شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۳
۰۹:۲۲ - ۲۸ تير ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۴۲۳۳۶
سیاست داخلی

سلحشوری: خدا می‌داند تاوان چه را پس می‌دهیم

آقایان! خوزستان تشنه توجه است، نه قوه قهریه

اعتراض در خوزستان به وضعیت بی آبی,درگیری های خوزستان
آرمان ملی در مطلبی با عنوان «اعتراض، اعتراض است؛ چه مركز نشين چه استان‌نشين» ضمن هشدار به مسئولان، موضوع بحران‌های اجتماعی و وقوع اعتراضات اخیر در خوزستان را مورد تحلیل و بررسی قرار داده.

در بخشی از این مطلب می‌خوانیم: 

* اخبار به سرعت‌ ردو‌بدل می‌شود. در هر نقطه‌ای از این ایران روزی نیست که موضوعی گریبان مسئولان را نگیرد و نارضایتی‌ها قد بر‌افراشته نکنند. به صورت سلسله‌وار موارد متعددی هستند که مورد اعتراض قرار می‌گیرند و چنین جوی به یکی از بزرگترین چالش‌های اخیر تبدیل شده است. در این میان ماجرای قطعی برق مطرح بوده است که نتیجه‌اش اعتراضات جسته‌و‌گریخته‌ای شده که تداوم آن می‌توانست یکی از بزرگ‌ترین بحران‌های دولت را در اواخر عمرش رقم بزند.

* شرایط به نحوی شده که تصمیم به جلوگیری این روند با تغییر ساعات کاری و همین‌طور انتقال موضوع قطعی برق از منازل به محل‌ کار گرفته شده؛ این اقدام از ادامه اعتراضات که می‌توانست موج‌های گسترده‌ای را از جمله در تهران شکل دهد جلو‌گیری کرد. اما اعتراضات مختلفی در بخش‌های گوناگون صورت می‌گیرد که نادیده گرفته می‌شوند‌.

* نمونه‌اش را می‌توان در اعتصابات برخی کارگران در بخش‌ها و استان‌های مختلف، اعتراضات دامداران‌، برخی از معلمان و‌... مشاهده کرد؛ اعتراضاتی که روند مدیریتی این سال‌ها را زیر‌سوال برده است. در این میان البته واکنش مقامات هم متفاوت با واکنش‌شان بعد از اعتراضات قطعی برق بوده است و عمدتا این قبیل اعتراضات و اعتصابات را یا بی‌ارتباط با دولت و ساختار توصیف کرده‌اند یا اینکه در‌صدد نادیده گرفتن آنها‌ هستند.

* امروز در حالی سیل کرمان را در‌برگرفته است که بی‌آبی خوزستان را. این روزها خوزستان تشنه است اما تشنه توجه، نه تشنه قوه قهریه. اخبار غم‌انگیزی از این استان شنیده می‌شود. هرچند خیلی از اتفاقات آنجا نیز در ابهام است. ‌این در حالی است که همین چند ماه پیش یعنی اسفندماه ۹۹ اعتراضات سیستان‌و‌بلوچستان در جریان جان‌باختن سوخت‌بران خود با پرسش‌های زیادی همراه بود؛ اعتراضاتی که در شهرهایی مانند سراوان‌، ایران‌شهر، قلعه‌بید، شورو، زاهدان، سرجنگل، خاش و میرجاوه گسترش پیدا کرد و در نتیجه این ماجرا حوادث مشابه تلخی مانند خوزستان رخ داد و در کنارش قطعی اینترنت و‌... . امروز هم در نقطه جنوبی دیگر چند روز است که اعتراضات پابرجاست که نمی‌توان آن‌ها را در میان اخباری مثل موفقیت اصغر فرهادی در جشنواره کن نادیده گرفت و از یاد برد.

* در این میان آنچه در تمامی اشکال اعتراضات مختلف معیشتی و صنفی و ... نمایان است، نحوه برخورد متفاوت مسئولان با این موضوع است؛ چرا گاه با اعتراضاتی مانند قطعی برق که درتهران ابعادش دیده می‌شود، تلاش می‌شود با اصلاح برخی امور ماجرا فیصله پیداکند و با رفع مشکل قطعی‌ها جریان به هر نحوی که هست مدیریت شود، اما گاه در جاهایی دیگر که اصطلاحا دور از تهران است، این مسائل نادیده گرفته می‌شوند و صرفا به دنبال پاک کردن صورت مساله بوده و با بغرنج‌شدن شرایط راه و روشی دیگر برای کنترل بر اوضاع درنظر گرفته شود.

* هنگامی که دختر‌بچه سیستان‌و‌بلوچستانی از نبود آب اشک می‌ریخت و می‌گفت من برای مردمم گریه می‌کنم؛ چون آب می‌خواهیم و دلم برای دوستانم می‌سوزرد، مقاماتی بودند که به جای حل مشکل گزارش منتشر‌شده را تکذیب کرده و می‌گفتند گزارشگر از آن دختر برای تشویش‌اذهان عمومی استفاده ابزاری کرده است. در نهایت این ارتش بود که به آن منطقه برای آبرسانی رفت؛ نه مقامات مسئول‌.

* قطعا زمانی که مسئولان حرف‌های مردم کردستان، سیستان، هرمزگان و خوزستان را نادیده‌ گرفته و به جای حل مشکلات معیشتی آن‌ها همه چیز را باتوطئه یا استقلال‌طلبی و... گره می‌زنند و به جای شنیدن درد‌دل‌های مردم چشم‌ها را روی حقیقت می‌بندند و می‌گویند ما کارهای بزرگی در این استان‌ها انجام داده‌ایم و‌... وقتی با چنین صحنه‌هایی امروز در خوزستان و چند وقت پیش در سیستان و بلوچستان مواجه می‌شویم نباید متعجب شویم. قرار نیست مقامات تنها در‌صدد حل بحران‌ها در پایتخت برای جلوگیری از اعتراضات باشند و در جاهای دیگر روش‌هایی دیگر را به‌کار بندند. اگر امروز هم به راه‌حل کوتاه‌مدت یا قهری برای رفع اعتراضات در خوزستان بسنده شود، نه رفع مشکلات عدیده آن‌ها یقینا دوباره حوادث تلخ تکرار و تکرار خواهند شد. اما افسوس که برخی، مردم محروم یا مرزی را آنقدرها به اندازه آنچه در پایتخت هست، جدی نگرفته‌اند. همانطور که وقتی این اتفاقات در ابتدا در خوزستان شکل گرفت به انکار اعتراضات پرداخته یا آن‌ها را کار چند نوجوان دانستند و امروز مردم روزبه‌روز به این اعتراضات اضافه می‌شوند. باید صدای آن‌ها را شنید.

سلحشوری: خدا می‌داند تاوان چه را پس می‌دهیم

 پروانه سلحشوری، نماینده اصلاح طلب مجلس دهم به موضوع بی آبی در خوزستان واکنش نشان داد.

اعتراض در خوزستان به وضعیت بی آبی,درگیری های خوزستان

وی در توئیتی نوشت: 

‏موضوع فقط ‎خوزستان بی‌ آب نیست. کجای ایران آباد است که فقط خوزستان مانده باشد.

چه کرده‌اید با این همه نعمت که پس از سالها مدیریت باید نظاره‌گر مرگ تدریجی مردم، طبیعت و عقب‌ماندگی سرزمین‌مان باشیم.

اعتراض در خوزستان به وضعیت بی آبی,درگیری های خوزستان

  • 18
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش