سایت یورونیوز نوشت: به گفته سعید دهقان یکی از مهم ترین نکات درج شده در حکم هشت سال و هشت ماه زندان برای آقای بریر ۳۸ ساله، شناشایی فرانسه به عنوان «دولت متخاصم» است. همچنین به گفته این وکیل دادگستری در حکم این فرانسوی از «همدردی با قربانیان هواپیمای اوکراینی» و تخصص وی در رایانه و به همراه داشتن یک هارد و تلفن همراه دوم به عنوان دلایل محکومیت یاد شده است.
بنژامن (بنجامین) بریر در ماه مه سال ۲۰۲۰ در حالیکه با یک خودروی ون به ایران سفر کرده و یک پهپاد را در دشت های مرزی بین ایران و ترکمنستان به پرواز درآورده بود، بازداشت شد.
آقای بریر از آن تاریخ در زندان است. روند قضایی علیه او نخستین بار در زمستان سال گذشته خورشیدی به پایان رسید و این شهروند فرانسوی به اتهام جاسوسی و تبلیغ علیه نظام به ۱۰۴ ماه زندان محکوم شد.
سعید دهقان در همان نخستین ماه های پس از دستگیری بنجامین بریر گفته بود که وی به دلیل عکسبرداری از مناطق ممنوعه با اتهام جاسوسی روبرو است.
تایید و قطعی شدن حکم هشت سال و هشت ماه زندان این فرانسوی در حالی است که مذاکرات برجامی غیرمستقیم بین ایران و آمریکا به میزبانی قطر در دستور کار قرار گرفته است و کشورهای گروه هفت نیز در بیانیه ای امروز خود از تهران خواسته بودند از بازداشت شهروندان دوتابعیتی و خارجی دست بردارد.
این در حالیست که جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم در سفر چند روز پیش خود به تهران علاوه بر برجام در مورد زندانیان دوتابعیتی و اروپایی هم با مسئولان ایرانی رایزنی کرده بود.
برخی از کارشناسان معتقدند که تایید این حکم می تواند به روند مذاکرات پیش رو ضربه بزند چرا که در حکم بنژامن بریر از فرانسه به عنوان «دولت متخاصم» یاد می شود. در یکی دو دهه اخیر، دولت جمهوری اسلامی ایران از برخی از شهروندان اروپایی زندانی در ایران به عنوان سلاحی برای مذاکره با کشورهای اروپایی استفاده کرده است.
نکته ای که بلاندین بریر، خواهر این شهروند فرانسوی در نامه اش به امانوئل ماکرون یکسال پس از بازداشت برادر متذکر شد. به جز بنژامن بریر دست کم دو فرانسوی دیگر که عضو اتحادیه های کارگری فرانسه هستند و تابعیت ایرانی ندارند به دلیل دیدار با معلمان معترض ایرانی با اتهام جاسوسی مواجه شده و در زندان هستند.
- 11
- 4