جمعه ۰۵ مرداد ۱۴۰۳
۱۱:۲۲ - ۱۱ خرداد ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۳۱۱۶۴
سیاست داخلی

عضو مجلس خبرگان: اگر گرانی امتحان الهی است چرا فقط برای ایرانی‌هاست؟

محمدحسین احمدی شاهرودی, مراسم یادبود جانباختگان حادثه فروریختن ساختمان متروپل آبادان
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری گفت: در همین جریان ریزش ساختمان آبادان اگر دلایل را بررسی کنید قطعا به همین نقطه می‌رسید که یا تخصص می‌لنگیده یا تعهد و یا هردو. یکی از مطالبات مردم و مقام معظم رهبری هم این است که علل و عوامل این حادثه بررسی شود، حادثه ای که نه تنها یک شهر و یک استان بلکه یک ملت را داغدار کرد، این‌ها باید بررسی شود که خدای نکرده در جای دیگر تکرار نشود.

به گزارش ایلنا، محمدحسین احمدی شاهرودی، نماینده خوزستان در مجلس خبرگان رهبری، در مراسم یادبود جانباختگان حادثه فروریختن ساختمان متروپل آبادان که به همت خوزستانی‌های مقیم تهران در مسجد حضرت ولیعصر(ع) برگزار شد طی سخنانی ضمن تسلیت به بازماندگان و آرزوی صبر برای داغدیدگان این حادثه، در اشاره به مشکلات موجود در جامعه، گفت: تورم و گرانی شرایط زندگی و تامین معیشت را برای مردم سخت کرده است، این تورم و گرانی‌ها چیست؟ می‌گویند امتحان الهی است، اگر امتحان الهی‌ست فقط برای ما است؟ فقط برای ما ایرانی‌هاست؟ چطور در کنار ما کشور عراق این مصیبت تورم وگرانی را ندارند، یعنی خدا نمی‌خواهد آن‌ها را امتحان کند؟

وی ادامه داد: بنده به خاطر دارم از زمانی که صدام سقوط کرد حدود ۱۷-۱۸ سال قبل تا حالا اصلا چیزی به نام گرانی و تورم در عراق نیست. من از اولین کسانی بودم که همان سال ۸۳ که صدام سقوط کرد بدون گذرنامه رفتم عراق، قیمت‌ها همان قیمت‌هایی بود که الان هم است، کرایه‌ها همان، قیمت گوشت همان و قیمت لبنیات همان است. لذا ما در عراق چیزی به نام اضافه سنوات سالیانه نداریم که حقوق‌ها را اضافه کنیم، چیزی به نام تورم در عراق، در دبی در جاهای دیگر نیست. این گرانی باعث ایجاد فقر می‌شود و فقر یک مصیبت برای جامعه است.

احمدی شاهرودی در ادامه با بیان اینکه حادثه فروریختن متروپل هم مصیبت است، عنوان کرد: همین حادثه ریزش ساختمان متروپل آبادان واقعا یک مصیبت است، یک مصیبت فاجعه‌آمیزی و بسیار تلخ و دردناک بود. اگر این مساله ریشه‌یابی شود دست انسان در رخ دادن این مصیبت نقش دارد. اگر کارها به دست انسان‌هایی که شایستگی ندارند سپرده شود، مطمئن باشید که این مصیبت‌ها به وجود می‌آید. این همان پدیده‌ای است که در تعبیر عمومی از آن به عنوان واگذاری کارها به انسان‌های صالح و شایسته‌سالاری که معیار آن هم تعهد و تخصص است.

وی همچنین تاکید کرد: مساله واگذاری کارها به صالحین و متخصصین ریشه قرآنی دارد. در قرآن تاکید شده است که ای مردم اگر می‌خواهید کارهای خود را به کسی واگذار کنید به انسانی متعهد و متخصص واگذار کنید. در قرآن داریم که حضرت یوسف گفت من را در مسئولیت خزانه مصر منصوب کنید به این خاطر که دو ویژگی دارم نخست اینکه اهل دزدی و خیانت و سوءاستفاده نیستم و دوم اینکه عالم و دانشمند هستم و دانش حفظ دارایی را دارم.

نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری اضافه کرد: در همین جریان ریزش ساختمان آبادان اگر دلایل را بررسی کنید قطعا به همین نقطه می‌رسید که یا تخصص می‌لنگیده یا تعهد و یا هردو. یکی از مطالبات مردم و مقام معظم رهبری هم این است که علل و عوامل این حادثه بررسی شود، حادثه ای که نه تنها یک شهر و یک استان بلکه یک ملت را داغدار کرد، این‌ها باید بررسی شود که خدای نکرده در جای دیگر تکرار نشود.

وی افزود: مطالبه دیگر که رهبری مطالبه فرمودند پیگرد و مجازات عبرت‌آمیز مقصران بوده است، آن انسان‌هایی که در این جریان تخلف کردند و یا به وظایف قانونی خود عمل نکردند، باید بررسی شود و تحت پیگرد قرار گیرند و مجازات عبرت آموز شوند. انتظار مردم این است که به صورت جدی نه اینکه چند نفری را مطرح کنند به عنوان سلطان فلان و سلطان فلان. نه! یک بررسی جدی و جامع به عمل بیاید که قصور و تقصیر در کجاها و توسط چه اشخاص حقیقی یا حقوقی صورت گرفته است. اینکه گفته می‌شود تذکر داده شده، خب چه کسی تذکر داده شده، چرا توجه نشده است؟ این ها باید بررسی شود و تحت پیگرد قرار بگیرند.

احمدی شاهرودی در تشریح مطالبات مردم و افکار عمومی همچنین بیان کرد: مطالبه سوم افکار عمومی جبران خسارت‌هاست، هم خسارتهای مالی هم خسارت‌های جانی، اینکه مساله را قضایی کنند و بگویند خب چه کسی مسئول و ضامن این خون‌های به ناحق ریخته شده و این اموال است، خب ممکن است سال‌های طولانی طول بکشد، خون مسلمان نباید هدر برود.

وی افزود: اولا ما نمی‌دانیم این آقای عبدالباقی، واقعا عبدالباقی است هنوز یا عبدالفانی است، چگونه است؟ کجا یقه‌اش را بگیریم و محکومش کنیم به پرداخت خسارت‌های مالی. چه بسا ده‌ها سال طول بکشد. بالاخره باید یک هیاتی تشکیل شود و این خسارت ها را بررسی کنند و جبران شود.

نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری توسعه و پیشرفت را خواسته چهارم مردم آبادان و خرمشهر برشمرد و عنوان کرد: مطالبه چهارم توسعه شهر آبادان و خرمشهر است، با گذشت ده‌ها از پایان جنگ تحمیلی همچنان فقر و محرومیت در چهره این شهرستان‌ها هنوز باقی است. مردم این شهرستان‌ها بیشترین آسیب را در اثر جنگ تحمیلی دیدند و انتظار دارند برای توسعه و آبادانی این شهرها اقدامات موثری به عمل بیاید که تاحالا به عمل نیامده است.

وی ادامه داد: یکی از همین آبادانی‌ها می‌گفت که ما را به همان ۴۰-۵۰ سال قبل برگردانید، آبادان و خرمشهر ۴۰-۵۰ سال قبل چه وضعیتی داشت؟ شهرهای آبادان و خرمشهر در ۴۰-۵۰ سال قبل واقعا آبادان بودند، اکنون نه آبادانش آباد است نه خرمشهرش خرم. واقعا نیاز است که مسئولین تصمیم جدی بگیرند برای توسعه و آبادانی این شهرها.

احمدی شاهرودی در ادامه بر لزوم رعایت حال مردم مصیبت‌زده آبادان و خرمشهر تاکید کرد و بیان داشت: انتظار پنجم این است که این مردم در این حادثه مصیبت دیدند، مصیبت‌زده هستند، چه بسا انسان‌های مصیبت‌زده یک حرف‌هایی بزنند، یک جسارتی هم بکنند. انسان مصیبت‌زده چه بسا العیاذ بالله جسارت به خدا هم می‌کند، کفر هم می‌گوید. بایستی با این‌ها برخورد ملایم و ملاطفت‌آمیز شود، با نرم‌خویی با نرمی رفتار شود نه با خشونت. بالاخره یک مصیبت زده‌ای یک حرف جسارت‌آمیزی زد آیا باید برخورد کنیم؟ باید او را دعوت به صبر کنیم. انتظار این است که اگر این مردم در حرکات و اعتراضات خود یک حرف‌هایی زدند یا یک چیزی هم پرتاب کردند برخورد ملاطفت‌آمیز با این‌ها بشود.

وی در پایان اظهار داشت: ان‌شاءالله این حادثه درس عبرتی شود برای ما که حوادث این چنینی نه در خوزستان نه در کشور پیش نیاید، ظاهرا می‌گویند در همین تهران دهه‌ها ساختمان شرایط خطرناکی دارند و صلاح نیست گفته شود، چرا صلاح نیست؟ حتما باید گفته شود.

  • 12
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش