به گزارش دیدهبان ایران، حضور فرزندان مسئولان در خارج از کشور در روزهای گذشته تبدیل به مناقشه ای جدی در فضای مجازی تبدیل شده است. ماجرا از توییت یکی از مقامات ارشد اطلاع رسانی دولت شروع شد که گفته بود اگر فرزندان مسئولین به خارج از کشور بروند، باید پدرشان هم عزل شود و بعد مشخص شد بعضی مسئولین فعلی دولت، در چنین شرایطی قرار دارند و فرزندانشان خارج از مرزهای ایران به فعالیت مشغولند. بسیاری از کاربران این انتظار را دارند که دولت به وعده خود عمل کند و مسئولانی که فرزندانشان خارج از ایران هستند را از کار برکنار کند. اما بعد از چند روز هنوز نه خبری از استعفا است و نه خبری از عزل و توبیخ. در این باره با جواد امام، از چهره های اصلاح طلب و دبیرکل مجمع ایثارگران، به گفت و گو نشستیم.
به نظر شما مخالفت با سفر فرزندان مسئولان به خارج از کشور تا چه اندازه منطقی است؟
این شعر توسط اصولگرایان سروده شده و امروز در قافیه آن مانده اند. برخوردهایی که امروز از طرف افکار عمومی علیه مقامات اصولگرا صورت گرفته، منشا آن خودشان هستند. به هر حال اینکه برای کسب علم، کسی به خارج از کشور برود، یک حق طبیعی است و فرزند مسئول و غیر مسئول ندارد و هیچ منعی برای جوانان وجود ندارد. همین امروز در حوزه آی تی و پزشکی و صنعت، نیازمند ارتباط با دنیا هستیم و دانشگاه های معتبری در دنیا هست که در آن بسیاری اساتید ایرانی پرورش پیدا کردند و علم را به داخل کشور آوردند. اما در سالهای گذشته آقایان مسئله حضور فرزندان مسئولان در خارج از کشور را ابزاری برای حذف مخالفان کردند.
یعنی تحصیل فرزندان مسئولان در خارج از کشور مشکلی ندارد؟
ببینید اگر آن فرزند برای تحصیل در خارج از کشور از رانت خاصی بهره برده باشد باید با رانت مخالفت کرد اما اگر از رانت بهره نبرده باشد، به خصوص درباره فردی که خودش مستقل است، نباید دخالت کرد و عمل فرزند را به پای خانواده نمی نویسند. این مسئله در سالهای گذشته بارها و بارها گفته شد اما خود جریان اصولگرا همیشه از این ابزار استفاده کردند برای حذف رقبای خود، حتی در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ به لاریجانی هم رحم نکردند و به همین بهانه و ادعا، صلاحیت او را برای انتخابات ریاست جمهوری رد کردند. اما امروز همین ادعا، گریبان خودشان را گرفته است. نمی شود جریان اصولگرا خودش به رفتاری انتقاد کند و خودش همان رفتار را داشته باشد. این تناقض است و باید نسبت به این تناقض موضع خود را مشخص کنند.
به نظر شما اصولگرایان نسبت به این اتفاق باید چه اقدامی انجام دهند؟
امروز افرادی که در دولت قبل ایراد به کار رقیبان سیاسی خود می گرفتند که چرا فرزندانشان خارج از کشور هستند، باید توبه کنند و از کسانی که از آنها تضییع حق کردند عذرخواهی کنند. نمی شود دیگران را به خاطر مسئله ای متهم کنند و خود همان رفتار را انجام دهند. این بار هم دولت خود شروع کننده بود. سخنگوی دولت گفتند معاون یکی از وزرا این کار را کرده است و عزل می شود و رئیس جمهور گفته اگر فرزندش رفت، خودش هم باید برود. اگر رئیس جمهور اینقدر قدر هستند، امروز قاطعیت نشان دهند و منتظر استعفا نمانند که فرد متخلف را غزل کنند و بگوید با هیچ کس عقد اخوت نداریم! آقای رئیسی نباید با کسی تعارف کند.
به نظر شما دولت این کار را خواهد کرد؟
به نظر می رسد این ادعا که فرزند هیچ کس به خصوص مسئولین، حق سفر به خارج از کشور ندارد، حرف درستی نیست و اگر فرزند مسئولی بخواهد از کشور خارج شود، نه مانع عقلی دارد و نه مانع قانونی؛ اگر چنین قانونی باشد، خیلی از آقایان نمی توانند در مناصب فعلی قرار بگیرند. از شهردار تهران گرفته تا افرادی که در تیم مذاکره کننده هستند، باید از مسئولیت خود کنار بروند. حتی در میان مشاوران افرادی داریم که تابعیت آمریکا دارند و افراد شناخته شده ای هستند و حتما توانمندی هایی دارند که از آنها استفاده می شود. گزینه جدید وزارت رفاه هم شرایط مشابهی دارد. البته این حرف هیچ مبنای عقلی و منطقی و قانونی ندارد ولی چون خودشان گفتند، بسم الله! بیایند و درباره آن صحبت کنند که ببینیم این ادعا درباره رقبا گفته شده یا درباره مجموعه خودشان هم همین ادعاها وجود دارد. باید ببینیم آنهایی که درباره ساده زیستی و اینها می گفتند، حالا که تشت رسوایی آنها افتاده، چه برخوردی خواهند داشت؟
- 19
- 3
ناشناس
۱۴۰۱/۶/۲۱ - ۱۸:۲۵
Permalink