چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
۰۰:۰۸ - ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۲۲۹۴۹
سیاست داخلی

روایت وکیل سعید مدنی از نحوه بازداشت او/ واکنش عباس عبدی

سعید مدنی,بازداشت سعید مدنی

بهارنیوز نوشت: حقوقدان و وکیل سعید مدنی با اشاره به نحوه بازداشت این استاد دانشگاه، اظهار داشت: سعید مدنی، روز دوشنبه با حکم بازپرس شعبه دوم دادسرای امنیت و توسط مامورین وزارت اطلاعات دستگیر شده است. صبح روز گذشته، بنده به اتفاق ایشان بابت پیگیری شکایت سعید مدنی از وزارت ارشاد بابت ممنوع‌القلم شدن و عدم اجازه تجدید چاپ آثار قبلی و همچنین، عدم صدور مجوز برای انتشار کتب جدید به دادسرای کارکنان دولت مراجعه داشتیم. 

مصطفی نیلی، در گفتگو با سایت امتداد افزود: بعد از بازگشت و در هنگام وارد شدن به منزل، ماموران امنیتی، موکلم را بازداشت کرده و سپس با ورود به منزل و تفتیش خانه، وسایل الکترونیک ایشان از جمله، لپ‌تاپ و گوشی و حتی لپ تاپ و هارد کامپیوتر متعلق به همسر ایشان را ضبط و از خانه خارج کرده‌اند. در هنگام بازداشت سعید مدنی، هیچ یک از اعضای خانواده در منزل حضور نداشته و ایشان، تنها بوده‌اند. هم‌زمان با خروج مامورین از منزل، خبرگزاری مهر، خبر بازداشت سعید مدنی را با اتهاماتی واهی و بی‌اساس اعلام کرده است!

نیلی، یادآور شد: با توجه به این رویه که در تمامی موارد مشابه، معمولا ماموران امنیتی به خانواده و اطرافیان فرد بازداشتی، توصیه به سکوت داشته و آن‌ها را از خبری کردن مسئله بر حذر می‌کنند در این مورد، هنگامی که سعید مدنی به همراه مامورین از منزل خارج شده و حتی هنوز به دادسرا نرسیده و هیچ یک از اطرافیان ایشان خبر از بازداشت نداشته‌اند، یک خبرگزاری (مهر) خبر بازداشت را با اتهاماتی واهی منتشر می‌کند و این امر عحیب است. بعد هم که از طریق دوستان با خانواده تماس گرفته شده و علت و چند و چون بازداشت منتشر شده در این خبر را جویا شده‌اند، تازه آن گاه خانواده خبردار شده و به منزل مراجعه و با خانه به هم ریخته و تفتیش شده مواجه شده‌اند.

وکیل سعید مدنی، خاطرنشان کرد: شب گذشته(دوشنبه شب)، سعید مدنی در تماسی با خانواده، اعلام کرده که در بند امنیتی ۲۰۹ بازداشت است و شعبه صادر کننده حکم جلب، شعبه دوم بازپرسی بوده است. تا شب گذشته و زمان برقراری این تماس، هنوز تفهیم اتهامی به ایشان صورت نگرفته بوده و تا این لحظه از سیر روند پرونده و اتهامات وارده اطلاعی نداریم.

وی در ادامه گفت: دیروز (سه‌شنبه) به همراه خانواده ایشان به دادسرای امنیت مراجعه داشتیم که با توجه به تعطیلی دادسرا به بهانه آلودگی هوا، موفق به ورود نشدیم. تقاضای خود را از طریق سرباز نگهبان جلوی در به بازپرس کشیک-که همان بازپرس شعبه دو بود- اعلام کردیم. پس از مدتی معطلی از طریق همان سرباز اعلام کردند که بروید؛ هر وقت لازم شد، خودمان تماس می‌گیریم!

این حقوقدان، بیان داشت: سعید مدنی در تماس شب گذشته خود، اعلام کرده که در سلول انفرادی است و نگهداری زندانی در این شرایط، مصداق بارز شکنجه است. با توجه به نحوه اطلاع‌رسانی و خبری که خبرگزاری مهر تنظیم کرده و برخوردهایی که در ایام اخیر با آقای مدنی انجام شده است به نظر می‌رسد که ایشان تحت فشار باشند. بر خلاف قانون، اجازه دسترسی به وکیل هم به ایشان داده نشده است.

وی، یادآور شد: در ماه‌های اخیر، محدودیت‌های فراوانی توسط نهادهای امنیتی برای آقای مدنی ایجاد شده بود. ایشان بر اساس فرصت مطالعاتی که دانشگاه ییل آمریکا برایش فراهم کرده بود، بنا داشت تا جهت استفاده از این فرصت مطالعاتی یک سفر یک ساله به آمریکا داشته باشد. پیش از روز سفر، مامورین وزارت اطلاعات ایشان را احضار و در مورد ممنوع‌الچاپ شدن کتاب‌ها و هم‌چنین در خصوص سفر با او صحبت کرده بودند. سعید مدنی در این احضار از مامورین در خصوص ممنوع‌الخروجی سوال کرده بود که عنوان کرده بودند که قراری دال بر ممنوع‌الخروجی او با درخواست وزارت اطلاعات صادر نشده است. هنگامی که سعید مدنی برای به فرودگاه مراجعه و کارت پرواز خود را دریافت کرده است، مامورین اطلاعات سپاه اعلام کردند که ممنوع‌الخروج بوده و حق خارج شدن از کشور را نخواهد داشت. این امر علاوه بر از دست رفتن فرصت مطالعاتی موجب ضرر و زیان اقتصادی نیز برای ایشان شد.

این وکیل دادگستری، ادامه داد: از سوی دیگر مامورین از طریق افرادی که برای بازجویی احضار می‌شدند؛ پیام‌هایی برای سعید مدنی فرستاده بودند که مشخص بود، قصد برخورد با ایشان را دارند. ماموران خواهان آن بودند که سعید مدنی در مورد مسائل جاری جامعه، تحلیلی ارائه نکرده و سکوت کند. ایشان از نظر قانونی، حق اظهار نظر آزاد در مورد مسائل را داشته و آزادی بیان در قانون اساسی مورد تصریح قرار گرفته است.

وی، اضافه کرد: بر این اساس، سعید مدنی هم از این حق قانونی استفاده کرده و توجهی به این تهدیدات نداشته است. به نظر می‌رسد که این بازداشت، عملی کردن تهدیدهای قبلی است. سناریوسازی هم که تحت عنوان ارتباط با عناصر بیگانه در خبر بازداشت ایشان درج شده بی‌اساس است. جای سوال است که وقتی هنوز آقای مدنی تفهیم اتهام نشده و وکیل حق دسترسی به پرونده را ندارد چگونه این خبر منتشر می‌شود؟ نیلی در پایان نیز، تاکید داشت: تمام کسانی که سعید مدنی را می‌شناسند، مطمئن هستند که این اتهام، واهی و بی‌اساس است.

***

واکنش عباس عبدی به بازداشت سعید مدنی

فعال سیاسی اصلاح طلب ، خواستار محاکمه علنی و تعیین تکلیف سریع پرونده اتهامی سعید مدنی شد.

عباس عبدی در کانال تلگرامی خود نوشت: خبر تاسف‌بار و نشانه ناخوشایندی بود. سعید مدنی بازداشت شد. بصورت غیر رسمی اتهامی هم زدند. «ملاقات با عناصر مشکوک بیگانه و انتقال منویات و خطوط عملیاتی آنها به برخی عناصر سابقه دار داخلی کشور.»

نمی‌دانم این اتهام اعتبار رسمی دارد یا موقتی منتشر شده است. ولی هر کس از جمله بنده که آقای مدنی را می‌شناسد متوجه واهی بودن آن می‌شود. در اینجا قصد داوری ندارم. فقط اعلام کنید که آیا این اتهام و موارد مشابه را علنی رسیدگی می‌کنید یا باز هم در پشت درهای بسته رسیدگی خواهد شد که در حقیقت همین نحوه رسیدگی نشان از نادرستی اتهام است.

چون اگر علنی رسیدگی شود و چنین اتهامی علیه فعالان مدنی یا سیاسی داخل کشور وارد و حقیقت داشته باشد در این صورت حتی نیازی به زندان کردن هم ندارد چون دوستانشان آنان را تخطئه خواهند کرد.

بنابر این اگر آمادگی رسیدگی علنی دارید که هیچ ولی اگر ندارید که گمان می‌کنیم ندارید، به سرعت آزاد کنید.

این اتهام به برخی افراد مطلقا نمی‌چسبد چون به درستی سطح درک و شعور خود را از بالاتر از آن می‌دانند که مصرف کننده نظرات دیگران باشند آن هم دیگرانی از خارج کشور!

  • 18
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۹
غیر قابل انتشار: ۸
جدیدترین
قدیمی ترین
عباس عبدی که خودش مشکلات بزرگ امنیتی داشته است چطور جرئت کرده که وکیل مدافع کس دیگری بشود ؟!
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش