چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
۲۰:۵۵ - ۱۶ مرداد ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۵۱۶۰۸
سیاست داخلی

سهیلا جلودارزاده: حجاب اجباری، شدنی نیست حتی با سمبه پر زور

سهیلا جلودارزاده,انتقاد سهیلا جلودارزاده از برخورد با بی حجابان
طی سالهای گذشته ،سعی شده بود ، فتاوای امام (ره) درباره آزادی فعالیت زنان، حق ارتقاء شغلی شان ، احراز پست های مدیریتی و ...  اجرایی شوند تا ثابت کنیم، اسلام مخالفتی با آزادی و فعالیت زنان ندارد اما اکنون ، اینها فراموش یا به حاشیه رانده شده اند.

این روزها و در آستانه یک سالگی دولت سیزدهم عملکرد دولت رئیسی در حوزه های مختلف نقل محافل و خصوصا رسانه ها شده است .از حوزه های معیشتی گرفته تا بانوان و حجاب و عفاف.

خبرآنلاین در گفت و گو با سهیلا جلودارزاده فعال زنان اصلاح طلب و نماینده ادوار مجلس به بررسی عملکرد یک ساله دولت سیزدهم در حوزه اجنماعی پرداخته که در پی می آید:

در آستانه یک سالگی دولت سیزدهم هستیم ،عملکرد دولت آقای رئیسی در حوزه زنان در یک سال گذشته را چگونه می بینید؟

خیلی از مسائل در این یک سال گذشته هم برای مردم و هم برای فعالان سیاسی روشن شده ،و تا حد زیادی باعث ترک برداشتن دیوار اعتماد مردم شده است .بالاخره این انقلاب، انقلاب اسلامی بوده ، مردم با مسائلی این روزها مواجه می شوند که درباره آنها توصیحی به مردم داده نمی شود اما خود مردم با درک و فهم بالایی که دارند، این مسائل را مورد بحث قرار می دهند و جمع بندی می کنند و در اعتمادشان به دولت خدشه ایجاد می شود.

.مسئله دیگری که به لحاظ اجتماعی به وجود آمده بی اعتمادی به عملکرد اجرایی دولت است ،بعنوان مثال قرار بوده که یک میلیون مسکن ساخته شود و کلی شغل ایجاد شود ،ولی آیا این وعده ها ، تاکنون محقق شده ؟ .دولت ها همیشه میلیاردها دلار هزینه می کنند که اعتماد به دولت در بین مردم ایجاد کنند و ما با خیلی از جهت گیری ها یمان این اعتماد را کم کردیم . قبل از انقلاب ، مردم توقعی از دولت ها نداشتند و خودشان برای حل مشکلات ،آستین بالا می زدند اما پس از انقلاب ، محرومین و مستضعفین به عنوان تکیه گاه انقلاب ،به حق منتظرند،دولت برایشان کاری بکند ، انتظارات از دولت خیلی زیاد شده و از طرفی دولت هم مشکلات زیادی دارد .اشتغال که از ضروری ترین نیاز های اولیه است که فرد بتواند درآمد داشته باشد و نیازهای خود را تامین کند لطمه زیادی خورده است و آقای رئیسی قول داده بودند که این را جبران می کنند اما در حد وعده مانده.

عملکرد یک ساله دولت در حوزه زنان را چگونه ارزیابی می کنید؟

در حوزه زنان چه گویم که ناگفتنم بهتر است. طی سالهای گذشته ،سعی شده بود ، فتاوای امام (ره) درباره آزادی فعالیت زنان، حق ارتقاء شغلی شان ، احراز پست های مدیریتی و ... اجرایی شوند تا ثابت کنیم ، اسلام مخالفتی با آزادی و فعالیت زنان ندارد اما اکنون ، اینها فراموش یا به حاشیه رانده شده اند.

در مورد ازدیاد موالید هم که حرف درست و حقی است و البته شرایط مناسب معیشتی و فرهنگی را می طلبد نیز هیچ آمار و ارقامی حاکی از ازدیاد موالید در این یک سال مشاهده نشده است.

یعنی به باور شما آمار موالید در یک سال گذشته کمتر شده؟

نمی گویم کم شده ولی ازدیاد هم ندیدیم چون به دلیل آن فکر نمی کنند ،به عامل اصلی کم شدن زاد و ولد فکر نمی کنند . اگر می خواهند مشکل نازایی و سقط جنین را حل کنند باید اساسی تر به آن بپردازند.

عملکرد یک ساله دولت سیزدهم در حوزه حجاب و عفاف چگونه بوده است؟

خلاصه می گویم،فهم این موضوع خیلی راحت است که انسان ،موجودی راست قامت است و مغز،فکر و اندیشه اش در بالاترین قسمت وجود او قرار دارد .در مسئله عمل و رفتار نیز همین جایگاه را دارد ،یعنی وقتی که می خواهد تصمیم بگیرد فکر می کند و انتخاب می کند و این تصمیم را به یک رفتار تبدیل می کند .حالا چطور شده که ما فکر می کنیم انسان را با زور می شود به یک رفتاری وادار کرد .البته یک چیزی در عوام هست که می گویند با زور نمی شود کاری را انجام داد مگر اینکه سمبه خیلی پر زور باشد . حالا اگر خدای ناکرده ، مثل طالبان و بعضی از این فرقه ها جوری باشد که بخواهبم خیلی پر زور یک کاری را بکنیم ، شدنی است ولی اینکه دیگر اسلام نیست .اینکه دینداری نیست ،«لا اکراه فی الدین»، اساس کار خداوند است. خداوند می فرمایید بگذارید انتخاب کنند معلوم شود که چه کسی چکاره است .یعنی بارها و بارها خداوند انسان را آزاد می گذارد بعد امتحان می کند که این خالص جلو برود .اصلا شیطان خلق شده تا بندگان خالص و مخلص از بندگان فریبکار جدا شوند ،حالا ما هی بخواهیم با زور حجاب را در جامعه به وجود بیاوریم ،قطعا انجام نمی شود و به نتیجه نمی رسیم کما اینکه چهل سال گذشته هم به نتیجه نرسیدیم.

یعنی معتقدید این سمبه هر چقدر هم که پرزور باشد به نتیجه نخواهد رسید...

نه ،آن وقت می شود یک چیزی مثل آنهایی که می خواهند با باتوم ، واجبی را به رفتار مردم تحمیل کنند اما فایده ای نداردزیرا این ، دیگر، دین نیست.

  • 14
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش