چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
۰۰:۳۶ - ۱۹ بهمن ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۱۱۱۷۶۸
سیاست داخلی

نامه‌ی درخواست ۳۹ پدر و مادر مسافران پرواز ۷۵۲ به وزیر راه: غرامت نه، مجازات دست‌اندرکاران

سقوط هواپیما اوکراینی,نامه پدر و مادران مسافران هواپیمای اوکراینی

انصاف نیوز نوشت: سی و نه نفر از مادران و پدران مسافران پرواز ۷۵۲ هواپیمای اوکراینی در نامه‌ای به وزیر راه به نامه‌ی ۱۲ بهمن ماه ستادی به نام ستاد پرداخت به بازماندگان پرواز اوکراین واکنش نشان دادند و دریافت غرامت را رد کردند.

در متن این نامه که نسخه‌ای از آن در اختیار انصاف نیوز قرار گرفته است، خطاب به رستم قاسمی، وزیر راه و شهرسازی آمده است: ۲۵ ماه پس از جنایت بزرگ فاجعه سرنگونی هواپیمای مسافری در ۱۸ دیماه ۱۳۹۸، در روزهای اخیر نامه‌ای به امضای خانم مهری صفری مسئول ستاد پرداخت به بازماندگان پرواز اوکراین (تاریخ امضای نامه: ۱۲ بهمن ۱۴۰۰) برای برخی از خانواده‌های داغدار ارسال شده است که داغ ما را که هیچ اتکا و فریادرسی جز ذات احدیت، در این دنیای وانفسا نداریم، صدچندان کرده است.

آنها با طرح ادعای «متعامد» خواندن ماجرای اصابت موشک هواپیما، نوشته‌اند که «پیرو بیانیه قبلی خانواد‌های داغدار در مورد رد پیشنهاد پرداخت غرامت در مورخه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۰ (شب شهادت مظهر عدالت و تقوا، امیرالمؤمنین علی علیه السلام)، و به حکم اخلاق، به حکم انسانیت و به حکم خون مظلومان و بی پناهانی که در این پرواز» مورد اصابت قرار گرفته‌اند، خطاب به وزیر نوشته‌اند که «از شما می‌خواهیم این رفتار ظالمانه و بسیار آزاردهنده را متوقف کنید».

نویسندگان پیشنهاد پرداخت غرامت را «رفتارهای زشت و آزاردهنده» خوانده‌اند که «سنگهای دیگری بر کوههای غم و سوگ سترگ که بر قلب و روان و کمرِ شکسته ما پدران و مادران از ۲۵ ماه پیش سنگینی می‌کند»، می‌افزاید. آنها انتظار دارند که به مقصران «نهیب بزنید که آنقدر دروغ بر دروغ‌های قبلی نیفزایند، آنقدر کتمان نکنند و آنقدر تلاش نکنند که مردم و دنیا را فریب دهند. حقایق لاجرم آشکار خواهد شد. بجای این همه تلاش‌های مذبوحانه برای افزایش فشار بر قلب و روان شرحه شرحه ما خانواده های داغدار، به سازمان هواپیمایی کشوری بگویید محتوای دوربین‌های فرودگاه بین المللی تهران در شب فاجعه را در اختیار خانواده‌ها و وکلا قرار دهند».

در این نامه آمده که «آقای مهندس رستم قاسمی! شما و وزیر قبلی و سایر مسئولان مرتبط در جایگاه پاسخگویی قرار دارید و باید به خانواده‌های داغدار، به ملت، به دنیا، به محاکم داخلی و بین المللی و در یوم الآزفه (روز نزدیک) پاسخ دهید که چرا مدیرکل وقت سوانح با درخواست [مقصران]، برای پاکسازی و غارت صحنه جرم و جنایت در روز ۱۸ دیماه ۱۳۹۸، موافقت کرد؟ حال آنکه در جریان لاکربی، صحنه جرم تا سالها مورد حفاظت قرار گرفت؟»

آنها نوشته‌اند: «آقای وزیر! خوب است بدانید که عظمت جنایت رخ داده شده و موضع فکری خانواده‌های داغدار به گونه‌ای‌ست که غرامت پیشنهادی هر مبلغی که باشد فاقد ارزش بوده و لذا بجای فشار روحی و روانی بر خانواده‌های داغدار اقدامی خدا پسندانه برای روشن شدن حقایق و تحویل جنایتکاران اصلی اعم از آمرین، طراحان و تایید کنندگان و… به محاکم عادله به عمل آورید یوم تبلی السرایر در چشم کوته بین آنها دیر نشان داده می‌شود ولی اعتقاد قلبی داریم که روز آشکار شدن حقایق و اسرار، بسیار نزدیک است. بجای فشار بر خانواده‌های داغدار که بواسطه این جنایت هولناک، همه وجودشان و دردانه هایشان که از نخبگان جهانی بوده اند را یکباره از دست داده‌اند، کارشناسان معتبر و بیطرف بین المللی را برای بررسی ابعاد این فاجعه بشری بکارگیرید تا قبل از آنکه دیرتر بشود، پاسخی قانع کننده برای جامعه بشری و تاریخ بیابند».

در بخش پایانی این نامه آمده است: برای تصور احساس خانواده‌های داغدار از این بدعت بزرگ، یعنی پرداخت غرامت قبل از روشن شدن حقایق و برپایی دادگاهی عادله و مجازات دست اندرکاران این جنایت که چیزی جز حق السکوت نام ندارد، توجه شما و همه طراحان و مباشران در زمینه پرداخت غرامت را به نکته ذیل جلب می کنیم: هرکدام از عزیزان ما در زمان حیاتشان و یا در آینده زندگی سرشار از موفقیتشان، ظرفیت تغییراتی شگرف در دنیا برای بهبود و پیشرفت زندگی جامعه بشری داشتند. بنابراین سازمان و دولت شما براساس کدامین تصور به این نتیجه رسیده که می‌شود خون این انسانهای فرهیخته و بیگناه را به متاع دنیایی معاوضه نمود؟ اقدام شما به مثابه اینست که […] فرزندان و بستگانشان را در هواپیماهایی بگذارند و در فاصله ۳۰ کیلومتری فرودگاه و در حالیکه با چشم غیرمسلح میتوان همه پروازها را در شب و روز تشخیص داد، […] در آسمان منفجر کنند، و دست آخر عده‌ای با تاکید فراوان بر “حادثه” بخواهند دیه با شاخه گل به بازماندگان بدهند. والسلام. جمعی از خانواده‌های داغدار پرواز ۷۵۲ اوکراین.

توضیح: چند کلمه از متن نقطه‌چین شده است.

  • 14
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۸
غیر قابل انتشار: ۸
جدیدترین
قدیمی ترین
آقا گفته باشم مجازات باید از اون بالا شروع بشه و تا به پایینترین عامل این کار برسه
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش