چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
۱۷:۰۳ - ۲۱ شهریور ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۶۲۲۳۲
سیاست داخلی

اصولگرایان در قافیه شعری که سروده بودند، مانده اند/ یقه سفیدهایی که ایران را وطن خود نمی‌دانند!

مسئولان دوتابیعیتی,حضور خانواده برخی از مسؤولان در خارج از کشور
حضور خانواده برخی از مسؤولان در خارج از کشور و مسأله دوتابعیتی‌ها در سالهای اخیر تبدیل به یک عبارت پرتکرار در گفتمان سیاسی کشور شده است. موضوعی که مورد تحلیل و بررسی قرار داده ایم و واکنش احتمالی اصولگرایانی که تا دیروز مخالف این مساله بودند و امروز به آن دچار شده‌اند را، تحلیل کرده ایم.

به گزارش دیده‌بان ایران، حضور فرزندان مسئولان در خارج از کشور در روزهای گذشته تبدیل به مناقشه ای جدی در فضای مجازی تبدیل شده است. ماجرا از توییت یکی از مقامات ارشد اطلاع رسانی دولت شروع شد که گفته بود اگر فرزندان مسئولین به خارج از کشور بروند، باید پدرشان هم عزل شود و بعد مشخص شد بعضی مسئولین فعلی دولت، در چنین شرایطی قرار دارند و فرزندانشان خارج از مرزهای ایران به فعالیت مشغولند. بسیاری از کاربران این انتظار را دارند که دولت به وعده خود عمل کند و مسئولانی که فرزندانشان خارج از ایران هستند را از کار برکنار کند. اما بعد از چند روز هنوز نه خبری از استعفا است و نه خبری از عزل و توبیخ. در این باره با جواد امام، از چهره های اصلاح طلب و دبیرکل مجمع ایثارگران، به گفت و گو نشستیم.

به نظر شما مخالفت با سفر فرزندان مسئولان به خارج از کشور تا چه اندازه منطقی است؟

این شعر توسط اصولگرایان سروده شده و امروز در قافیه آن مانده اند. برخوردهایی که امروز از طرف افکار عمومی علیه مقامات اصولگرا صورت گرفته، منشا آن خودشان هستند. به هر حال اینکه برای کسب علم، کسی به خارج از کشور برود، یک حق طبیعی است و فرزند مسئول و غیر مسئول ندارد و هیچ منعی برای جوانان وجود ندارد. همین امروز در حوزه آی تی و پزشکی و صنعت، نیازمند ارتباط با دنیا هستیم و دانشگاه های معتبری در دنیا هست که در آن بسیاری اساتید ایرانی پرورش پیدا کردند و علم را به داخل کشور آوردند. اما در سالهای گذشته آقایان مسئله حضور فرزندان مسئولان در خارج از کشور را ابزاری برای حذف مخالفان کردند.

یعنی تحصیل فرزندان مسئولان در خارج از کشور مشکلی ندارد؟

ببینید اگر آن فرزند برای تحصیل در خارج از کشور از رانت خاصی بهره برده باشد باید با رانت مخالفت کرد اما اگر از رانت بهره نبرده باشد، به خصوص درباره فردی که  خودش مستقل است، نباید دخالت کرد و عمل فرزند را به پای خانواده نمی نویسند. این مسئله در سالهای گذشته بارها و بارها گفته شد اما خود جریان اصولگرا همیشه  از این ابزار استفاده کردند برای حذف رقبای خود، حتی در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ به لاریجانی هم رحم نکردند و به همین بهانه و ادعا، صلاحیت او را برای انتخابات ریاست جمهوری رد کردند. اما امروز همین ادعا، گریبان خودشان را گرفته است. نمی شود جریان اصولگرا خودش  به رفتاری انتقاد کند و خودش همان رفتار را داشته باشد. این تناقض است و باید نسبت به این تناقض موضع خود را مشخص کنند.

مسئولان دوتابیعیتی,حضور خانواده برخی از مسؤولان در خارج از کشور

به نظر شما اصولگرایان نسبت به این اتفاق باید چه اقدامی انجام دهند؟

امروز افرادی که در دولت قبل ایراد به کار رقیبان سیاسی خود می گرفتند که چرا فرزندانشان خارج از کشور هستند، باید توبه کنند و از کسانی که از آنها تضییع حق کردند عذرخواهی کنند. نمی شود دیگران را به خاطر مسئله ای متهم کنند و خود همان رفتار را انجام دهند. این بار هم دولت خود شروع کننده بود. سخنگوی دولت گفتند معاون یکی از وزرا این کار را کرده است و عزل می شود و رئیس جمهور گفته اگر فرزندش رفت، خودش هم باید برود. اگر رئیس جمهور اینقدر قدر هستند، امروز قاطعیت نشان دهند و منتظر استعفا نمانند که فرد متخلف را غزل کنند و بگوید با هیچ کس عقد اخوت نداریم! آقای رئیسی نباید با کسی تعارف کند.

به نظر شما دولت این کار را خواهد کرد؟

به نظر می رسد این ادعا که فرزند هیچ کس به خصوص مسئولین، حق سفر به خارج از کشور ندارد، حرف درستی نیست و اگر فرزند مسئولی بخواهد از کشور خارج شود، نه مانع عقلی دارد و نه مانع قانونی؛ اگر چنین قانونی باشد، خیلی از آقایان نمی توانند در مناصب فعلی قرار بگیرند. از شهردار تهران گرفته تا افرادی که در تیم مذاکره کننده هستند، باید از مسئولیت خود کنار بروند. حتی در میان مشاوران افرادی داریم که تابعیت آمریکا دارند و افراد شناخته شده ای هستند و حتما توانمندی هایی دارند که از آنها استفاده می شود. گزینه جدید وزارت رفاه هم شرایط مشابهی دارد. البته این حرف هیچ مبنای عقلی و منطقی و قانونی ندارد ولی چون خودشان گفتند، بسم الله! بیایند و درباره آن صحبت کنند که ببینیم این ادعا درباره رقبا گفته شده یا درباره مجموعه خودشان هم همین ادعاها وجود دارد. باید ببینیم آنهایی که درباره ساده زیستی و اینها می گفتند، حالا که تشت رسوایی آنها افتاده، چه برخوردی خواهند داشت؟

  • 19
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۱
غیر قابل انتشار: ۱۳
جدیدترین
قدیمی ترین
همه بالاایی‌ها گماشته اجنبی ها هستند این را فراموش نکنید
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش