سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۰۸:۳۷ - ۲۶ تير ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۴۲۷۲۰
سیاست داخلی

ستاد احیای نهی از منکر : دیوار تار موی زنان فرو بریزد ، بقیه دیوارهای نظام هم فرو می‌ریزد/شرق:مقابله با بدحجابی، سیاست می خواهد نه آدم سیاسی

برخورد با بد حجابی,حجاب اجباری در ایران
هاشمی گلپایگانی گفت : امروز بالاترین ظلم در جامعه که حریم ربوبیت را می‌شکند ضایع کردن حق الله و حق الناس در عفاف پوشش است.

به گزارش ایسنا، دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر با تاکید بر اینکه حجاب یک شعبه و نماد از امر به معروف و نهی از منکر است، تاکید کرد: اصل امر به معروف و نهی از منکر آزادی معنوی، جامعه توحیدی و مبارزه با ظلم است.

سید محمدصالح هاشمی گلپایگانی در نشست تخصصی تبیین شاخص‌های عفاف و حجاب از مجموعه برنامه‌های رویداد فرهنگی گوهرشاد که در مرکز همایش‌های بین‌المللی منطقه آزاد انزلی برگزار شد، با اشاره به اینکه فرق امر به معروف و نهی از منکر با تبلیغ، موعظه و ارشاد در این است که امر به معروف قدرت و از بالا به پایین است، افزود: این بالا بودن صرفا مدیریت نیست بلکه ممکن است یک نفر با اعتلای روحی خواسته خود را محقق کند.

هاشمی گلپایگانی تصریح کرد: تفاوت امر به معروف و نهی از منکر با سایر عبادات در این است که چارچوب سایر عبادات مشخص است اما در امر به معروف و نهی از منکر شکل و قالب را خودمان باید بسازیم.

دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر با اشاره به حرکت امام حسین(ع) از موسم حج به سمت کربلا گفت: اگر پیام نبی مکرم اسلام(ص) در غدیر خم به منصه ظهور ظهور رسیده بود کربلا پیش نمی‌آمد، اما امام حسین(ع) کربلا را رقم زد تا غدیرخم ابتر نماند.

وی با تاکید بر اینکه حجاب یک شعبه و نماد از امر به معروف و نهی از منکر است، تاکید کرد: اصل امر به معروف و نهی از منکر آزادی معنوی، جامعه توحیدی و مبارزه با ظلم است.

این مسئول فرهنگی افزود: امروز بالاترین ظلم در جامعه که حریم ربوبیت را می‌شکند ضایع کردن حق الله و حق الناس در عفاف پوشش است.

هاشمی گلپایگانی با بیان اینکه عفاف و حجاب نماد تقابل فرهنگ غربی با فرهنگ ایرانی - اسلامی شده است، تاکید کرد: عده‌ای می‌گویند چرا آنقدر به تار مو گیر می‌دهید؟ در جواب اینها باید گفت اگر این مسئله ساده است چرا دشمن آنقدر آن را جدی گرفته و می‌گوید اگر ما این دیوار را فرو بریزیم مابقی دیوارهای نظام هم فرو می‌ریزد.

وی با اشاره به آیه قرآن کریم که خداوند فرمود وقتی به شما قدرت دادیم اقامه نماز کنید، افزود: جمهوری اسلامی یعنی تمکن قدرت الهی که خداوند به ما امانت داده است.

دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر با انتقاد از قیمت بالای چادر برای بانوان گفت: چرا قیمت چادر باید آنقدر بالا باشد؟ چون مافیای چادر است و آن مدیر که نمی تواند مشکل را برطرف کند باید جریمه شود.

مقابله با بدحجابی، سیاست می خواهد نه آدم سیاسی/ اگر چاره جویی نشود مساله حجاب از حالت سیاسی به امنیتی تبدیل می شود

شرق نوشت:برخورد با بدحجابی گرچه یک حکم شرعی است، امروز به پدیده‌ای اجتماعی تبدیل شده و راهکار رویارویی با آن را نمی‌توان از نیروی انتظامی یا بسیج خواست؛ همان‌گونه که نمی‌توان از روحانیون و مبلغان دینی یا ستاد امر به معروف و نهی از منکر یا دستگاه قضائی خواست.

برخورد با بد حجابی,حجاب اجباری در ایران

‌اگر بپذیریم بدحجابی یک رخداد جدی است به ناچار باید مجمعی از جامعه‌شناسان، روان‌شناسان اجتماعی، حقوق‌دانان و قضات، عالمان دین، نیروی انتظامی و... را گرد آورد تا به راه‌حلی مشترک دست یابند که ضمن برخورداری از ویژگی‌های مثبت، کمترین زیان را به همراه داشته باشد و چه بهتر که بحث‌های عمومی مطرح‌شده در این جلسات از تلویزیون پخش شود و جامعه حساسیت‌های بحث را دریابد.

متأسفانه اکنون مسئله از یک موضوع اجتماعی به یک معضل سیاسی تبدیل شده و اگر چاره‌جویی نشود تبعات امنیتی هم به دنبال خواهد داشت. اپوزیسیون خارج از کشور نیز با تصور اینکه لقمه دندان‌گیری به چنگ آورده بیش از پیش به آتش خواهد دمید. خوشبختانه همه تلاش خارج‌نشینان برای تحریک بعضی بانوان برای برداشتن روسری در یکی از روزهای هفته گذشته، با شکست سنگین روبه‌رو شد و همین علامتی بود که نشان دهد همین جامعه بدحجاب، موضوع را به اپوزیسیون گره نمی‌زند و آن را موضوع داخلی می‌داند. این یک برگ برنده برای کشور است. به همین دلیل استفاده افراطی از کلیدواژه «دشمن» تنها نتیجه‌اش دفع است و چیزی در کاسه نظام نمی‌گذارد.

دست آخر اینکه فرهنگ جامعه به‌طور عام و فرهنگ خانواده به‌طور خاص و فرهنگ حجاب به‌طور اخص با همه شعارهایی که درباره‌شان دیده‌ایم موضوع دست‌چندم برای سیاست‌گذاران و مسئولان بوده است. یاد گرفته‌ایم در بازی‌های سیاسی دائما توی سروکله همدیگر بزنیم و با کافر و معاند و دشمن خواندن حریف، سر مردم را به ادا و اطوارهای سیاسی گرم کنیم. حتی در همین مقوله فرهنگ (مثلا سینما، کتاب، فرهنگ عمومی و...) با سلاح سیاست ورود کرده‌ایم. این وسط، فرهنگ بی‌سر و صاحب مانده و بازی خودش را کرده است.

کار فرهنگی زمان‌بر است و آدم‌های پرحوصله می‌خواهد. اگر داریم چنین آدم‌هایی، بسم‌الله. و اگر نداریم در بر همین پاشنه‌ای خواهد چرخید که تا حالا چرخیده. اگر ریل عوض کنیم و به این باور برسیم که مقابله با بدحجابی سیاست می‌خواهد نه آدم سیاسی، تازه در اول جاده‌ای قرار می‌گیریم که می‌تواند پایانش مقصد مطلوب باشد.

  • 14
  • 7
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۰
غیر قابل انتشار: ۱۲
جدیدترین
قدیمی ترین
کاش به تبعیت از فرمایند الهی که نهی از مجادله است توجه می کردید ومتوجه میشوید که این بانوان در بازار یاکوچه ومغازه و.....زنانی هستند که با توانمندی در این شرایط بد اقتصادی زندگی یک خانواده را مدیریت می‌کنند به جای دادن آرامش به آنها اعصاب آنها را بهم ریخته واز زمین و زمان با ندانم کاری آنها امتنفر می کنید حال آنکه آنها سازندگان تربیت خانواده که اساسی ترین نهاد اجتماعی است می باشند .لطفا با اسم دفاع از امر به معروف و نهی از منکر با بانوان کشور این رفتارها را نکنیدامام حسین علیه السلام درلحظات آخر کربلا هدف از ورود به کربلا راامر به معروف و نهی از منکر ومبارزه با فساد یاد کرد آیا یزید ویارانش فقط زنها وموهای پریشانشان بود؟یا فسادی همه گیر در اعتقادات یزید ودربارش ویارانش بود؟
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش