به گزارش جماران، مراسم انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران به مناسبت روز دانشجو دیروز در سالن فردوسی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران برگزار شد.
در این مراسم کلیپی از وقایع تاریخی - سیاسی کشور از دوران مصدق و پس از آن تا وقایع سال های منتهی به ۹۸، هواپیمای اوکراینی، اعتراضات مردم خوزستان و اصفهان به کم آبی پخش شد و دانشجویان نیز با پخش هر قسمت شعاری مربوط به آن تصاویر سر می دادند.
این کلیپ در نهایت با جمله امام خمینی(س) به پایان رسید که «اولیاء ما هستند این پایین شهری ها و پابرهنه ها به اصطلاح شما؛ اینها ولی نعمت ما هستند».(صحیفه امام، جلد ۱۶، صفحه ۲۴)
پس از پخش این کلیپ دانشجویان حاضر در این مراسم یک سرود دسته جمعی داشتند که این گونه آغاز می شد:
پس از آن نوبت به سیدمحمد مقیمی، رئیس دانشگاه تهران، رسید که طی سخنانی در این مراسم ضمن تبریک روز دانشجو گفت: ما همیشه خواهان عدالت هستیم اما باید تفسیر کنیم که چه چیزی عدالت است. اصلا فلسفه دانشگاه این است که با هم گفت و گو کنیم و مطالب همدیگر را در یک فضای محترمانه بشنویم. خوب است عدالت را از همین جا شروع کنیم که در دکور این برنامه تصاویر متعددی هست اما تصویر من تصویر سه شهید ۱۶ آذر را نمی بینم. بدون عدالت راه به جایی نخواهیم برد. اگر به من بگویند خمیرمایه نهج البلاغه چیست، بدون شک عدالت است. عدالت یعنی هرچیزی در جای خودش قرار بگیرد و در چهارچوب ها حرکت کنیم.
وی افزود: فارغ از دسته بندی ها، من برای همه گروه ها احترام قائل هستم و آنجایی که حقوق دانشجویان است، متکی به قانون می ایستم. حتما نتوانسته ایم عدالت را آنچنان که در شأن یک حکومت اسلامی است، برقرار کنیم؛ اما انتظار از دانشگاه این است که مستدل حرکت کنیم. باید دیدگاه های مختلف را تحمل کنیم؛ تک تک شما عزیزان آینده سازان کشور هستید.
رئیس دانشگاه تهران در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اعتراض مردم اصفهان به کم آبی، اظهار داشت: آیا صرفا به عارضه ها بنگریم و یا باید مشکل را ریشه یابی کنیم؟ جنگ آب در کشور ما یک مشکل جدی است. ما داریم از بودجه عمومی ارتزاق می کنیم که مشکل عمومی را بررسی کنیم. گاهی اوقات ورود به عارضه ها را تعبیر می کنم به فرصت شناسی کسانی که اصل ماجرا را پنهان می کنند.
وی ادامه داد: مشکل آب در سیستان و بلوچستان بیشتر از اصفهان است اما «فقر» آنها را بیچاره کرده است. من معتقدم دانشگاه تهران دانشگاه فرهیخته ای است و باید به صورت بنیادین به مسائل بپردازیم. من آماده هستم با هم هماوردی داشته باشیم و باید بر اساس مطالبات منطقی شما حرکت کنیم و سعی می کنم شرایط را به شما توضیح دهم تا مشکلات را حل کنیم.
مقیمی در پاسخ به سؤال یکی از دانشجویان در خصوص انتصابات اخیر دانشگاه تهران و انتخاب رئیس دانشکده حقوق، گفت: قانون می گوید رئیس دانشگاه مسئول انتخاب رؤسای دانشکده ها است ولی من حکیم نیستم و به خرد جمعی مراجعه می کنم. من معتقد به دموکراسی سازمانی هستم و ارکان دانشگاه فقط هیأت علمی نیست.
وی همچنین در پاسخ به سؤالی در خصوص پیگیری وضع دانشجویان زندانی، اظهار داشت: داریم اینها را بررسی می کنیم. مثلا عکس بی حجاب جلوی دانشگاه را با دلیل ثابت کردم اینها دانشجوی ما نبودند و دانشجوی داروسازی بودند. دادستان زنگ زد و گفت رئیس دانشکده و دانشجو باید بازداشت شوند، ولی من گفتم خود ما سازوکار بررسی داریم. من از پدرم هم دفاع نمی کنم؛ تا ندانم مشکلش چیست. نگاه قبیله ای را باید کنار بگذاریم. من اینها را بررسی می کنم و خودم را مکلف می دانم پیگیر باشم.
- 15
- 5