جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۹:۱۵ - ۱۳ آبان ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۸۱۰۶۶
سیاست داخلی

علی‌اکبر صالحی: یک عده در لباس روحانیت حرف هایی می زنند که وهن اسلام است، کسی هم جلویشان را نمی گیرد؛ داد بزنید و بگویید اینها ربطی به روحانیت ندارند

علی‌اکبر صالحی,انتقاد علی‌اکبر صالحی از روحانیون
دکتر علی اکبر صالحی رئیس سابق سازمان انرژی اتمی در سمینار «استکبارستیزی در نظم نوین جهانی»گفت: انقلاب ما یک انقلاب ویژه ای بوده که زیرساخت های فکری آن با انقلاب های دیگر فرق می کند. انقلاب های دیگر محصور کشورشان بوده اما انقلاب ما مسائل دیگری هم داشته و انقلاب ما در بستر دین دیده شده است. مطلب دوم این انقلاب چیزی نبوده که در خلأ ایجاد شده باشد. این حرکت اجتماعی از مشروطه شروع می شود و تجلی آن در سال ۵۷ بوده است.

به گزارش جماران،  قائم مقام فرهنگستان علوم گفت: کشور ایران هم ویژگی های خودش را دارد. نوعا کشورهای دنیا یکپارچه و یکرنگ هستند اما ایران جزو کشورهایی است که اقوام مختلف دارد. رهبری انقلاب ما هم با انقلاب های دیگر فرق دارد و یک رهبر دینی بوده و صرفا سیاسی نبوده است. قبل از پیروزی انقلاب صحبت کردن از اسلام در محیط دانشگاهی امر مشکلی بود. رهبری در چنین زمانی خیلی سخت است.

وی تأکید کرد: ما زمانی صحبت می کنیم که ۴۳ سال از انقلاب گذشته است. تحولات آنقدر سریع بود که به نظر من این کشور در این ۴۰ سال به اندازه ۴۰۰ سال تاریخ دید. آنقدر سیر تحولات سریع بود که تصمیم گیری ناب کار آسانی نیست. شما زمانی می توانید تصمیم بگیرید که اطلاعات کامل داشته باشید. دسترسی ما به اطلاعات آن موقع قوی نبود، دستگاههای اطلاعاتی مان ضعیف بود و شبکه های اجتماعی هم به شکل امروزی وجود نداشتند. در چنین شرایطی خود را جای رهبر یک کشور بگذارید و تصمیم بگیرید. از طرفی، یک عده هم در کشور کارهای سلبی می کردند که نمی خواهم نام ببرم؛ اما به عنوان مثال، انتقال مواد منفجره به کشورهای دیگر که شک و شبهه نسبت به انقلاب را موجب شد و البته بعدها آن فرد دستگیر و اعدام شد. غرض اینکه، آثار این اتفاقات هم روی انقلاب وجود داشت. دیگران می گفتند شما میخواهید این انقلاب را که با این کارهای سلبی که مواد منفجره به فلان جا می برید، صادر کنید و رهبری باید همه این رفتارهای نادرست برخی از روی نابحردی را هم تمشیت می کرد که کار آسانی نیست.

صالحی اظهار داشت: «استقلال سیاسی» یکی از مهمترین دستاوردهای انقلاب ما است. یک متفکر آمریکایی گفت مشکل ما با ایران هسته ای نیست بلکه ماهیت انقلاب ایران است که می خواهد عظمت خودش را احیاء کند و این در نظم جهانی اخلال ایجاد می کند. بعد از جنگ جهانی دوم آمریکا بالأخره یک نظم جهانی به وجود آورد. اگر اجازه می دادند معیشت مردم، اقتصاد و همه مسائل ما در حد معقول درست می شد، یک الگو و نمونه می شد، ضمن اینکه استقلال سیاسی خودش را هم حفظ کرده است. ما مثل کشور همسایه نیستیم که دستش در دست اسرائیل، ناتو و کشورهای مرتجع است و شب می خوابد یک حرف می زند و صبح که بیدار می شود حرف دیگری می زند. ما به هر حال به یک اصولی پایبند هستیم.

وی گفت: اقوال و تحلیل های مختلف از لانه جاسوسی هست، اما باید به رهبری برگردیم و پشت سر رهبری حرکت کنیم. فرق رهبر با یک واحد جامعه این است که او از اطلاعات بیشتر برخوردار است و او دارد جامعه را رهبری می کند؛ این رهبری به آسانی هم انجام نشده و هزینه ها داده ایم. رهبری این حرکت را درست تشخیص داده و ما هم باید پشت سر آن حرکت کنیم؛ البته آن رمانی که دانشجویان لانه جاسوی را تسخیر کردند من به اتفاق شهید عباسپور به آنجا رفتیم و با دوستان صحبت کردیم و گفتیم حالا تسخیر کردید، اما دو-سه روزه تمامش کنید! این ضربه اصلی خوب بود؛ هیمنه آمریکا باید شکسته می شد. رهبری تشخیص داد برای اینکه این انقلاب تضمین شود هزینه دارد؛ استقلال هم هزینه دارد.

صالحی یادآور شد: من وقتی سفیر ایران در آژانس بین المللی انرزی اتمی بودم، سفیر یکی از کشورهایی که بسیار پیشرفته است و آمریکا هم در آن پایگاه دارد، در گوشی با من صحبت کرد و گفت آقای صالحی! من از موضع گیری های سیاسی کشورتان لذت می برم! و می گفت قدر آن را بدانید. یکی از کسانی که می گفت قدر انقلابتان را بدانید، محمد البرادعی بود.او می گفت، قدر این انقلابتان را بدانید که حداقل شما هر چهار سال یک بار انتخابات رئیس جمهوری دارید؛ در کشور ما مبارک پس از سالها ریاست جمهوری، پسرش را آماده ریاست جمهوری کرده است!

وزیر اسبق امور خارجه تأکید کرد: نباید نواقص و مشکلات را به پای انقلاب نوشت. متأسفانه داریم نسل جوان را از دست می دهیم برای اینکه یک عده در لباس روحانیت حرف هایی می زنند که وهن اسلام است. کسی هم جلویشان را نمی گیرد! داد بزنید و بگویید اینها ربطی به روحانیت ندارند! زمانی که ما دانشجو بودیم «ایسم» های فراوانی وجود داشت و تنها چیزی که نبود «اسلامیسم» بود و اگر از دین حرف میزدید عقب افتاده و مرتجع حساب می شد. امام در چنان شرایطی یک تنه به جنگ ایسم ها رفت. به هر حال این ۴۳ سال طرفة العینی برای تاریخ پر افتخار این کشور است. واقعا دولت آمریکا حیله گر است و قابل اعتماد نیست. آمریکا دشمن غدّاری است. 

  • 14
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش