دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۱۱ - ۲۹ شهریور ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۶۲۹۵۲
سیاست داخلی

جزئیات تجمعات شهرهای کشور؛ رودرویی با مأموران انتظامی! | شعارهای تند حاوی اهانت به نظام | درگیری در یک دانشگاه تهران

واکنشها به درگذشت مهسا امینی,قتل مهسا امینی

 روزنامه دولتی ایران نوشت: فوت مهسا امینی به عنوان ماجرایی غم‌انگیز در صدر اخبار رسانه‌های رسمی و فضای مجازی قرار گرفت. خبری که بلافاصله با پیگیری رئیس جمهور، رئیس دستگاه قضا و رئیس مجلس روبه‌رو شد و نشان داد مقامات مختلف بشدت برای پیگیری این مسأله اراده دارند. گفت‌وگوی تلفنی رئیس جمهور با خانواده امینی و حضور استاندار کردستان در مراسم مهسا امینی برای همدردی و اطمینان خاطر دادن به خانواده مرحومه نیز بخوبی گویای عزم جدی دولتمردان برای مشخص شدن ابعاد این اتفاق بوده است.

با این حال این ماجرای غم‌انگیز مؤلفه‌هایی داشت که ضدانقلاب و جریان‌های تجزیه‌طلب را برای طراحی و پیاده کردن سناریوهای شوم خود وسوسه می‌کرد. نگاهی به شبکه‌های فارسی زبان بیگانه، جریان‌های ضدایرانی و افرادی که در فتنه‌های گوناگون از مردم ایران شکست خورده‌اند نشان از همین مسأله داشت.

شبکه سعودی ایران اینترنشنال تمام برنامه‌های عادی خود را لغو کرد و همچنان تلاش دارد با انتشار اخباری جعلی و خلاف واقع فوت مهسا امینی را بر اثر ضرب و شتم معرفی نماید. به عنوان نمونه این شبکه تلویزیونی با انتشار تصاویری از سی تی اسکن مهسا امینی مدعی شد در تصاویر شکستگی جمجمه و خونریزی مغزی دیده می‌شود که نشانگر ضربه مستقیم به سر وی بوده است. جالب آنکه بررسی همان سی تی اسکن‌ها توسط پزشکان و متخصصان نشان می‌دهد که این شبکه ضدانقلاب به مخاطبان خود دروغ می‌گوید و تصاویر منتشر شده را تفسیر اشتباه و دروغ می‌کند.

تروریست‌ها میدان‌دار شدند

از همین دست فضاسازی‌های رسانه‌ای در سایر رسانه‌های بیگانه نیز به چشم می‌خورد. آنها درصدد برآمدند تا با انتشار اخبار غیرواقعی احساسات جریحه‌دار شده مردم را هدایت کرده و به رادیکال کردن فضای داخلی و ایجاد ناآرامی دست یابند.

عبدالله مهتدی، دبیرکل حزب تجزیه‌طلب کومله، در توئیتی خواستار آن شد که «این بار اعتصاب عمومی به کردستان محدود نماند و تهران و شهرهای بزرگ و کوچک تمام ایران را دربگیرد.» این موضعگیری با استقبال رسانه‌های بیگانه روبه‌رو شد. تا جایی‌که ایران اینترنشنال با ذوق‌زدگی به گفت‌وگوی مستقیم با وی پرداخت و حتی آنتن زنده خود را در اختیار چندین نفر از اعضای کمیته مرکزی این جریان جنایتکار و با سابقه اقدامات تروریستی علیه مردم ایران قرار داد.

شواهد نشان می‌دهد افراد وابسته به گروه تجزیه طلب کومله تحرکات زیادی را برای به خشونت کشیدن اعتراضات در شهرهای کردنشین طراحی و عملیاتی کردند.

در همین راستا روز گذشته در برخی از شهرهای کردنشین  تجمعاتی برگزار شد. هرچند در برخی از تجمعات مردم به صورت مسالمت‌آمیز خواستار پیگیری ماجرای فوت مهسا امینی بودند اما با میدان داری برخی از افراد آموزش دیده این تجمعات به صحنه رودرویی با مأموران نیروی انتظامی کشیده شد به گونه ای که در شهر دیواندره برخی افراد به مقر و ماشین های نیروی انتظامی حمله و چندین نفر از نیروهای انتظامی را مجروح کردند.  

این افراد با شعارهایی سیاسی و تند که حاوی اهانت به مقدسات و نظام بود تلاش داشتند تا صحنه اعتراضات عمومی را به دست بگیرند. نکته جالب توجه انتشار سریع صحنه های درگیری آشوبگران با نیروهای انتظامی در شبکه های ضدانقلاب بود که این شبکه ها از مردم می خواستند سریع تر به محل تجمعات بروند.

روز گذشته همچنین شبکه‌های ضدانقلاب فیلمی از اغتشاشات در بانه را منتشر کردند و مدعی شدند که آشوبگران یک بسیجی را همچون فتنه سال ۸۸ برهنه کردند. برخی تصاویر و فیلم‌های منتشر شده نیز نشان می‌دهد آشوبگران هدف خود را نه فوت مهسا امینی یا مسأله گشت ارشاد که یک فتنه سیاسی می‌دانند.

شعار «این آخرین پیامه، هدف خود نظامه» بخوبی گویای آن است که جریان‌های آلوده با اغراض سیاسی در پی فتنه‌انگیزی و سوءاستفاده از ماجرای فوت دختر سنندجی هستند.

آشوبگری پراکنده در تهران

درپی فراخوان ضدانقلاب و شبکه‌های ماهواره‌ای و پای کار آوردن همه توان جریان‌های معاند عصر دیروز تجمعی در محدوده خیابان حجاب و بلوار کشاورز تهران برگزار شد. هسته مرکزی این تجمع از ساعت ۵ بعدازظهر با حدود ۵۰ نفر در تقاطع خیابان وصال آغاز شد. این افراد بعضاً کشف حجاب کرده و شعارهایی علیه جمهوری اسلامی و مسئولان سر دادند.

آتش زدن سطل‌های زباله و سنگ‌پرانی به ماشین پلیس توسط تجمع‌کنندگان نیز در گزارش‌ها و تصاویر دیده شده است. تلاش برخی اغتشاشگران برای سرنگون کردن خودروی مأموران نیروی انتظامی در میدان ولی‌عصر (عج)نیز از جمله اقدامات نابهنجار و خشونت‌آمیزی بود که تصاویر آن منتشر شد.

با گذشت حدود یک ساعت از حضور این افراد که منجر به ترافیک در محدوده بلوار کشاورز شده بود، یگان ویژه با گشت موتوری وارد صحنه شد و با استفاده از گاز اشک‌آور افراد را متفرق کرد.

خبرگزاری فارس به نقل از خبرنگاران خود گزارش داد جمعیت معترضان را در دسته‌های ۳۰ تا ۴۰ نفره تخمین می‌زنند که با مداخله پلیس و عدم حمایت مردم پراکنده شدند.

همچنین خبرها و تصاویری از تجمعاتی کوتاه و پراکنده در مشهد و رشت در فضای مجازی پخش شد.

شعارهای هنجارشکنانه توسط برخی افراد در دانشگاه‌ها

همچنین در پی درگذشت مهسا امینی برخی افراد، ظهر دیروز اقدام به برگزاری تجمعاتی در محوطه برخی دانشگاه‌های تهران کردند. در برخی از این تجمع‌ها عده‌ای با سر دادن شعارهای رادیکال سیاسی سعی در متشنج کردن فضای دانشگاه داشتند.

تجمع دانشگاه علامه طباطبایی و دانشگاه هنر تهران با حضور حدود ۱۰۰ نفر برگزار شد. تجمع‌کنندگان در این دانشگاه‌ها  شعارهایی هنجارشکنانه سردادند. برخی افراد حاضر در این تجمعات نیز با نیروهای حراست دانشگاه درگیر شده و به برخی دانشجویان بسیجی حمله‌ور شدند. 

 در دانشگاه شهید بهشتی نیز حدود ۳۰۰ نفر تجمع کرده بودند. تجمع‌کنندگان در این دانشگاه نیز با سردادن شعارهایی فضای دانشگاه را ملتهب کردند. تعدادی از افراد دانشگاه تربیت مدرس در محوطه این دانشگاه اقدام به برگزاری تجمع کردند. تجمع افراد در این دانشگاه نیز حدود نیم ساعت طول کشید.

برخی افراد در دانشگاه امیرکبیر نیز ظهر دیروز در محوطه این دانشگاه تجمع کردند. در این تجمع عده‌ای با سر دادن شعارهای براندازانه موجب درگیری میان دانشجویان شدند.

  • 12
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش