به گزارش ایرنا، حجت الاسلام سید حسن خمینی در صفحه اینستاگرام خود با انتشار فیلمی از سخنان خود درخصوص بیاثر بودن برخوردهای سلبی با تکنولوژی و فضای مجازی نوشت: بزرگترین شرط توفیق یک قانون آن است که عموم مردم آن را یک «هنجار لازم» بدانند؛ در غیر این صورت جامعه آن را «تحمیل غیرلازم» میداند.
در این فیلم سید حسن خمینی بیان کرده است: ماهواره را منع کردید هست، گفتید تماسهای تصویری نباشد، آمد، تلگرام را فیلتر کردید، هست.
سیدحسن خمینی تصریح کرد: بعضی وقتها به ممیزیهایی که در کتابها صورت میگیرد خندهام میگیرد؛ برای یک کتابی که تیراژی ۵۰۰ یا ۷۰۰ نسخه است که تازه ۲۰۰- ۳۰۰ نسخه آن در انبار ناشر ممکن است بماند، همان با پی دی اف به وقت نرسیده ۶۰ ۷۰ هزار نسخه آن خوانده میشود.
وی خاطرنشان کرد: نوع دیگری از مدیریت را باید نشان داد، مصونیت را این بار نباید از زاویه محدودیت رفت.
سیدحسن خمینی یادآور شد: امکانش نیست، اگر باشد بحث کنید خوب است یا بد. خب وقتی امکانش نیست باید از نوع دیگری وارد این فضا شد، کما اینکه او خودش را تحمیل میکند. آن وقت ما همیشه از عقب سر میدویم!
اولین واکنش قالیباف به مخالفت ها با طرح جنجالی علیه اینترنت /مسدودسازی اینستاگرام و واتساپ برنامه مجلس نیست
محمد باقر قالیباف با انتشار پستی در صفحه اینستاگرام خود به طرح صیانت از کاربران در فضای مجازی واکنش نشان داد.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین محمد باقر قالیباف، رئیس مجلس یازدهم در صفحه اینستاگرام خود نوشت:
دربارۀ تصمیم نمایندگان محترم مجلس در واگذار کردن «طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی» به کمیسیون، مطابق اصل ۸۵ قانون اساسی ذکر چند نکته را ضروری میدانم:
۱. عمدۀ ادعاهای مطرح شده درباره طرح مطابق واقع نیست و در طرح وجود ندارد لذا کارشناسان و فعالان دلسوز در نظر داشته باشند که تحت تاثیر فضاسازیها و مطالب خلاف واقع، پیش از بررسی دقیق موضع گیری نکنند.
۲. مسدودسازی پلتفرمهای پرکاربرد مانند اینستاگرام و واتساپ، برنامه مجلس نیست و آنگونه که برخی مطرح می کنند در طرح مذکور وجود ندارد؛ در عین حال بنظر می رسد ابهامات و اشکالاتی در این زمینه وجود داشته باشد که ضروری است حین بررسی طرح، این موضوع بررسی و اصلاح شود.
تصمیم گیری درباره این پلتفرمها مانند اینستاگرام و واتساپ که دهها میلیون نفر از آنها استفاده میکنند و هزاران کسب و کار در آنها جریان دارد از اهمیت زیادی برخوردار است و پیچیدگیهای فراوانی دارد و باید در خصوص آنها متغیرهای زیادی را مدنظر قرار داد؛ لذا طرح باید بگونهای اصلاح شود که تصمیمگیری نهایی درباره این پلتفرمها مبتنی بر منطقی عقلانی بصورت مستقیم توسط شورای عالی فضای مجازی صورت گیرد.
۳. بعد از کسب نظر هیئت رئیسه مجلس، این طرح در کمیسیونی مخصوص با حضور نمایندگان منتخب از کمیسیونهای مجلس بررسی و تصویب خواهد شد و نمایندگان دولت جدید نیز در جلسات آن حضور خواهند داشت.
۴. بدلیل اهمیت این مسأله برای آحاد مردم و ضرورت ابراز نظر کارشناسی، مذاکرات این کمیسیون بصورت علنی و شفاف خواهد بود.
٥. مدیریت مطلوب و عقلانی فضای مجازی به ترتیبی که منافع مردم را تامین کند، ضرورتی است که همه کشورهای پیشرفته آن را اجرا میکنند.
- 15
- 5