روزنامه جهان صنعت: «مضحکه»، «داستانسرایی»، «خندهدار»، «غیرقابل تصور» و «موهن»؛ اینها توصیفات معاون امور زنان و خانواده ریاستجمهوری است از فیلمی است که در آن مامور نیروی انتظامی به «تعرض» به زن جوانی در جریان دستگیری او متهم شده است. البته توصیفهای «انسیه خزعلی» نه در دفاع از زن جوانی، که در دفاع از نیروی انتظامی است.این ویدئو چندین روز در شبکههای اجتماعی دست به دست میشد و صحنهای که گفته میشود طی آن مامور یگان ویژه بخشی از بدن زن جوان را لمس میکند، انتقادات عمومی و کمسابقهای را برانگیخت. چند روز پس از داغ شدن این بحث، سرانجام نیروی انتظامی در اطلاعیهای اصالت فیلم را تایید و محل آن اتفاق را میدان آرژانتین اعلام کرد.
این در حالی بود که معاون امور زنان و خانواده ابراهیم رییسی هم در مصاحبهای گفته بود این مساله را پیگیری میکند.
طیبه سیاوشی نماینده پیشین مردم تهران در مجلس در روزنامه جهان صنعت نوشت:این میزان خشونتی که در خیابان اعمال میشود، هزینه حضور زنان را بالا میبرد و معلوم نیست که آیا عمدا این اتفاق رخ میدهد و بعد هم انکار میشود یا اینکه به صورت تصادفی چنین اقداماتی صورت میگیرد و بعد برای اینکه بر روی آن سرپوش گذاشته شود، معاونت امور زنان هم چنین مواضعی اتخاذ میکند.
بعد از انتشار ویدئویی از دستگیری تعرضآمیز آن خانم، از سوی معاونت امور زنان و خانواده ریاستجمهوری به عنوان دستگاهی که زنان معمولا به آن رجوع میکنند و تنها دستگاه مرجع مستقیم امور زنان است، متاسفانه جواب منتشر کرد که مانند جوابهای دیگر است و در واقع متاسفانه انکار میکنند و به نوعی آن را زیر فرش میزنند و مشخص نیست دوباره چه زمانی این موضوع مطرح شود.
اگر خانم خزعلی به عنوان معاون امور زنان ریاستجمهوری میتوانست یک بار به عنوان واسط بین جامعه زنان و حاکمیت اقدام کند، جای خوشحالی داشت. از این جهت که بابی میشد برای اینکه فضای خشونتآمیز جامعه به سمت و سوی مسالمتآمیزتری برود و به نوعی حاکمیت، این موضوع را بپذیرد که یک مامور خاطی هم داشته است و همیشه مردم مقصر نبودهاند. پذیرش یک مامور خاطی حداقل خواسته افکار عمومی است که متاسفانه این امر انجام نشده است. از سوی دیگر در این موضوع، یک تسری داده شده به تمام نیروهای انتظامی که پیش از این مورد وثوق مردم بودهاند و حتی به بچههایشان یاد میدادند در صورتی که دچار خشونت بشوید، باید به پلیس مراجعه کنیدکه متاسفانه این اعتماد از دست رفته است.
از اولین موردی که اتفاق افتاد با فوت یا کشته شدن مهسا امینی و عدم عذرخواهی فراجا، متاسفانه تبعات خوبی را به دنبال نداشته که هنوز هم شاهد آن هستیم و حتی دانشآموزانمان را هم درگیر این وقایع در خیابانها کرده است.همانطور که بسیاری از عقلا گفتهاند، اگر فراجا همان ابتدا این امر که مهسا امینی به این ترتیب از دنیا رفته را انکار نمیکرد و عذرخواهی میکرد و یک نفر برکنار میشد و قول بررسی پرونده را میدادند، نیازی به این همه ضرب و جرح و درگیر شدن تمام فضای جامعه و اعمال خشونت نبود.
همینطور اگر عذرخواهی صورت میگرفت، نیازی به سرکوب تمام خواستههای دانشآموز و دانشجو و زنان و… نمیشد و آن عذرخواهی میتوانست تمام اینها را به شکل دیگری هدایت کند و همینطور باب گفتوگویی که رییس قوه قضاییه مطرح کرده بود، به شکل خیلی صلحآمیزتری باز شود و این را ببینیم که حاکمیت به دنبال مصالحه است و نه به دنبال مقابله با مردم ولی متاسفانه این موضوع دیده نشد.
جریانی که در حال حاضر شاهد آن هستیم نادیده گرفتن و سرکوب و خاموش کردن صدای زنان است که کمترین نقش و سهم را در حاکمیت و تصمیمگیری و قانونگذاری داشتهاند؛ با وجود اینکه در اسناد بالادستی و اقوال حاکمیت بر اهمیت زنان تاکید میشود متاسفانه پس از این اعتراضات بدیهی به نظر میرسد گوش شنوایی در حاکمیت برای شنیدن و دیدن زنان که نیمی از جمعیت جامعه هستند، وجود ندارد.
- 11
- 6
محسن
۱۴۰۱/۸/۲ - ۱۸:۰۹
Permalink