بهگزارش انصاف نیوز، یک سال قبل و در روزهای تبلیغات «انتخابات» ۱۴۰۰ نمایندهی خوزستان در مجلس خبرگان رهبری با اعلام حمایت انتخاباتی خود از سیدابراهیم رئیسی، از او با واژههایی مانند «مدیر»، «ادامهدهندهی راه شهدا و رهبری»، «مدبر»، «محجوب»، «متواضع» و «عالم ربانی» یاد کرده بود.
اما این اولین باری نبود که کسی قاضیالقضات سابق را «عالم ربانی» میخواند؛ خبرگزاری میزان، رسانهی قوه قضاییه، در بهمن ۱۳۹۹ به نقل از یک «پژوهشگر عراقی» سیدابراهیم رئیسی را «عالم ربانی» خوانده بود.
این خبرگزاری متعلق به قوه قضاییه دربارهی سفر رئیس وقت این قوه به عراق در سال ۱۳۹۹ به نقل از ایاد الاماره، پژوهشگر عراقی نوشته بود: «رهبری و ملت ایران تحت تاثیر طرفهایی که خواهان بر هم زدن روابط دو کشور هستند، قرار نگرفتند؛ آیت الله ابراهیم رییسی، این “عالم ربانی” بزرگ و مجاهد مقاوم که سمتهای مختلفی در جمهوری اسلامی داشته، صداقت، جدیت و تعهد بسیار بزرگ خود را به مبادی اصیل اسلام نشان داده است؛ آیت الله رییسی به تواضع و کمک به فقرا شناخته شده و از محبان اهل بیت عصمت و طهارت است».
چندی پیش در خطبههای عید فطر بار دیگر رئیس دولت سیزدهم «عالم ربانی» خوانده شد و این بار بیان چنین تعبیری بر عهدهی حجتالاسلام کاظم صدیقی نهاده شده بود.
آقای صدیقی که معمولا پس از هر سخنرانی او حرف و حدیثهایی به میان میآید با اشاره به وضعیت اقتصادی کشور گفته است: «دولت سیزدهم را با ریاست یک “عالم ربانی” سختی کشیده و با همه وجود مردم را درک کرده داریم و مردم با همهی وجود به ایشان رای دادند، به صداقت و امانت او یقین داریم، اما گروههایی از این گرانی افسارگسیخته در رنجند و همه جا گله میکنند و انتظار دارند».
به نظر میآید تعبیر «عالِم ربانی» نیز همچون واژهی «آیتالله دکتر» به تدریج مورد استفادهی حامیان و رسانههای مدافع «دولت انقلابی» قرار خواهد گرفت. پس از راهی شدن ابراهیم رئیسی به پاستور و تکیه دادن او به کرسی ریاست دولت، رسانههای دولتی و به طور مشخص پایگاه اطلاعرسانی ریاستجمهوری ترکیب «آیتالله دکتر سیدابراهیم رئیسی» را در خبرهای مرتبط با رئیس دولت سیزدهم استفاده میکنند که چند نمونهی آن را که مربوط به روزهای اخیر است در ادامه میبینید.
خبرگزاری اصولگرای فارس در یادداشتی که در سال ۱۳۹۴ منتشر کرده بود به ویژگیهای عالمان ربانی از نگاه قرآن پرداخته که برخی از آن ویژگیها به شرح زیر است:
دارای مقام ویژه درعالم برزخ هستند
در مقام سخنگویی در روز قیامت هستند
دچار حسرت نشده و افق فکری بلندی دارند
دل آنها مخزن آیات الهی است
اهل عبرتگیری و پندپذیری هستند
به واسطهی علم و دانش خود مغرور نمیشوند
حق را از باطل تشخیص میدهند و حق را میپذیرند
دارای ویژگی مدیریت و رهبری هستند
کمالجویی دارند و برای علمآموزی بیشتر تلاش میکنند
پاسخگوی مشکلات مردم هستند
راهنما و دلسوز مردم هستند
اهل تفکر، تعقل و تامل در امور هستند
و…
از سوی دیگر با نگاهی به پیامهای تسلیت صادرشده از سوی رهبری و دیگر بزرگان شاهد هستیم که چنین واژهای برای مراجع تقلید و مجتهدین طراز اول به کار رفته است.
برای مثال، آیتالله خامنهای از افرادی نظیر حضرات آیات میرزا جوادآقا تبریزی، مرعشی نجفی، اراکی، بهاءالدینی، بهجت، حقشناس، مجتهدی تهرانی دستغیب، مروارید، خوشوقت، مصباح یزدی، علوی گرگانی، حسنزاده آملی و… با عنوان «عالم ربانی» یاد کرده است.
حال مشخص نیست که حامیان رئیس دولت سیزدهم او را واقعا فردی در جایگاه یک «عالم ربانی» تصور میکنند یا به کار بردن چنین عبارتی برای آقای رئیسی تنها بیانی اغراقآمیز در توصیف اوست؟!
- 18
- 1
کاربر مهمان
۱۴۰۱/۳/۸ - ۲۳:۳۷
Permalink