به گزارش ایسنا، دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر با تاکید بر اینکه حجاب یک شعبه و نماد از امر به معروف و نهی از منکر است، تاکید کرد: اصل امر به معروف و نهی از منکر آزادی معنوی، جامعه توحیدی و مبارزه با ظلم است.
سید محمدصالح هاشمی گلپایگانی در نشست تخصصی تبیین شاخصهای عفاف و حجاب از مجموعه برنامههای رویداد فرهنگی گوهرشاد که در مرکز همایشهای بینالمللی منطقه آزاد انزلی برگزار شد، با اشاره به اینکه فرق امر به معروف و نهی از منکر با تبلیغ، موعظه و ارشاد در این است که امر به معروف قدرت و از بالا به پایین است، افزود: این بالا بودن صرفا مدیریت نیست بلکه ممکن است یک نفر با اعتلای روحی خواسته خود را محقق کند.
هاشمی گلپایگانی تصریح کرد: تفاوت امر به معروف و نهی از منکر با سایر عبادات در این است که چارچوب سایر عبادات مشخص است اما در امر به معروف و نهی از منکر شکل و قالب را خودمان باید بسازیم.
دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر با اشاره به حرکت امام حسین(ع) از موسم حج به سمت کربلا گفت: اگر پیام نبی مکرم اسلام(ص) در غدیر خم به منصه ظهور ظهور رسیده بود کربلا پیش نمیآمد، اما امام حسین(ع) کربلا را رقم زد تا غدیرخم ابتر نماند.
وی با تاکید بر اینکه حجاب یک شعبه و نماد از امر به معروف و نهی از منکر است، تاکید کرد: اصل امر به معروف و نهی از منکر آزادی معنوی، جامعه توحیدی و مبارزه با ظلم است.
این مسئول فرهنگی افزود: امروز بالاترین ظلم در جامعه که حریم ربوبیت را میشکند ضایع کردن حق الله و حق الناس در عفاف پوشش است.
هاشمی گلپایگانی با بیان اینکه عفاف و حجاب نماد تقابل فرهنگ غربی با فرهنگ ایرانی - اسلامی شده است، تاکید کرد: عدهای میگویند چرا آنقدر به تار مو گیر میدهید؟ در جواب اینها باید گفت اگر این مسئله ساده است چرا دشمن آنقدر آن را جدی گرفته و میگوید اگر ما این دیوار را فرو بریزیم مابقی دیوارهای نظام هم فرو میریزد.
وی با اشاره به آیه قرآن کریم که خداوند فرمود وقتی به شما قدرت دادیم اقامه نماز کنید، افزود: جمهوری اسلامی یعنی تمکن قدرت الهی که خداوند به ما امانت داده است.
دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر با انتقاد از قیمت بالای چادر برای بانوان گفت: چرا قیمت چادر باید آنقدر بالا باشد؟ چون مافیای چادر است و آن مدیر که نمی تواند مشکل را برطرف کند باید جریمه شود.
مقابله با بدحجابی، سیاست می خواهد نه آدم سیاسی/ اگر چاره جویی نشود مساله حجاب از حالت سیاسی به امنیتی تبدیل می شود
شرق نوشت:برخورد با بدحجابی گرچه یک حکم شرعی است، امروز به پدیدهای اجتماعی تبدیل شده و راهکار رویارویی با آن را نمیتوان از نیروی انتظامی یا بسیج خواست؛ همانگونه که نمیتوان از روحانیون و مبلغان دینی یا ستاد امر به معروف و نهی از منکر یا دستگاه قضائی خواست.
اگر بپذیریم بدحجابی یک رخداد جدی است به ناچار باید مجمعی از جامعهشناسان، روانشناسان اجتماعی، حقوقدانان و قضات، عالمان دین، نیروی انتظامی و... را گرد آورد تا به راهحلی مشترک دست یابند که ضمن برخورداری از ویژگیهای مثبت، کمترین زیان را به همراه داشته باشد و چه بهتر که بحثهای عمومی مطرحشده در این جلسات از تلویزیون پخش شود و جامعه حساسیتهای بحث را دریابد.
متأسفانه اکنون مسئله از یک موضوع اجتماعی به یک معضل سیاسی تبدیل شده و اگر چارهجویی نشود تبعات امنیتی هم به دنبال خواهد داشت. اپوزیسیون خارج از کشور نیز با تصور اینکه لقمه دندانگیری به چنگ آورده بیش از پیش به آتش خواهد دمید. خوشبختانه همه تلاش خارجنشینان برای تحریک بعضی بانوان برای برداشتن روسری در یکی از روزهای هفته گذشته، با شکست سنگین روبهرو شد و همین علامتی بود که نشان دهد همین جامعه بدحجاب، موضوع را به اپوزیسیون گره نمیزند و آن را موضوع داخلی میداند. این یک برگ برنده برای کشور است. به همین دلیل استفاده افراطی از کلیدواژه «دشمن» تنها نتیجهاش دفع است و چیزی در کاسه نظام نمیگذارد.
دست آخر اینکه فرهنگ جامعه بهطور عام و فرهنگ خانواده بهطور خاص و فرهنگ حجاب بهطور اخص با همه شعارهایی که دربارهشان دیدهایم موضوع دستچندم برای سیاستگذاران و مسئولان بوده است. یاد گرفتهایم در بازیهای سیاسی دائما توی سروکله همدیگر بزنیم و با کافر و معاند و دشمن خواندن حریف، سر مردم را به ادا و اطوارهای سیاسی گرم کنیم. حتی در همین مقوله فرهنگ (مثلا سینما، کتاب، فرهنگ عمومی و...) با سلاح سیاست ورود کردهایم. این وسط، فرهنگ بیسر و صاحب مانده و بازی خودش را کرده است.
کار فرهنگی زمانبر است و آدمهای پرحوصله میخواهد. اگر داریم چنین آدمهایی، بسمالله. و اگر نداریم در بر همین پاشنهای خواهد چرخید که تا حالا چرخیده. اگر ریل عوض کنیم و به این باور برسیم که مقابله با بدحجابی سیاست میخواهد نه آدم سیاسی، تازه در اول جادهای قرار میگیریم که میتواند پایانش مقصد مطلوب باشد.
- 14
- 7
کاربر مهمان
۱۴۰۱/۴/۲۷ - ۱۳:۵۱
Permalink