شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳
۱۰:۲۰ - ۱۶ مرداد ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۵۱۲۰۴
سیاست داخلی

ماجرای عجیب حقوق ۳۵۰ میلیونی روحانی | حقوق ۳۴ میلیون تومانی نمایندگان مجلس!

حقوق رئیس جمهور و حقوق نمایندگان مجلس در ایران,حقوق بازنشستگی روحانی
حقوق بازنشستگی حسن روحانی چقدر است؟ ماجرای حقوق‌های نجومی سال‌هاست نقل محافل رسانه‌ای است و همچنان درد درمان‌نشده اقتصاد ایران است. گاهی انتشار فیش حقوقی برخی مدیران و مسئولان و حتی نمایندگان مجلس مردم را شوکه می‌کند. هنوز به حقوق‌های نجومی عادت نکرده‌ایم؛ بنابراین هر خبری حاکی از میزان حقوق و دستمزد چهره‌هایی مانند رؤسای جمهور سابق یا مدیران دولتی توجه‌ها را به خود جلب می‌کند.

به گزارش شرق، دیروز حجت‌الاسلام حسن نوروزی، نماینده اصولگرای مجلس، درباره بازنشستگی حسن روحانی با بیان اینکه کنترل‌کردن افزایش‌های بی‌رویه حقوق‌ها واجب است، تصریح کرد: این درآمدهای شرکت‌ آب، برق و بانک‌های خصوصی باید کنترل شوند؛ اینکه رئیس‌جمهور برای بازنشستگی ماهی ۳۵۰ میلیون دریافت کند غلط است؛ اگر ۲۵ تا ۳۰ میلیون باشد اشکالی ندارد اما ۳۵۰ میلیون باید کاسته شود. همین سخنان کافی بود تا توجه‌ها به دستمزد نجومی رئیس‌جمهور سابق جلب شود. روحانی دیگر رئیس‌جمهور ایران نیست اما نمایندگان اصولگرا همچنان به ‌دنبال نقد او هستند و ماجرای حقوق بازنشستگی او بهانه جدیدی برای حمله به رئیس‌جمهور سابق شده است. این در حالی است که هنوز ماجرای انتشار فیش ۲۰۰ میلیون تومانی نمایندگان مجلس و حتی درخواست ماشین شاسی‌بلند آنها را فراموش نکرده‌ایم. در مجموع هرکدام از نمایندگان مجلس به‌ جز حقوق ماهانه، بین ۱۹ تا ۲۲ میلیون تومان برای پرداخت هزینه‌های جاری و موارد مختلف، دریافت می‌کنند. به تعبیر دیگر هر نماینده مجلس از دو محل حقوق ماهانه و پرداخت هزینه‌ها، ماهانه بین ۳۱ تا ۳۴ میلیون و در مجموع امسال بین ۳۷۲ تا ۴۰۸ میلیون تومان دریافتی خواهد داشت.

هرچند تسنیم هم در گزارشی سال گذشته درباره میزان حقوق و مزایای نمایندگان این‌گونه نوشت:رقم‌ها متفاوت است.یکی فیش حقوقی نشان می‌دهد که دریافتی نماینده بیش از ۳۰میلیون تومان است تا برخی نمایندگان که درپاسخ می‌گویند:«نمی‌دانم رقم دقیق دریافتی‌ام چقدر است».بنابراین خود نمایندگان مجلس اصولگرا از نجومی‌بگیران درایران هستند واگر قرار به نقدی باشد،رطب‌خورده نمی‌تواند منع رطب کند؛ اما وقتی از رقم ۳۵۰ میلیونی صحبت می‌شود، داشتن سند و مدرکی برای این ادعا اهمیت بسزایی می‌یابد، به‌ویژه آنکه این سخن بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌ها داشته است. اما حقیقت ماجرای حقوق ۳۵۰ میلیون تومانی چیست؟ گاهی همه فکر می‌کنند بیشترین دستمزد را یک رئیس‌جمهور دریافت می‌کند، اما این‌گونه نیست. شاید حقوق چندده میلیونی معاونان برخی سازمان‌ها بیشتر از حقوق رئیس‌جمهور فعلی کشورمان باشد. این در حالی است که به اذعان برخی از کارشناسان، حقوق مسئولان کشور، از رئیس‌جمهور تا نمایندگان مجلس و سایر مسئولان قوا براساس معیاری تعیین شده و مورد مطالبه قرار می‌گیرد.درباره حواشی حقوق حسن روحانی هم چندی پیش روابط‌عمومی نهاد ریاست‌جمهوری اطلاعیه‌ای منتشر کرد و به توضیح آنچه در دستمزد حسن روحانی بعد از بازنشستگی رخ خواهد داد توضیح داد که حال برداشت اشتباه از رقم ۳۵۰ میلیون تومانی ناشی از نخواندن آن توضیحات است.

با توجه به محتوای این اطلاعیه،تمامی بیمه‌شدگان می‌توانند با رعایت ضوابط آیین‌نامه نحوه تغییرصندوق و نقل و انتقال حق بیمه و سوابق بیمه‌ای بین صندوق‌های بیمه‌ای،نسبت به تغییر صندوق بیمه‌ای خود اقدام کنند که گویا روحانی نیز ازاین فرصت استفاده کرده است و در بند دوم اطلاعیه روابط‌عمومی ریاست‌جمهوری تصریح شده است: حسب طرح درخواست جابه‌جایی و تغییر صندوق بازنشستگی رئیس‌جمهوری از صندوق تأمین اجتماعی به صندوق بازنشستگی کشوری این درخواست طی مکاتبه‌ای از سوی معاونت اداری مالی نهاد ریاست‌جمهوری به صندوق بازنشستگی کشوری ارسال شده است؛ در پاسخ به این مکاتبه،صندوق بازنشستگی استان تهران با توجه به مستندات و سوابق و محاسبات،اعلام کرده بابت انتقال حق بیمه حجت‌الاسلام روحانی در دوره خدمت در مجلس شورای اسلامی باید مبلغ حدود ۳۵۳ میلیون تومان در وجه صندوق بازنشستگی کشوری پرداخت شود. روابط‌عمومی نهاد ریاست‌جمهوری در ادامه این اطلاعیه یادآور شده است: از سوی دیگر از آنجا که بخشی از حقوق ایشان (موضوع تبصره ۵ ماده ۵۹ آیین‌نامه استخدامی اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها، مؤسسات آموزش عالی، پژوهش و فناوری) از تاریخ اول مهرماه ۹۵ لغایت پایان سال ۱۳۹۹ به ایشان پرداخت نشده و این رقم حدود ۳۶۲ میلیون تومان بوده است، درسندی که اخیرا در رسانه‌ها منتشر شده،معاونت اداری مالی نهاد ریاست‌جمهوری مقرر کرد که مبلغ بدهی بابت هزینه انتقال صندوق از محل مطالبات پرداخت‌ نشده رئیس‌جمهوری از حقوق معوقه دکتر روحانی کسر و در وجه صندوق بازنشستگی کشوری پرداخت شود. در بند چهارم و پایانی اطلاعیه روابط‌عمومی ریاست‌جمهوری آمده است: با این اوصاف، روشن است که نه‌تنها رقم ادعایی۷۰۰ میلیون تومان که اساسا پرداخت پاداش بازنشستگی به رئیس‌جمهوری طی سند مالی منتشرشده،فاقد صحت است و از رسانه‌هایی که به انتشار و بسط این شایعه در فضای عمومی کشور پرداختند، انتظار می‌رود هرچه‌سریع‌تر این اشتباه را تصحیح کنند.

با این توضیحات درعمل چیزی به نام حقوق نجومی برای حسن روحانی قابل تصور نیست ومطمئنا حقوق بازنشستگی او رقمی معمول دررده خدمتی او خواهد بود،هرچند همچنان بسیاری ازمردم با حداقل دستمزد زندگی می‌گذرانند و تبعیض در دستمزدها قابل چشم‌پوشی نیست اما ادعای این نماینده اصولگرای مجلس هم قابل قبول نیست و حاشیه‌سازی جدید برای رئیس دولت تدبیر و امید خواهد بود که در نهایت هم نتیجه‌ای در بر ندارد.

حقوق غیر شفاف نمایندگان مجلس/ ۳۱ میلیون تومان در ماه یا ۳۴ میلیون؟

هنوز ماجرای انتشار فیش ۲۰۰ میلیون تومانی نمایندگان مجلس و حتی درخواست ماشین شاسی‌بلند آنها را فراموش نکرده‌ایم.

حقوق رئیس جمهور و حقوق نمایندگان مجلس در ایران,حقوق بازنشستگی روحانی

در مجموع هرکدام از نمایندگان مجلس به‌ جز حقوق ماهانه، بین ۱۹ تا ۲۲ میلیون تومان برای پرداخت هزینه‌های جاری و موارد مختلف، دریافت می‌کنند. به تعبیر دیگر هر نماینده مجلس از دو محل حقوق ماهانه و پرداخت هزینه‌ها، ماهانه بین ۳۱ تا ۳۴ میلیون و در مجموع امسال بین ۳۷۲ تا ۴۰۸ میلیون تومان دریافتی خواهد داشت.

هرچند تسنیم هم در گزارشی سال گذشته درباره میزان حقوق و مزایای نمایندگان این‌گونه نوشت: رقم‌ها متفاوت است. یکی فیش حقوقی نشان می‌دهد که دریافتی نماینده بیش از ۳۰ میلیون تومان است تا برخی نمایندگان که در پاسخ می‌گویند: «نمی‌دانم رقم دقیق دریافتی‌ام چقدر است». بنابراین خود نمایندگان مجلس اصولگرا از نجومی‌بگیران در ایران هستند.

  • 13
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۹
غیر قابل انتشار: ۸
جدیدترین
قدیمی ترین
فضای مجازی رو می بندن که این اطلاعات لو نره دیگه فیش های حقوقی و ویلاهای لاکچری و آقازاده هاشون و حساب های بانکی و ماشین های ...
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش