پنجشنبه ۲۴ خرداد ۱۴۰۳
۲۰:۴۲ - ۱۹ خرداد ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۳۲۱۷۵
سیاست داخلی

احمد خرم: در دیپلماسی به تجدیدنظر نیاز داریم/ طاقت مردم طاق شده است

احمد خرم,انتقاد احمد خرم از دیپلماسی ایران
وزیر راه دولت سید محمد خاتمی با اشاره به وضعیت امروز پرونده هسته ای ایران گفت: در دیپلماسی به تجدیدنظر نیاز داریم، طاقت مردم طاق شده است، تیم اقتصادی دولت مدیریت چندپاره دارد. تا زمانی که قرار بر تعامل با دنیا نداشته باشیم، مشکلات کشور همچنان پا برجا خواهد ماند.

روز گذشته قطعنامه کشورهای غربی علیه برنامه هسته ای ایران در شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی به رای گذاشته شد، این قطعنامه پس از رأی‌‌گیری با ۳۰ رأی موافق، ۲ رأی مخالف (روسیه و چین) و ۳ رأی ممتنع (هند، لیبی و پاکستان) به تصویب رسید. امروز هم رافائل گروسی مدیر کل آژانس در نشست خبری خود گفت:« هنوز روشن نیست که اطلاعات و تصاویری که در طول یک سال در اختیار ایران قرار داشته چه خواهد شد. فرصت احیا و ابقای ادامه یافتن اطلاع‌یافتن و آگاهی آژانس در ایران بسیار اندک و در حد سه الی ۴ هفته است.»

تقابل ایران در مقابل آژانس انرژی اتمی و کشورهای غربی بیش از هر چیز فضای دیپلماسی ایران، برجام و در نهایت اقتصاد ایران را تحت تاثیر قرار داده است. 

احمد خرم وزیر راه دولت سید محمد خاتمی با اشاره به تقابل صورت گرفته و  شرایط نگران‌کننده‌ای که به واسطه  لحاظ اقتصادی به وجود آمده است٬ به دیده بان ایران گفت: مردم در همه سال‌های گذشته به گرانی عادت کرده بودند. اما اوضاعی که در حال حاضر خودنمایی می‌کند طاقت مردم را طاق کرده است. اینکه قیمت‌ برخی کالاهای ضروی به‌یکباره چندین برابر شود و مردم حتی کالاهای ضروری را هم از سبد خریدشان خارج کنند چیزی نیست که بتوان از کنارش به سادگی گذشت.

 احمد خرم وزیر راه دولت سید محمد خاتمی با اشاره به وضعیت امروز پرونده هسته ای ایران گفت: قانون نانوشته‌ای در اقتصاد رای به این نظریه می‌دهد که کشورها برای رسیدن به توسعه اقتصادی باید با اقتصاد جهانی تعامل نزدیکی داشته باشند. رابطه ایران با نظام‌ بین‌الملل رابطه‌ای تجادلی است و به‌همین دلیل واضح تا زمانی که قرار بر تعامل نداشته باشیم٬ روال همین خواهد بود و در نتیجه٬ مشکلات همچنان پا برجا خواهد ماند. پس لازم است٬ در نگاهی که به کشورهای جهان داریم٬ تجدیدنظر کنیم و مناسبات‌ بین‌المللی را با در نظر گرفتن شرایط و مشکلات‌ ایجاد شده در پرونده هسته ای تنظیم کنیم.

احمد خرم در ادامه افزود: درباره چرایی تنگناهای اقتصادی‌ که این روزها گریبان مردم را گرفته است به چند دلیل مشخص می‌توان اشاره کرد. یکی از موردها این است، تیم اقتصادی دولت مدیریت چندپاره دارد. وزیر اقتصاد یک حرفی دارد، آقای مخبر به عنوان معاون اول برای خود امتیازی می‌بیند و محسن رضایی هم که حکم دستیاری رییس‌جمهوری دارد نظراتش را مطرح می‌کند و توقع دارد، نگاهش جدی گرفته شود. این حالت به‌طور آشکاری موجب شلختگی در تصمیم‌گیری شده است. تا زمانی که این نقیصه برطرف نشود  نمی‌توان به باز شدن گره‌های معیشتی کمترین امیدی داشت.

رییس سابق سازمان نظام مهندسی درباره تاثیر گذاری تنش ها در دیپلماسی به دیده بان ایران گفت: شاخص توسعه و پیشرفت و در نتیجه٬ آرامش عمومی اقتصاد است. یعنی اگر دغدغه‌های معیشتی افکار عمومی به کمترین حالت ممکن خود برسد٬ سیستم می‌تواند ادعای کارآمدی داشته باشد. اما اگر به هر دلیلی مانع‌های آرامش مانا بمانند و سیستم تصمیم‌گیری و اجرایی کشور نتواند امور را صحیح انجام بدهند٬ فاصله مردم با سیستم روز به روز بیشتر می‌شود. با این توضیح که این فاصله می‌تواند مناسبات بین‌المللی کشور را تحت‌تاثیر قرار بدهد.

وزیر اسبق راه در ادامه گفت: ایران کشوری غنی و با پتانسیل بالایی است. این به این معنی است که اگر منطق‌مداری را در نظر بگیریم و از افراط و تفریط در سیاست‌گذاری‌ پرهیز کنیم٬ به راحتی می‌توانیم مانع‌های آرامش را از پیش رو برداریم.

  • 12
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۹
غیر قابل انتشار: ۱۲
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش