترین بازی ممکن خود را انجام دهد."

رزمایش اخیر سپاه آخرین مورد  از یک مجموعه تمرینات نظامی است که در میان تشدید تنش ها بر سر برنامه هسته ای ایران انجام می شود. در تصاویر و فیلم های این رزمایش مشخص است که چهار پهپاد انتحاری مثلثی شکل در کنار یکدیگر به پرواز در آمده اند.

در یکی از این تصاویر یکی از این پهپادها به هدفی شبیه به یک سکوی موشکی مشابه با سیستم دفاع ضدموشکی پاتریوت – که آمریکا در کشورهای عربی همسایه ایران مستقر کرده- اصابت می کند.

پهپادهای رزمایش سپاه,حمله سپتامبر 2019 به تاسیسات نفتی عربستان

در فیلمی دیگر از این رزمایش که در تلویزیون دولتی ایران به نمایش درآمد، به نظر می رسد که پهپادهای مثلثی شکل دارای دو باله در دو طرف هستند که  کاملاً شبیه پهپادهای موسوم به "دلتا" است که در حمله سپتامبر ۲۰۱۹ و همچنین حمله مه ۲۰۱۹ به تاسیسات نفتی مهم در شرق و غرب عربستان سعودی از آنها استفاده شده است. عربستان سعودی پس از حملات بقایای پهپادهای مهاجم را در معرض دید خبرنگاران خارجی قرار دادند.

کارشناسان از این نوع پهپادهای انتحاری حامل بمب به عنوان "مهمات متراکم" یاد می کنند. این پهپادها به سمت هدف پرواز می کنند و حین برخورد به هدف منفجر می شوند.

  • 14
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش